12.Münazara : Suçlular cezalandırılmalıdır? Suçlular eğitilmelidir?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şimdi adam ingilizce kursuna para vermemek için adam vursun o zaman ingilizce eğitimini bedavaya getirsin. böyle bir şey düşünülebilir mi ya? kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz bir kur dil 700 lira olmuş yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın. tüyü bitmemiş yetimin hakkını katillere mi yedirteceğiz arkadaş ?

fevo bizim karşı team'in rank düşük çıktı çok noob kaldılar ya

aslında şimdi düşündüm de bence suçluları eğitmeliyiz.

yavaş yavaş dengeleniyoruz xd farah bacımdan da özür diliyorum tamam belge falan istemiyorum gel otur konuşalım biraz allaaşkına ya

Yok ben bi arastirma gormustumde Link aticam. Ama pc ye gecemedim daha ondan oturun ozur dilemene gerek kardesim munazaradayiz herkes performansini sergileyecek :)

yalnız ben top çeviriyorum hala bir numaranızı göremedik de, görsek tam performansı sergileyeceğim :)

münazara süresi 2 gün olduğuna göre yarın sabah bitiyo herhalde

her insan bir potansiyel suçludur, dolayısıyla suçlu veya suçlu değil diye bir ayrıma gitmek yanlış. dolayısıyla iki türlü de eğitimin cezalandırmadan ağır basması gerektiğini kabullenmemiz lazım. ha şimdi sizin kafanızda 'hapise atmak bir cezadır kardeşim' diye bir algı var haksız mıyım fevo bey, oysaki bir insanın hapise yatırılmasının nedeni onu cezalandırmak değil, psikolojik olarak toplumsal olaylardan uzak tutup konu hakkında daha fazla düşünmesini sağlamaktır. dolayısıyla biz hapis olayına 'topluma geri kazandırma' diyoruz. topluma geri kazandırma denilen bir olgunun 'ceza' olarak değerlendirilmesi doğru değildir. eğer ceza verilmek istenseydi kişinin canını yakma, kolunu koparma, idam etme gibi yollara girişilirdi ve bu durumların etik olmadığı hakkında hemfikirizdir herhalde.

yani suçlular eğitilmeli diyorum.

sana katılmıyorum güzel kardeşim ben olaya farklı bir yönden bakıyorum. bana göre eğitimliler suçlanmalı. nitekim bir insan ne kadar eğitim alırsa, eğitimsiz insanları bir o kadar eleştirecektir. hatta bu eleştiriler haddini aşıp küçümsemeye, aşağılamaya kadar ilerleyebilir. bu neticede devam edince eğitimli insan kendisiyle çelişerek eğitimsiz bir insan gibi davranmış oluyor ve paradoksumuz meydana geliyor. bu yüzden suç olmaması için eğitim miktarı azaltılmalıdır.

yani eğitimli insanlar suçlanmalıdır.

konumuz suç öncesi eğitim değil suç işledikten veya işleme potansiyeline sahip olduktan sonraki eğitim. yazdığınız konuyla alakasız, bu şekilde yaklaşırsanız parlayan tag'i almaya çok yakınım. iyi günler.

sanırım anlamadığınız galiba bu bir çift yönlü oka benziyor. al başa koy sona suçlular eğitilmeli çıktı dimi yani tam tersi yanlış.

ben yapmak istediğinizi sezip konuyu saptırmamanız gerektiğini vurguladım zaten fark ettiyseniz. yani 'hayır' demedim yazdıklarınıza.

ben zaten senin takımdan olmak istemedim birader ne tatava yapıyon kırmızı istedim ben mavi verdiler

ben kırmızı takıma geçtim lan zaten, adam gibi savun konuyu kapatacaklar xd

ya sen niye geçiyosun kırmızıya ayrı olalım diye ben geçmiştim zaten şapşikmisin sen kardeşim

abi mavi çok kötü ama yaa, şu dakkadan sonra maviyi hayatta savunmam ben :(

şimdi ben sana sövsem beni forumdan banlarlar, bana 1 aylık yoga dersi verseler sana yine söverim hani caydırıcılık birader ?

birader bana söversen seni forumdan banlarlar evet ama bunu neden ceza olarak görüyosun ki? yogaya falan gerek yok, banlanma nedenin sakinleşip kendini biraz daha toparlaman, yani beni görmeyerek bir süre ruhunu onarman. bundan iyi eğitim mi olur? bunu ceza görmek ancak evrimsel süreçte geride kalmış orta düzeyde ancak ilkel bir beynin ürünü olabilir. sen bu musun?

o zaman seni banlasınlar ben seni yine görmem ve böylelikle ruhumu dinlendirmiş olurum böyle adalet olmaz.

adalet olmayacağı için seni banlıyolar zaten, yani eğer beni banlasalardı bu 'ceza' olurdu bana ki hiç hoş bir durum olmazdı. daha önceki banlarımdan yola çıkarak bunu çok net söyleyebilirim. ama seni banlarlarsa bu 'eğitim' olur ve dönünce pamuk gibi bir çocuk olursun.

eğer eğitim ile kişilik değişimi yaşıyorsan sen bir pamuk şekerisin dostum. eğitim insanı törpülemez, eğitim insanı geliştirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri