11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynı şeyleri papagan gibi tekrar etmenin bir mantıgı yok Söyleceklerimi söyledim. Keyifli Münazaralar diliyorum.

aynen :D herkes diyeceklerini dedi zaten konu sabit olduğundan bi yerde tıkanıyo biraz ara verin sonra geliriz gene :D

Ozaman cinayet'leir buraya manşetleyip demogoji yapma. O öldürenlerin hesabi Allah'la onun arasinda.

Yine anlamamışsın :)
Bir kere burada kürtaj cinayet midir değil midir konunun çıkış noktasını tartışıyoruz ..
Kürtaj hangi hallerde yapılır ya da yapılmazı tartışıyoruz ..
Adam öldürmek ile bir kadının bedeninde ki cenini aldırması arasında anlayana dağlar kadar fark var ..
Ha bu arada istediğim yere istediğim zaman istediğim haberi istediğim gibi paylaşır ne sana ne da başka bir ALLAH'ın kuluna hesap vermem ..

Gülse paylaştığın videoyu izleyemiyorum şu an o yüzden de o mesajına cevap yazamıyorum ..
Selametle ..

Yine anlamamışsın :)
Bir kere burada kürtaj cinayet midir değil midir konunun çıkış noktasını tartışıyoruz ..
Kürtaj hangi hallerde yapılır ya da yapılmazı tartışıyoruz ..
Adam öldürmek ile bir kadının bedeninde ki cenini aldırması arasında anlayana dağlar kadar fark var ..
Ha bu arada istediğim yere istediğim zaman istediğim haberi istediğim gibi paylaşır ne sana ne da başka bir ALLAH'ın kuluna hesap vermem ..

Paylaş paylaş, ama biz hangi hallederde serbesti tartişmiyoruz. Hiç bir şekilde serbest olmadini tartişiyoruz.

Cenin cenin deyip durma. Yaratilişin çamurdan olduğu konusunda hem fikirsek yaratilan bir şeye son veremezsiniz.

Cenin Kuran da geçiyor .. Cenin tıpta geçiyor .. Sen emrettin diye ben mi Cenin demiyeceğim :)
Ve yine senin mantığına göre yaratılan hiç bir şeyi yok etmeyelim .. Eve gidince sakın ha et yeme,balık yeme, su içme ve daha bir çok şeyi yok etme ZİRA HEPSİ YARATILMIŞTIR ..

Bu arada yaradılış yokluktandır ..
Kün Fe Yekün ..
O ol der Oluverir ..

Cenin Kuran da geçiyor .. Cenin tıpta geçiyor .. Sen emrettin diye ben mi Cenin demiyeceğim :)
Ve yine senin mantığına göre yaratılan hiç bir şeyi yok etmeyelim .. Eve gidince sakın ha et yeme,balık yeme, su içme ve daha bir çok şeyi yok etme ZİRA HEPSİ YARATILMIŞTIR ..

Sen ne diyosun? Neyin kafasini yaşiyosun? Ben bunu çözemedim ki?

Her şeyin bi yaradiliş sebebi vardir. Hepsini yani kefeye koyma.
Ama senin yaradiliş sebebini çözemedim ben.

" Hepsini aynı kefeye koyma " demek istedin sanırım ama her zaman ki gibi doğru yazamadın ..
PEKİ SEN DAHA İNSAN OLUŞUMUNU TAMAMLAMAMIŞ RUHU VE BEDENİ OLUŞMAMIŞ BİR ET PARÇASIYLA DUYGU DÜŞÜNCE BİLİNCİ VE RUHU OLAN BİR KADINI AYNI KEFEYE nasıl koyabiliyorsun ?!

Sen ne diyosun? Neyin kafasini yaşiyosun? Ben bunu çözemedim ki?

Her şeyin bi yaradiliş sebebi vardir. Hepsini yani kefeye koyma.
Ama senin yaradiliş sebebini çözemedim ben.

Black

Münazaranın kişiselleşmemesi adına birinci uyarımı tüm katılımcıları etiketleyerek konu içerisinde yaptım. Devam ettiği için 2. uyarımı size özelden yaptım. Hala devam ettiğiniz için son kez konu içinden uyarıyorum, lütfen konuyu kişisel hakarete taşımayalım. Aksi halde Münazara Kuralları gereği diskalifye olacaksınız.

yahu sürekli din üzerinden konuşuyosunuz ayrıca, bu mesele daraltılamaz bu kadar.

yahu sürekli din üzerinden konuşuyosunuz ayrıca, bu mesele daraltılamaz bu kadar.

Konuşsa keşke onu da yapamıyor ki arkadaş .. Ben konuya hem dini hem de tıbbi yaklaşımlar içerisinde cevaplarımı yazdım .. Ne Kutsal kitabımızda ne de Tıp kitaplarında anne karnında ki cenine " İnsan " denilmez .. İnsan olabilmesi için önce gelişim aşamasına geçmesi lazımdır ..
ALLAH buyuruyor " Biz sizi bir parça çiğnem etten yarattık " diye daha bunun üzerine ALLAH'ın söylemediğini iddia edip " hayır anne karnında olduğu anda insan " dır demek abesle iştigaldir ..

Moses bu arada yoruldum ben kardeşim az dinleneceğim artık .. Zaten daha ne diyeyim ki onca paylaştığım şeyden sonra ! Buralar sana emanet :)

" Hepsini aynı kefeye koyma " demek istedin sanırım ama her zaman ki gibi doğru yazamadın ..
PEKİ SEN DAHA İNSAN OLUŞUMUNU TAMAMLAMAMIŞ RUHU VE BEDENİ OLUŞMAMIŞ BİR ET PARÇASIYLA DUYGU DÜŞÜNCE BİLİNCİ VE RUHU OLAN BİR KADINI AYNI KEFEYE nasıl koyabiliyorsun ?!

Hangi kandinla hangi bebek ayni kefeye koyuldu? Sen ne çok saptiriyosun konuyu. Ruh oluşur mu? Neden söz ediyosun? Ruh beden gibi parça parçami oluşur? Bunudami alimleriniz söyledi? Alinan her bebek siz tipcilarin deyimiyle cenin mi? Cenin midir nedir o safhadan geçitte alinan bebekler ne olacak? Bunun için alimlerin, tipcilarin ne diyor?

Konuşsa keşke onu da yapamıyor ki arkadaş .. Ben konuya hem dini hem de tıbbi yaklaşımlar içerisinde cevaplarımı yazdım .. Ne Kutsal kitabımızda ne de Tıp kitaplarında anne karnında ki cenine " İnsan " denilmez .. İnsan olabilmesi için önce gelişim aşamasına geçmesi lazımdır ..
ALLAH buyuruyor " Biz sizi bir parça çiğnem etten yarattık " diye daha bunun üzerine ALLAH'ın söylemediğini iddia edip " hayır anne karnında olduğu anda insan " dır demek abesle iştigaldir ..

Ozaman çarmuken yaratilmiş olmuyormuyuz?

Hangi kandinla hangi bebek ayni kefeye koyuldu? Sen ne çok saptiriyosun konuyu. Ruh oluşur mu? Neden söz ediyosun? Ruh beden gibi parça parçami oluşur? Bunudami alimleriniz söyledi? Alinan her bebek siz tipcilarin deyimiyle cenin mi? Cenin midir nedir o safhadan geçitte alinan bebekler ne olacak? Bunun için alimlerin, tipcilarin ne diyor?

İslam fıkhına göre kimi alimlerce 40 kimilerince 120 güne kadar kürtaja izin verilmiştir ancak sonrasında anne karnında ki canlı insan olarak adledildiğinden kürtaja izin verilmemiştir .. Bu bilgiyi defalarca kere paylaştım ama okumuyorsun ..

İslam fıkhına göre kimi alimlerce 40 kimilerince 120 güne kadar kürtaja izin verilmiştir ancak sonrasında anne karnında ki canlı insan olarak adledildiğinden kürtaja izin verilmemiştir .. Bu bilgiyi defalarca kere paylaştım ama okumuyorsun ..

Bunun nesini savunuyorsun sen hala? Onlarin canli kabul ettigini, tipcilara inanip cansiz oldugunumu kabulmu ediyorsun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri