11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anca müsait oldum burdan sonra eşlik etmem size.

Şimdi "p*ç" sifatini tek seferde bir insana yaşiştiran bi insan için öldürmek pekte mühim değildir. Çünkü zihniyet bozuk.

Piç ; Babası belli olmayan çocuklar için kullanılan bir terimdir ve lügatta vardır bir kere .. Ayrıca paylaştığım yorumda bir kaç erkeğin tecavüzüne uğramış bir kadından bahsediyorum ..

Açıklamasaydın bende tecavüzcü olduğumu düşünecektim :)
Ne çocuğu ? Ortada 2-3 haftalık bir cenin var .. Sen önce çocuk tanımı nedir cenin nedir onları öğren ..

Cenin nedir? Acikcasi biçte merak uyandirmayan bir kelime. Benim bildigim insan her safhada insandir. Döllenmeden toprak oluncaya kadar.

Bu fakih alimleri'nin farklari oluyormu? Senin alimlerin cocuğun bütün aşamalarindansöz ediyor, ne zaman kürtaj olacagi söylüyor normal. Ama 83'ten önce tebessüm edilecek kadar basit öylemi?

Burda da kendi kendini ele veriyorsun .. Alimler çocuğun ne zaman alınabileceği konusunda bir süreden bahsetmişler değil mi ? Ne oldu sizin yumurta döllendiği andan itibaren çocuk asla alınamaz görüşünüze :)

Cenin nedir? Acikcasi biçte merak uyandirmayan bir kelime. Benim bildigim insan her safhada insandir. Döllenmeden toprak oluncaya kadar.

Yumurta yeme o zaman kardeş .. Zira tavuktan çıkan yumurta da çıktığı andan itibaren civciv sayılmalıdır demi :)

Burda da kendi kendini ele veriyorsun .. Alimler çocuğun ne zaman alınabileceği konusunda bir süreden bahsetmişler değil mi ? Ne oldu sizin yumurta döllendiği andan itibaren çocuk asla alınamaz görüşünüze :)

Alim kimdir? Nasil böyle bir karar verir? Bu hangi zihniyettir? Akilli mantikli düşünün, cocugun anasimi karar verecek, alimimi, hacisimi, hocasimi?

Yumurta yeme o zaman kardeş .. Zira tavuktan çıkan yumurta da çıktığı andan itibaren civciv sayılmalıdır demi :)

Işte benimde anlatmak istediğim buydu. Bu tarz konularda baltama, bodozlama konuşan insanlarla hic bir şekilde mutabik olamazsiniz. Baltama diyince umarim farkli yere baglamazsin konuyu. Zoruna gitmesin yani.

Piç ; Babası belli olmayan çocuklar için kullanılan bir terimdir ve lügatta vardır bir kere .. Ayrıca paylaştığım yorumda bir kaç erkeğin tecavüzüne uğramış bir kadından bahsediyorum ..

Kürtaji kaç tane kadin tecavüz icin kullaniyor? Bu araştir bakalim.

Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş (bozulmuş, kokuşmuş) cıvık balçıktan yarattık." (Hicr, 26).

Bak delikanlı bu ayet ışığında kendi mantığına göre nerde çamur görürsen selam ver zira onlarda birer inandır aslında .. :)
İnsanın yaratılış muhteviyatında çamur var ama insanı insan yapan çamuru değil ruhudur .. Bunu bizzat ALLAH buyuruyor ..
Çiğnem bir et parçası olan cenine ruh üflediğini buyuruyor ancak ondan sonra insan safhaları oluşmaya başlıyor .. Kuran bile anne karnında ki cenine İnsan tabirini kullanmazken sen hangi kanıta dayanarak ALLAH'ın buyurmadığını söylüyorsun ?

Işte benimde anlatmak istediğim buydu. Bu tarz konularda baltama, bodozlama konuşan insanlarla hic bir şekilde mutabik olamazsiniz. Baltama diyince umarim farkli yere baglamazsin konuyu. Zoruna gitmesin yani.

Bodozlama :)
İlmi olmadan fikri olan insanların sıklıkla yaptığı hatayı yapıp karşındakinin fikirlerini dinlemeden ve konu dışına çıkmadan işi polemiğe dökmeleri sıkça gördüğüm bir durumdur ..
Sorduğum onlarca soruya hiç bir şekilde cevap veremediniz ..
Ne dinen ne de tıbben cenin insan olarak kabul edilmezken hala inatla insan diyorsunuz bende soruyorum o zaman HANİ KANIT ?

Haklisin, pek kibir yapmam ben. Kimseyi bilemezsiniz, yapamazsiniz, diyip hakir görmem.

EkSen pardon ama hangi soruna cevap veremedik :D münazaradayız Sorgu odasında degil bilmem fark ettin mi :p

Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş (bozulmuş, kokuşmuş) cıvık balçıktan yarattık." (Hicr, 26).

Bak delikanlı bu ayet ışığında kendi mantığına göre nerde çamur görürsen selam ver zira onlarda birer inandır aslında .. :)
İnsanın yaratılış muhteviyatında çamur var ama insanı insan yapan çamuru değil ruhudur .. Bunu bizzat ALLAH buyuruyor ..
Çiğnem bir et parçası olan cenine ruh üflediğini buyuruyor ancak ondan sonra insan safhaları oluşmaya başlıyor .. Kuran bile anne karnında ki cenine İnsan tabirini kullanmazken sen hangi kanıta dayanarak ALLAH'ın buyurmadığını söylüyorsun ?

Bu soruma da cevap istiyorum .. Kuran'da ceninin gelişim aşamalarında insan tabiri kullanıl mışmı ?

Bu soruma da cevap istiyorum .. Kuran'da ceninin gelişim aşamalarında insan tabiri kullanıl mışmı ?

Senin dedigine göre, yaratiliş çamurdan başliyor dimi?

Delikanli diye hitap etmen hoşma gitti. Zira ben bu görüşün yüzünden bu şekilde sana hitap edemicem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri