11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak bakayim ordan, hic yardima ihtiyacim varmi sence? Gözlerinle bak ama, yanliş görmeyesin. Ben senin gibi 10 tane daha koysalar oraya hepsiyle bunun istşaresini yaparim rahat ol sen.

Sadece kendi fikirlerini savunmasini ögren.

Emredersin ulu insan .. Zaten bu yazıları da yazan ben değilim, robotumu yaptım program yükleyip klavyenin başına geçirdim .. Çaktırmayın :)

herkesin tuttuğu kendinedir , olaya global yaklaşıyorum ben, empati kurarak, zaten daha fazla tartışmaya lüzumda görmüyorum diyeceğimi dedim, tecavüze uğrayan doğursun diyen insanla daha fazla bu konu hakkında tartışmam kendi adıma, herkesin fikrine saygı duyar dinlerim, öylede yaptım, gerisi oylamada görürüz kim neyi desteklerse. didişmeyin :D.

Al benden de o kadar .. Yeteri kadar vakit harcadım .. " Tecavüz mağdurlarına " empati yapamayan tiplerin doğmamış bebeklere empati artislikleri bana oldum olası samimi gelmemiştir ..
Hadi selametle ..

Ne o ayet seni zor durumda bıraktı değil mi :)

Kırmızı ile işaretlediğin kısım giriş kısmıdır .. Orada İnsan özünün çamurdan geldiğine değinir ALLAH .. Sonra ayrıntıya girer ve bir yerde şunu buyurur ; Sonra onu bir başka yaratışla insan haline getirdik
Yani neymiş ; meninin insan haline gelmesinin evreleri varmış .. İşte bu ayetin ışığında ömrünü ilme adamış insanlar ki bunlar senin benim mezhep imamlarımız, müctehidlerimiz, alimlerimizdir .. İnsanın belli bir yaratılış süresi olduğuna hükmetmişler .. O YÜZDEN DE GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ HALDE 40-120 GÜN SÜRESİ ARASINDA KÜRTAJA CEVAZ VERİLMİŞTİR.nokta
Gerçi sen onlardan daha iyi biliyorsun ama işte yapmışlar bir hadsizlik :)

Bak şimdi, yaratilan bir şeyde hemfikiriz sanirim. Bu yaratilan şey'de insan olacak tabii müsade verilirse. Ona ana rahmine düşmesine müsade veren'in aksine ana rahminde oluşmaya başlayinca veya oluştugunda aldirildigi zaman buna yaratan razi gelmez.

Bu bebek aldirmalari aman 3 gün kaldi bebek olmasina, 1 hafta kaldi diye takip edildigine inaniyormusun? Dicem sen bu beyinle inanirsin zaten. En azindan okuyan bir kaç kişi varsa onlar bunun muhasebesini yaparlar.

Sen beni zor duruma sokamazsin. Sen sadece sagdan soldan toplar gelirsin ben sana bunlarin aciklamasini yaparim. Onlar ilahiyatci, bense siradan bir mümin olduguma inaniyorum. Ilahiyatcilar kendilerine göre yorumluyor benise vicdanima göre.

Al benden de o kadar .. Yeteri kadar vakit harcadım .. " Tecavüz mağdurlarına " empati yapamayan tiplerin doğmamış bebeklere empati artislikleri bana oldum olası samimi gelmemiştir ..
Hadi selametle ..

Sen başindan beri ikili diyalogu bilmeden saçma saçma sivrilik yapip biliyorum havalariyla beni kendine cektin. Şu son postun bile olay. Diğer arkadaslarda savundu riza alarini aldim, rizami verdim ama sana vermiyorum.

böyle birbirinize laf söyleyerek bir yere varamazsınız arkadaşlar, zaten yarın son gün bence artık polemiğe girmeyin, yarın herkes son olarak eklemek istediklerini ekler ve konu kapanır. bizlere yakışanda budur yetişkin insanlarız.

Ekleyecek bir şey yok benim adıma .. Her türlü kanıt serdim ortaya ..
Anlayana sivrisinek saz .. Anlamayana çalsın davul zurna :)
Başta Nazlı olmak üzere Gülse ve Kartalçarşı'ya seviyeli uslüplu zekice ve olgunca bir münazara çıkardıkları için kendi adıma teşekkür ederim ..

Ekleyecek bir şey yok benim adıma .. Her türlü kanıt serdim ortaya ..

Başta Nazlı olmak üzere Gülse ve Kartalçarşı'ya seviyeli uslüplu zekice ve olgunca bir münazara çıkardıkları için kendi adıma teşekkür ederim ..

Ben kanit falan sermedim kimsenin önüne. Dogrumu savundum ve mantikli aciklamalarimi yaptim. Herkesin doğrusu bir değildir, olmasinida beklemedim. Ve hala burdayim ve doğrularimi savunuyorum.

Bir kadına kürtajın yapılması aynı zamanda o kadının gelecekte cocuk sevgisini içinde azaltma oranıda oluşacağı nettir. kadının ruhsal sağlığının bozulmasıda nettir..kürtaj sırasında rahimin zarar görmesi söz konusudur bunlar olmuş şeylerdir. Kürtaj illa da kürtaj diyorsanız... Bir bebeğin, yada rahim de ki canlının büyüme çağını annesi imkanları doğrultusunda bakamıcaksa bu ulkenin sosyal koruma yurtları mevcuttur. sırf anne bakamıcak diye, yada tecavuze ugradı diye bir bebeğin dünya ile iletişimini kesmek büyük bir gericiliktir..

son olarak, hak hukuk konusunda rezalet durumda olan bir memlekette, sosyal kurumların nasıl olabileceklerini az çok biliyoruz zaten, o hakim savcı olur denenlerde kimlerin adına çalışıyor son 1 ayda neyin ne olduğu aşikar, kürtaj denen şey zaten 85 kez yapılmıyor bir kadında, 1 bilemedin en fazla 2 , bunun riskli gebeliği var, tecavüzü var, istenmeyen gebeliği var bu gibi durumlarda kürtaj hakkı olmadığını düşünmek bile istemiyorum, saygı sevgi ve hörmetlerimle hepinizi selamlar esenlikler dilerken böyle baya uzarmış lan bu cümle :D ahahha.

Münazara sona ermiştir.
Münazaracılarımıza ve teşekkür eden , okuyan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Münazara ankete sunulacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri