104. Haftanın Tartışma Konusu: Alevi Sorunu Nedir? Nasıl Çözülmelidir?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
böyle konuları bu forumun tartışmaya kapasitesi yetmez, gidip üsttekiyle şurada hoplar mısın konusu açın daha mantıklı.

Ülkede demokrasi sorunu var.
Ulkede adalet ve demokrasi herkese lazim. Biz ne zaman bunu icsellestirebilirsek bu ulkedeki sorunlar o zaman cozume kavusmaya baslar.

Olmasi gerekenleri ortalama bir egitim seviyesinde olan herkes biliyorda isimize gelmiyor ve bu istismarlardan kendine menfaat sağlayan gruplar ve guruhlar mevcud, maalesef.

Ülkenin ekonomik düzeyi ve eğitim düzeyi artarsa ırk ve din ayrımcılığı oldukça azalır.
Yani asgari ücretle çalışan sayısı azalırsa veya asgari ücretli açlık yoksulluk sınırının üstünde para kazanırsa, yaşam şartları iyileşirse ancak öyle olabilir.

Kendi içimizdeki bu saçma salak ayrımcılıklar genelde düşmanlarımızın işine geliyor.
Çünkü ÜRETMİYOR, GELİŞMİYOR kavga ediyoruz...

Sorunun çözümü "İnanç Özgürlüğü" söylemini lafta bırakmamaktır.

İnsanların hangi dine inanıp inanmayacağının kararını başkası veremez ve bu kararı da sorgulayamaz. İnsanların inanmak kadar inanmama hakları da vardır.

Okullarda da dini eğitim seçmeli ders olmalıdır.

Alevi sorunu yoktur diyen arkadaslarim, siz hic alevi koylerine gittiniz mi?
Sirf alevi diye yollari yapilmayan evlerinde su akmayan koylerimiz var.

Camilerin giderleri alevi sunni farketmeksizin vergilerimizden karsilanirken, cem evi giderlerini kendi cebimizden karsiliyoruz.
O koyler nereye bagli? Muhtari belediye baskani kim hangi partiden? Onlara comagi sokmak gerek

Bugün yaşanan gelişme;

Ekli dosyalar

• 33E726F2-2C05-4D5E-A19E-957103FBD16A.jpeg
    33E726F2-2C05-4D5E-A19E-957103FBD16A.jpeg
    293 KB · Görüntüleme: 7
Devlet kurumları ve yönetim anlayışı hukuk başta olmak üzere standartlaşırsa ortada hiçbir sorunumuz kalmayacak.

Sorunun kaynağına inmek için hira mağarasında gerçekleşen o ilk geceye , nasırada doğumu ile olay olan bebeğe ve kızıl denizin yarılmasına dogru zaman da kucuk bir yolculuk yapmamiz gerek. Zira istediginiz hukuku ya da denetimi yapsanizda sonsuza dek sonuc ayni cikicak.

Alevilerin kendileri sorun, diyanet kapatalsin, imam hatipler kapatılsın istekleri bitmek bilmiyor, ben oğlu camiye gitti diye döven baba gördüm, tam olarak ne istiyorlar anlamış değilim

Alevilerin kendileri sorun, diyanet kapatalsin, imam hatipler kapatılsın istekleri bitmek bilmiyor, ben oğlu camiye gitti diye döven baba gördüm, tam olarak ne istiyorlar anlamış değilim
Alevilerin kendileri sorun değil , ongorulu .senin beynin bunu anlamamak için direniyor.

Alevilerin kendileri sorun değil , ongorulu .senin beynin bunu anlamamak için direniyor.
Mesajın silindi, geldin yine laf atıyorsun konu başlığını oku anla yorumunu yap bırak benim beynimi ben senin bir yerlerine laf atıyor muyum

Mesajın silindi, geldin yine laf atıyorsun konu başlığını oku anla yorumunu yap bırak benim beynimi ben senin bir yerlerine laf atıyor muyum
Mesajım silindiyse ,forum yönetimi alevi düşmanı diye düşünürüm. Sen alevileri karalarsan bende yazarım. Bu kadar basit

İÇERİK HAKLARI

• Ayrımcılığa neden olabilecek, özellikle de siyasi ve dini içerikli tartışmalarda bulunmak yasaktır.

Sen hiç bir şeyi anlamıyorsun, Aleviler tam ne istiyor anlamamış olman gayet normal. Senin aklın Menzil tarikatına teslim, kendine ait değil. Önce kendini kurtar canım benim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri