zorunlu eğitim istihdama engel oluyor

Konu sahibi son olarak 336 gün önce görüldü
GuMKS-0XIAEhB51

müsiad başkanı burhan özdemir'in açıklaması. güçlü ve istikrarlı duruşunu koruyan ekonomimiz çocuk işçilerin katılımıyla daha da şahlanacak.

"Zorunlu eğitim istihdama engel oluyor. Gençlerimiz iş gücüne daha erken katılmalı. Eğitim zorunluluğu esnetilmeli. Yani bir kere 12 yıllık kesintisiz eğitim sistemi çok yanlış bir uygulama. Ülkeye herhangi bir faydası yok."

Eğitim sistemi üzerine çok farklı eleştiriler var ve yanlış bilmiyorsam zorunlu eğitim de 8 yıl, son 4 yıl ise devam zorunluluğu yok. Burada itiraz edilen nokta ise bazı gençlerin okumak istemiyor olması ancak hepimiz biliyoruz ki genç yaşlarda sağlıklı kararlar almak her zaman mümkün olmamaktadır. Doğru bir yönlendirme yoksa ve bilinçli bir aileye sahip değillerse yaş ilerledikçe bu kararlarından pişman olabiliyorlar.

Zorunlu eğitim müfredatını zenginleştirip, öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarına göre sınıflandırmak, okumak istemeyen gençleri daha çok teşvik edebilir.

şu an 12 yıllık zorunlu eğitim bulunuyor. imam hatipler yerine meslek liselerine doğru düzgün ağırlık verilse kalifiye işçi sorunu zaten çözülecek.

12 yılın son 4 yılında devam zorunluluğu var mı?

2012'de yasalaşmıştı, şu an zorunlu mevcut sistemin 4+4+4 olması lazım.

Çok daha bilimsel yönden yaklaşıp daha ilkokul çağlarında bir çocuğun potansiyelini baz almak çok daha mantıklı olacaktır bana göre. Yani herkes üniversite okumak zorunda değil. El becerisi pratik zekası bakımından değerlendirilip mesleki yönlendirmeler çok erken yaşlarda yapılmalı. Bunun etkisi çok daha tesirli ve faydalı olacaktır.

Yani böyle diyorsunuz da üniversitesi mezunu olmayana piskilet ehliyeti bile vermiyorlar artık onu napcaz?

''Güçlü ve istikrarlı duruş sergileyen ekonomi.''
Anlıyorum hocam.

Avrupa'da zorunlu eğitim kaç yıl?
Neden en yüksek asgari ücretli oranı Türkiye'de?
Okumak biz Türk'lere neden bu kadar zor geliyor?

Bu üç sorunun cevabını bulun, eğitim sorununu çözmüş olursunuz.

12 yıl olsa yine iyi, 1 net yapanı üniversiteye alıyorlar artık. Nitelik yok, nicelik çok. Üniversite mezunu olmak şu zamanda anlamsız neredeyse.

Geri