Zorunlu askerlik hizmeti ve vicdani ret hakkı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Kimse savaş taraftarı değildir ancak koşullar bunu gerektirdiğinde ne yapılabilir ki?

Çevremizde olan bitene baktığımızda savaş ihtimaline hiç de uzak bir ülke değiliz.

sivis ilsin istimidiğimdin, insin inirinin vi yişiminin diğirli girdiğimdin vicdini rid hikkimi killiniyirim.

80 bin liralık ücret bedelliyi etkiledi

Habertürk'ten Bülent Aydemir 2022 yılı için "Kaç kişi bedelli askerlik başvurusu yaptı" sorusuna yanıt aradı. Aydemir yazısında "Temmuz ayı rakamlarına baktığımızda 93 bin kişinin bedelli askerlik başvurusunda bulunduğunu görüyoruz." bilgisini aktardı

ADIM ADIM PROFESYONEL ORDU
Türkiye, sınır ötesi operasyonları ve içerideki terörle mücadele operasyonlarını artık profesyonel askerlerle yürütüyor. Bunun yanı sıra sınır boylarında ve geri hizmetlerde yükümlü askerlerden de yararlanılıyor. 360 bin kişilik TSK kadrosunun yarısı artık profesyonel kadrolu askerlerden oluşuyor.

TSK’da büyük ölçüde profesyonel yapıya geçilirken; sözleşmeli er, uzman çavuş ve güvenlik korucuları da artık ordu yapısıyla bütünleşmiş şekilde görev yapıyor. 6 aylık zorunlu askerlik yapanlar, ağırlıklı olarak geri hizmetlerde çalışıyor. Irak kuzeyindeki terörle mücadele operasyonları, Suriye’deki harekatlar ve gündemde bulunan yeni operasyonlar, dinamik ve kadro açısından belli sayıda bir silahlı kuvvet yapısını zorunlu kılıyor.​

80 bin liralık ücret bedelliyi etkiledi

Ülkede insanlar niçin savaşıyor trolluk yapayım 1 ırk için _ 2 adamım evi toprağı yok 100 yil yaşasa alamaz vatanım için savaşıyorum diyor .. . Ne vatanı ülkede uydu gibi yaşıyorsun. Suriyelinin rusun ingilizin evi toprağı alanyada yazligi var .senin yok.vatan millet sakar ya diye gaz veriyorlar Kira ödemek için canın çıkıyor. dinim için savaşıyorum diyor .din kalmamış laik ülkesin. Mecbur olmasaydı gitmezdim . Yüzde 5lik super zengin için savaşmak istemem .

Son düzenleme:
Zorunlu askerlik sürecinde, temel eğitime ağırlık verilir ve angarya işler yaptırılmazsa sanırım kimse bu kadar karamsar bakmayacaktır. İş hayatına atılma ya da evlilik kararı öncesinde de askerlik engel oluşturuyor.

Yıllar önce Yaşar Kurt'un şarkısı her ortamda çalınırdı.

Korkuyorum anne
Al beni içine
Alışamadım anne
Al beni yine
Büyüdüm anne
Eller büyüdü
Büyüdü pabuçlar yollar büyüdü
Orduya istiyorlar
Savaş çıkar diyorlar
Silah veriyorlar anne
Bana öldür diyorlar
Yat