Zirve tırmanışı. | Kadınlar ve Erkekler

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Katılıyor musunuz?
Bence tam tersi. Ama neyse tartışmaya halim yok.

Ekli dosyalar

• 04D74637-EDDF-4C48-8CE2-78DD6ED4ECFA.jpeg
    04D74637-EDDF-4C48-8CE2-78DD6ED4ECFA.jpeg
    402.8 KB · Görüntüleme: 18
Zirveden kastımız iş hayatı mı?
Kesinlikle tam tersi.

Genelleme yapmak doğru olmasa da koşullar, yaşam şartlarının etkisi çok büyük ayrıca erkeklere tanınan imkanlar ile kadınlara çıkartılan zorluklar aynı kapsamda ele alınmamalıdır.

Toplumdan topluma değişiklik gösterse de kadına aynı zamanda çocuk bakma misyonu da yükleniyor ve evlendikten sonra ister istemez kariyerinde ilerleme şansı azalmaktadır. Erkek ise evlense bile iş yaşamında aktif rol almaya devam ediyor ve bu durum da çok daha hızlı yol almasını sağlamaktadır.

Katılıyorum.

Ama bu sistem her iki cinsi de ezen bir sistem bunu da kabul ediyorum.

Evet erkek cinsine delicesine çalışma, evi ayakta tutma misyonunu yüklüyor. Başarısız olma imkanı tanımıyor. Düştükçe kalkmanı bekliyor, ailenden hayatındaki kadına ordan tut çocuklarına kadar hepsinin maddi külfetini erkeğin üzerine yüklüyor. O yüzden son derece zorlu geçiyor hayatı.

Evet kadın cinsine, ev işlerine bakma, çocuk büyütme misyonunu yüklüyor. Ekonomik özgürlüğü olmasın ve hep bir erkeğe muhtaç kalsın(eş/baba/abi) istiyor. Çalışma hayatında onurunla çalışmak istiyorsan, bu konuda erkekler ile fırsat eşitliği sunmuyor. İş yaşamında mobbing/tacize daha çok maruz bırakılıyor. O yüzden zorlu geçiyor hayatı.

Velhasıl bu eril/ataerkil sistem hem kadını hem erkeği eziyor.

bazı durumlarda ben de her iki cins için de geçerli olduğunu düşünüyor ve bir parantez açıyorum.

kadınların iş hayatında yaşadığı mobbing daha fazla. başarısızlığında ya da yükselmesinde de cinsiyetçi yaklaşımlar maalesef oluyor. aldığı terfiye (üzülerek veriyorum bu örneği) 'kesin patronla yatıyor' yaftası yapıştırılıyor. başarısızlığında da 'zaten kadının yeri evi.' deniliyor. erkeklerin bu vb. ithamlarla karşılaşma oranı kadınlara göre çok düşük.

Geri