Zima Mavisi

Konu sahibi son olarak 718 gün önce görüldü
zm.jpg

Bundan belki 2 belki de 3 yıl önce izlediğim,aramak/anlamak ve öze dönüş kavramlarını en iyi anlatan animasyon diyebilirim.Zima Mavisi,Netflix de yayımlanan Love, Death & Robots adına bir bilimkurgu animasyon serisinin yanlış hatırlamıyorsam 11 veya 12. bölümüdür.Yaklaşık 11 dakikada varoluş/yokoluş arasındaki bilinmezlik ve insanın sonsuzluğa olan iştiyakı/istekleri o kadar güzel anlatılıyor ki,sanki daha uzun bir animasyon olsa,anlam ve hakikat derecesinde verdiği o mesaj kaybolacak gibi geliyor insana.

Tek görevi sahibine ait olan bir havuzu temizlemek ve gördüğü tek şeyin Zima Mavisi rengi havuz fayanslarından ibaret olan bir robotun,daha sonra çeşitli operasyonlar ve yükseltmelerle,son raddesine ulaşıp,sonrasın da tek bilmesi gerektiği şeyin en başından beri bildiği ve tek yapması gereken şeyinde var olmasının amacı olan şey olduğunu idrak eden Robot'un yani Zima'nın serüveni bana göre bir animasyondan daha öte bir anlam ve hakikat içeriyor.

İzlemeyen varsa tavsiye edebilirim.Pişman olmayacağınızı da temin ederim. : )

Son düzenleme:
Unutmuyorsun değil mi ?
Yakaladığın o derin detayları herkes yakalasın istiyorsun. Bilsin istiyorsun bir rengin sadece söylem olarak değil eylem de nasıl etki bıraktığını nasıl bir hikayede başka kapılar açtığını. İnançların ötesinde hissedilebilecek ve girilebilecek o dünyanın kapısını herkes aralasın istiyorsun.

Sana şunu söylemek isterim ;bedene ruhlar üfkenirken hiç bir ruhun diğerinin aynısı olmayacağını tahmin edersin evrenin her karesinde milyarlarca farklı ruh var ve sen seninkine benzeyen o ruha/ruhlara dokunmak istiyorsun bazen başarıyorsundur seni anlayan çok az insan var bunu neden yazdım bilmiyorum sanırım ruhun benim gözümde biraz şeffaf izleyelim bakalım :)
Daha önce izlemiştim önerin üzerine ama yine izlemek istiyorum Teşk ederim

Unutmuyorsun değil mi ?
Yakaladığın o derin detayları herkes yakalasın istiyorsun. Bilsin istiyorsun bir rengin sadece söylem olarak değil eylem de nasıl etki bıraktığını nasıl bir hikayede başka kapılar açtığını. İnançların ötesinde hissedilebilecek ve girilebilecek o dünyanın kapısını herkes aralasın istiyorsun.

Sana şunu söylemek isterim ;bedene ruhlar üfkenirken hiç bir ruhun diğerinin aynısı olmayacağını tahmin edersin evrenin her karesinde milyarlarca farklı ruh var ve sen seninkine benzeyen o ruha/ruhlara dokunmak istiyorsun bazen başarıyorsundur seni anlayan çok az insan var bunu neden yazdım bilmiyorum sanırım ruhun benim gözümde biraz şeffaf izleyelim bakalım :)
Daha önce izlemiştim önerin üzerine ama yine izlemek istiyorum Teşk ederim

Ben de senin gibi,gönül frekansları bir olan veya mayamızın tuttuğu insanlarla tanışmamızın Elest Bezminden geldiğini düşünüyorum.Kimi zaman kays gölgesinde,kimi zamam gecenin üryan sayhasın da,bazen de izbe bir forum sayfasında,ruhumuza denk birisiyle kelam etmeye çalışıyoruz.Buluruz veya bulmayız mesele değil ama arıyoruz.İyi izlemeler dilerim. : )

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
İzlemek isteyenler icin bir guncelleme daha yapayim.Bu ara da duzeltmem gerekiyor 1. Sezon 14. Bolum oldugunu simdi farkettim.Benim aklim da 11-12. bolum olarak kalmis.

İzlemek isteyenler icin adres:

Sesli kitap olarak vakıf olmuştum bu yapıta. İllüstrasyonları da gayet hoştu, zaten eser illüstrasyon için hayli uygun.

Öyküsüyle, kurgusuyla ve anlatısıyla varoluşa ve yaratıcılığa yönelik kafa yormamızı sağlayacak şahane bir yapıt.

Sesli kitap olarak vakıf olmuştum bu yapıta. İllüstrasyonları da gayet hoştu, zaten eser illüstrasyon için hayli uygun.

Öyküsüyle, kurgusuyla ve anlatısıyla varoluşa ve yaratıcılığa yönelik kafa yormamızı sağlayacak şahane bir yapıt.

Zima’nin evreni hissetmesi.Yani maddeden manaya gecmek ugruna yaptigi fiziki degisimler,bana sirasiyla İbn-i Rusd,Farabi ve Spinoza’nin Evren-Tanri telakkisinin animsatti.

Darren Aronofsky’in Bir Ruya İcin Agit filminin son sekansinda kahramanimizin o essiz muzik esliginde,cenin pozisyonunda acilariyla hemhal olmasi.İnsanin oze olan istiyakinin baska bir imgeselligi bence.

Zima’nin evreni hissetmesi.Yani maddeden manaya gecmek ugruna yaptigi fiziki degisimler,bana sirasiyla İbn-i Rusd,Farabi ve Spinoza’nin Evren-Tanri telakkisinin animsatti.

Darren Aronofsky’in Bir Ruya İcin Agit filminin son sekansinda kahramanimizin o essiz muzik esliginde,cenin pozisyonunda acilariyla hemhal olmasi.İnsanin oze olan istiyakinin baska bir imgeselligi bence.

Bir Rüya için Ağıt şu madde bağımlılığının olduğu film miydi?

Bir Rüya için Ağıt şu madde bağımlılığının olduğu film miydi?

Evet Amerikan Ruyasinin nasil kabusa donustugunu ve bir medeniyetin cokusunu anlatan film.Yonetmenin siyah kugu adli filmi de guzeldir.İzlemediyseniz goz atmaniz da yarat var.

Geri