Zilli borek

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Nerden geldi aklima bilmiyorum Samsun koylerinde dugun oldugu zaman zilli borek yapilir, boregin icinde ince bulgur vardir fakat mevzu bu degil. Koyde parayi basan boregi yer. Silah patlar ve herkes borek tepede oynayarak silah patlayan eve gider zurnalar esliginde, sonra bir silah daha hoop oynaklar oraya dogru gider borekle. ( bu olay sabaha kadar surebilir karadeniz inadi denilen bir sey var cunki ) Sonuc olarak parayi basan zilli boregi yer, hem havasi olur hem de dugun sahibine para gider.

Zilli denme sebebi milleti oynatiyor olusu olabilir.....

Ilginc. Hem konusu hem ismi

Ben hiç duymadım adetlerimiz farklı biraz bizim böreğimiz halüj ay canım çekti sıcak sıcak olsada yesek
Bizde de parayı basan değilde düğüncü adeti işte

Ben hiç duymadım adetlerimiz farklı biraz bizim böreğimiz halüj ay canım çekti sıcak sıcak olsada yesek
Bizde de parayı basan değilde düğüncü adeti işte
Sizdeki haluj bizde hambal, halujka denilen sey ise corba .p gerci sizi bizi mi butun yemekler bizim icin .p

saçma sapan bir olaymış.

eltim bize geliyor menüsü
*zilli börek
*şıllık tatlısı...

Sizdeki haluj bizde hambal, halujka denilen sey ise corba .p gerci sizi bizi mi butun yemekler bizim icin .p
Yok yok senin değiğin psıhalüj yani su halüjü benim dediğim yağda kızartılıyor içi çerkes peynirli
1642607836197.jpeg

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
bizimkiler butun hamur islerinin ardina uj koymuslar hemi :S

koca internet aleminde zilli borek ile ilgili iki sey cikti. birisi bu videoydu:

Bu böreği yapıp ismini söylesem babamın “sakat” kelimesini duyar gibiyim..

Geri