Zikirlerin(sürekli tekrarlanan sözcüklerin) sırrı ne olabilir

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Hatırladığım kadarıyla bir yazıda harflerin söyleniş sırasındaki ses frekansının insan beynindeki nöronların etkileşimini etkilediğini okumuştum. Bu etkileşim sebebiyle de gerek metabolizmal faaliyetlerde gerekse Düşünsel altyapılarda değişimlerin söz konusu olduğu kanısına varmıştım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Bilimsel bir açıklama bu red edildi
Çok enteresan değil mi Güneş üzerinde manyetik alanların resmini çektiğini iddia eden bilimin böyle bir varsayımı reddetmesi gerçekten ilginç.
Öyleyse Onlara göre yani; tüm kutsal metinlerde ve dinlerde yeri olan zikir kavramının da bir anlamı yok. Her şey bilimsel bir açıklamaya dayanmalı ya. Yine aynı tez üzerinden gidersek teopolitik uygulamalar ile başlatılmış savaşlarda sadece kişisel tatmin demek oluyor doğruysa.
Of Allah'ım ya yine kafamda deli sorular....

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Ses hareket ve ritim olarak kisi uzerinde beyin fonksiyonunu harekete geciren bir sey , hucre artisi yada baska bir sey olabilir.
Ama bunu mistik bir rituel olarak gormuyorum.
Cunku ayni seyi metal muzik konserlerinde headbang (kafa sallamak/patlatmak) olarakta icra ediyoruz. Bunun sebebi muzik ile transa gecmek. Muzigin ritmini yakalamak.
Mozart icinde terapi niteliginde muzik denir ama ilahi bir tarafi yoktur ve adam cehennemliktir maalesef musluman olarak olmedigi icin.
Mesela burada till lindemann'da bir zikir icinde
Sarki bük dich

Ses hareket ve ritim olarak kisi uzerinde beyin fonksiyonunu harekete geciren bir sey , hucre artisi yada baska bir sey olabilir.
Ama bunu mistik bir rituel olarak gormuyorum.
Cunku ayni seyi metal muzik konserlerinde headbang (kafa sallamak/patlatmak) olarakta icra ediyoruz. Bunun sebebi muzik ile transa gecmek. Muzigin ritmini yakalamak.
Mozart icinde terapi niteliginde muzik denir ama ilahi bir tarafi yoktur ve adam cehennemliktir maalesef musluman olarak olmedigi icin.
Mesela burada till lindemann'da bir zikir icinde
Sarki bük dich

en son şu olayda transa geçmiştik.

Herhangi bir sırrı olduğunu düşünmüyorum. O kadar ritmik tekrarın ve konsantrasyonun neticesinde "Ali ata bak." cümlesini tekrar etseniz bile transa geçersiniz ve olağan akıştan ayrılırsınız.

26+6 = 32 senedir bu işin icindeyim. Zikirle etkileşen nöron görmedim.

Geri