Zihin olarak ne kadar güçlüsün?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Yaşadıklarımız, başımıza gelen olaylara verdiğimiz tepkiler zihnimizi şekillendirir. Kararlarını duygularınla mı yoksa mantığınla mı alıyorsun?

ikisiylede mantığımla duygularım ayrı çalışmaz benim

Yerine göre degisiyor

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genelde mantık lakin duygularıma da kulak verdiğim zamanlar oldukça fazladır. Bazı olaylar duygu bazıları ise mantık gerektiriyor.

İnsan gibi hissetmiyorum çoğu zaman. İnsana dair her iyi ve kötüyü istediğim kadar yaşıyorum. Acılarda, mutluluklarda elimin altında. Çok fazla kabulleniciyim. Çok fazla idare edebiliyorum. "Elimde olmadan..." diye başladığım cümle var mı hatırlamıyorum. Duygu veya mantıktan ziyade "ne istiyorum?" var bende. İnsan eti giymiş robot gibi(mi)yim.

Her şeyin açıklaması vardır.Onu bilecek kadar...

Hayat tecrübesi diye adlandırdığımız ve bir araya toplanmış bilgi birikimlerimizle konuya ve yerine göre değişir diye düşünüyorum. Mantık en uygun seçenek.

çevreme göre inanılmaz güçlüyüm, bana göre tam tersi.
dıştaki zırhı korumak adına içimi çürüttüm sanırım.

duygusal olarak dibe çökmedikçe mantığımı kullanmıyorum.
dengeyi sağlayamıyorum bir türlü.:)

Ben bilmiyorum. Bu konusuna göre değişiyor sanırım. Bende duygusallık ön planda ama mantığımı bir şekilde devreye sokuyorum. Genelde kabulleniş biçiminde.

Dışarıdan güçlü göründüğümü söylerler, bence de öyleyim ama yine de bazen ne yapacağımı kestiremeyecek kadar karışıyorum.

Çoğu zaman bu konuda başarılı olabildiğimi sanmıyorum.
Her ne kadar mantığımla bir şeyleri kararlaştırmaya çalışsamda istemsizce duygularımın önüne geçtiğini farkediyorum ve ne yazık ki çoğunlukla buna engel olamıyorum.
Sanırım epeyce zayıfım.

Yaşadıklarımız, başımıza gelen olaylara verdiğimiz tepkiler

Do7YtU7XUAEUgil.jpg

Mantığım.
Duygusuz, ruhsuz filan gibi hakaretler bile işittiğim oluyor. Son zamanlarda biraz duygusallaşmış olsam da mantığı elden bırakmam. Duyguya kapılıp hiçbir karar almam.

Güçlü olmasını istemiyorum artık.
Ne kadar istemeseniz de, dönüp dolaşıp toplayan-toparlayan taraf oluyorsunuz.
Delirip [ARGO]bok[/ARGO] etme lüksü nasip olmadı.

Geri