Uzun zamandir ihmal etmistim konuyu. Hazir musaitken ve canim nadiren de olsa tavuk istemisken konuya ugramak istedim : )
Tavuk dunyasi tadinda kori soslu tavuk yaptim bu aksam. Yanina da domatesli soslu makarna ve salata ekledim.
4 parca tavuk gogsunu kusbasi seklinde dograyip iyice kizdirdigim ve hafif yagladigim tavada sulandirmadan surekli cevirerek pisirdim 5 dk kadar. Ve altini kisarak arada karistirdim.
Sonra arpacik sogan kattim 1 avuc kadar. Soganlar iri ise 2 ye bolebilirsiniz. Damak zevkinize gore miktari fazlalastirabilirsiniz.
5 dk kadar yine pisirmeye devam ettim. Tavuklarin rengi donmeye baslayinca baharatlari ekledim. Baharat olarak karabiber, kirmizi toz biber, kori, tuz ve kekik kullandim. Baharatlari goz karari ekledim.
En son olarak kremayi ekledim ve iyice kivam almasi icin altini kistim. 5 dakika kadar pisirmeye devam edip altini kapattim. Tavuk gogsu normalde yavan gelen bir turdur ama tavuklari sulandirmayip baharatlari dengeli eklerseniz oldukca lezzetli olur.
Tavuk piserken bir yandan da makarnayi pisirdim. Ben domates soslu tercih ediyorum dileyen icine taze nane ve feslegen de ekleyebilir. Salata olarak da gobek, havuc ve misir karisimi hafif bir salata ile menuyu tamamladim. Gorseller ile caninizi cektirdiysem simdiden kusura bakmayin lutfen : )
Afiyet olsun <3