Zeynep Koçak'tan itiraf: Zorbalık yaşadığını açıkladı

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Oyuncu, "Zamanında oynadığım bir filmin prodiksiyon amiri, 'Zeynep sen bu filmin başrolsün. Makyajsız geldiğinde bu set demoralize oluyor' dedi. Sete makyajla gittim. Aynı setin yönetmeni, 'Senden nefret ediyorum ve seni sevmiyorum' dedi. Ne yapım şirketine ne de menajer şirketime bir şey söylemedim, çünkü bunlar utanç vericiydi. Çirkin ve değersiz olduğuma onlar kadar inandım. Sizden tek istediğim, 'Demek bu yüzden estetik yaptırıyor' demeyin" dedi.

Kaynak

zeynep-kocak-tan-flas-itiraf-zorbalik-yasadigini-acikladi-hNqK8.png

zeynep-kocak-tan-flas-itiraf-zorbalik-yasadigini-acikladi-tKhRO.jpg

Biraz kendiyle barışık olmalı insan banada kedi diyorlar travmam

Herkesin böyle dökülmeye başlaması iyi oldu. Tacize uğrayan kadınların ilk duygusunun utanç olduğunu okumuştum bir araştırmada. İtiraf etme ya da paylaşma konusunda bu yüzden güçlük çektiklerini… Utanması gereken sanki tacize uğrayanlarmış gibi. Buna benzetiyorum bu olay silsilesini de. Zamanında zorbalığa uğrayanların o dönem konuşamamasının sebebi de birçok etmen ve güç eksikliği ile beraber aslında mazlumun hissetmemesi gereken ve kişiyi geriye düşüren bir duygu olmalı. Şimdi konuşmalı bence herkes ve muallak değil, hedefli olarak konuşabilmeli. Bu kadına da üzüldüm, zorbalığa uğrayan her insana şefkat hissederim, umarım işi gücü açılır.

Moda olmuş. Daha da gerisi gelir.

İş hayatında kadın çalışanların bu tip dayatmalara maruz kaldığını biliyorduk ancak estetik dayatmalarını yeni yeni duymaya başladım. Terfi alabilmek için çok daha iyi görünmesi gerektiği telkin edilen ve estetik yaptırmaya karar verenler olabiliyor.

Makyaj baskısı ise yıllardır var.

Son birkaç haftadır oyunculuk sektöründe yaşanan olumsuz olaylarla ilgili olarak her oyuncu yaşadığı sıkıntılardan bahsediyor.
ya bırak gözünü seveyim bir kere zorbalığını gördüyse bin kere ekmeğini yemiştir bu makyajın estetiğin.
demagoji yapıyorlar.

ÇGH Zeynep'miş ya bu!
Böyle yetenekli insanların bu tip şeyleri aşamamaları üzücü...

dökün içinizi
tüm pislikler ortaya çıksın

Geri