Zerdüştlük Nedir

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ne Nedir?
Zerdüştlük ya da Mecusilik, dünyanın eski tek tanrılı dinlerinden biridir.

Bazı batılı bilim insanları Zerdüştlüğü dualist bir din olarak tanımlarlar. Bu dine inananlar beden öldükten sonra dirilip Ahura Mazda'nın huzuruna çıkacağına ve orada sorgulanacaklarına inanırlar.​

Mazda arabalarının logosunun nereden geldiği şimdi anlaşıldı.

Mazda arabalarının logosunun nereden geldiği şimdi anlaşıldı.

Vaay bu şakayı nereden buldunuz, çok komikmiş.

Yanılmıyorsam (yorumlarınızdan yola çıkarak) dindar bir insan olduğunuzu söyleyebiliriz. Başkalarının dinine hakaret etmeden önce iki kere düşünün.

Vaay bu şakayı nereden buldunuz, çok komikmiş.

Yanılmıyorsam (yorumlarınızdan yola çıkarak) dindar bir insan olduğunuzu söyleyebiliriz. Başkalarının dinine hakaret etmeden önce iki kere düşünün.

Dünyadaki her otomobil firmasının amblemi veya logosunun bir hikayesi vardır. Konuda adı geçen Ahura Mazda'yı araştırınca, kendisine ait bir takım resimlere ulaştım. Çünkü ben forumda okuduğum konuları çoğunlukla tekrar tekrar araştıran bir meraklıyım. O resimlerden öne çıkanlardan biri, Mazda otomobillerinin amblemiyle aynı.

Neyin şaka olup olmadığına ve neyin hakaret olup olmadığına karar vermeden önce iki kere düşünün. Bir kere düşünmekle yetinirseniz adına ön yargı derler.

Dünyadaki her otomobil firmasının amblemi veya logosunun bir hikayesi vardır. Konuda adı geçen Ahura Mazda'yı araştırınca, kendisine ait bir takım resimlere ulaştım. Çünkü ben forumda okuduğum konuları çoğunlukla tekrar tekrar araştıran bir meraklıyım. O resimlerden öne çıkanlardan biri, Mazda otomobillerinin amblemiyle aynı.

Neyin şaka olup olmadığına ve neyin hakaret olup olmadığına karar vermeden önce iki kere düşünün. Bir kere düşünmekle yetinirseniz adına ön yargı derler.

Gördüğüm hakkında konuşmuyorum, bildiğim şeyler üstünden konuşmayı tercih ederim her zaman.

Mazda'nın hiçbir sembolünün yada isminin Ahura Mazda ile bir ilgisi yok. Ayrıca şu anda baktım da benzer bir tarafları da yok. Hep sizin kesimin söylediği gibi "Din hakkında konuşurken ona inanan ve kalpten bağlı olan insanlar olduğunu düşünerek yorum yapın" bu dünyada sadece sizin dininiz yok.

Mazda-logo3.jpg

ahura2bmazda.gif

Bu ikisini benzettiğinize mi inanayım şimdi?

Benzemekten ziyade andırıyor. Ayrıca arkadaşın dalga geçtiğini sanmıyorum. Yorumları okumadan önce bende o ismi arattırarak baktım ne çıkacak diye. Mazda logosuyla karşılaşmamak da elde değil. Algıda seçicilik olarak insanın aklına direk mazda arabası geliyor.

Tahminim doğruymuş. Bu resmi de şimdi çıkardım. Hala ön yargıda ısrar edecek misin sen?

zRELEY.jpg

Tahminim doğruymuş. Bu resmi de şimdi çıkardım. Hala ön yargıda ısrar edecek misin sen?

zRELEY.jpg

Şirket kurucusunun soy adından geliyormuş, Matsuda imiş. Lakin dediğiniz şeye de Türkçe Vikipedi'de rastladım. Kusuruma bakmayın o zaman, bir özür borçlandım size.

Özre gerek yok, ön yargıları silelim yeterli.

Geri