Zenginin Malı Fakirin Dölü Kıymetli Olur Atasözünün Anlamı

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Atasözleri Sözlüğü
Zengin ve erdemsiz insanlar hayattaki önceliklerini ilk olarak maddi şeylere yöneltirler.Önce maddi şeyler daha sonra ise manevi şeylere önem verirler.Fakir ama gururlu insanların ise en değerli şeyleri maneviyatları ve çocuklarıdır.Çocukları için yaşar onlar için çabalarlar.Atasözü bu dengeyi anlatmak istemiştir.

Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynar" sözünün biraz daha paha biçilmiş hali.

Fakirin dölü kıymetlidir çünkü prezervatif alacak parası yoktur, der ki araya gitmesin çocuk yabalım. O yüzden de her fakirin 17 tane çocuğu vardır Allah kahretmesin.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Bu Atalar da ne yiyip içmiş hey Allahım

Ben atalarınızın bu sözünü ilk kez duyuyorum bu sefer harbiden bel altı vurmuşlar kjkjkhkh

Seni Atalar birliği derneğine bildiriyorum sen düşün artık Sjsjs
Kimden olursa olsun ata büyüktür büyüğe de saygımız vardır Nur içinde yatsınlar bazen ironik olsalarda çoğu zaman sözleri düşünceleri yol göstermiştir topluma :)

• Alkış
Tepkiler: ne
Kimden olursa olsun ata büyüktür büyüğe de saygımız vardır Nur içinde yatsınlar bazen ironik olsalarda çoğu zaman sözleri düşünceleri yol göstermiştir topluma :)
Balkon konuşması için Teşk ediyoruz efendim :p

baya bişeyler söyledikten sonra mı dediler acaba
söz gümüşse sükut altındırı
insan merak ediyor

züğürtün çenesinin yorulması yanında aslında bilmediği kıymetli bir şeyi varmış
tşk bu bilgi için

Son düzenleme:
Hayatımın son yıllarında yaşadığım deneyimler 'acıma yetime koyar..." minvalindeki atasözlerine sıcak bakmama neden oldu ne yazık ki. Önceden bana fasistce, insafsızca gelen tutumları tekrar sorgular oldum.

Geri