Zengin zevkleri taşıyan fakirler..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Üç kuruşluk maaşıyla etrafta zengin zevkleriyle hayatta tutunmaya çalışır.Nişantaşı’nda 300 tale kahveye verip evde makarna yemek.

Eskilerin deyimiyle "ekmek Yok yemeye tahterevanla gider s.çmaya" d

Dert edenlerin genelde kahve kültürü bile olmaz.
Hayattan bi sekilde keyif alan insanlari bi salin.
Özentiyse de özenti sen düsma telasina

Fakir olan zengin gibi yaşamak ister zengin olan ise fakir gibi özgür olmak ister insanlar kendinde olmayı istemektedirler hep.

Kimin ne yaşadığını, iç dünyasını bilemezsin bilemezsin.Şu ..ktan kapitalist,her şeyi gözüne sokan dünyada herkes senin gibi dirençli duramayabilir. Evet dışarıdan baktığında itici gözüküyor,sonradan görme diyorsun,etin budun ne lan diyorsun.Ne olursa olsun kınamamak gerekiyor.

Bu konuyu sadece Türkiye için değil genel olarak yazdım..Mesela avrupada aşırı bir Zengin görünme özentisi var özellikle ergenlik çağında olan gençler arasında.ancak geçimini sağlayabileceği maaşıyla taksitle lüks araba alıyor.!Gucci,prada gibi lüks markalar giyiniyorlar..

Bu konuyu sadece Türkiye için değil genel olarak yazdım..Mesela avrupada aşırı bir Zengin görünme özentisi var özellikle ergenlik çağında olan gençler arasında.ancak geçimini sağlayabileceği maaşıyla taksitle lüks araba alıyor.!Gucci,prada gibi lüks markalar giyiniyorlar..
Yani parasi ile aliyorsa sorun yok. Disinden tirnagindan arttiriyor sonucta tek seferde o arabayi alamayip kredi ile almasi bizi ilgilendirmez. Herkes kiyamet gibi maas alamaz zaten. He diyorsan bunlar 3 kurus maas alip ortada hava atip garip garip hareketler yapip garsonlari zorbaliyorlar amenna..
O zaman ozentiler denebilir , sonucta toplumun yozlasmis tarafini olusturuyorlar.
Gerci senin o beyinle bu kadar basit ayrintilari makul bir zemine oturttugunu sanmiyorum ama...

Normal konusmak icin kendimi paraliyorum burada. Yoksa post siliniyor.
Ha bir de genclere gidip hususi olarak sordun mu? Yada etrafinda calisan insanlarin maaslari ve ne aldiklarina dair kafami yoruyorsun? Ayrica sanane.. Adamlarin tek sucu senin istemedigin ve onlara yakistirmadigin seyleri almak mi?
Yada senin ucube vizyonun , onlarin aslinda normal olarak yaptigi seyleri "haset" suzgecinden gecirmiyor...
Ulan senin avrupa'da yasamanda sana hic bir sey katmiyor. Ama neyleyelinki maruz kaliyoruz sana. Kesin her zaman actigin alakasiz konular gibi bu konudada yanlis insanlara kurulup kurulup geldin he...

• Beğen
Tepkiler: RK
zenginin zevkleri züğürdün çenesini mi yorarmış
öyle bişey vardı

Evde oğlanın oyuncak toplarını alıp elektrik süpürgesinin sapı ile golf oynuyorum o sayılır mı..

Ya o degilde ciddi ciddi zenginlerin su sabah kaavaltisinda hersey olup da gec kaldim diyerek 2 yudum meyve suyu icip gitmesini yasamak isterdim.

O sofra birakilip nasil biseye gec kalinabilmis ilginc

Üç kuruşluk maaşıyla etrafta zengin zevkleriyle hayatta tutunmaya çalışır.Nişantaşı’nda 300 tale kahveye verip evde makarna yemek.
Nişantaşında 300 TL ye kahve içilebiliyorsa iyiymiş. Sıradan kahvecilerde 250-300 arası sıradan bir kahve. Su içmiştir o, su olur bak.

Şu dönem tam da bunu yapın.
Sizi mutlu edecek şeylere para harcayın. Çünkü harcamazsaniz nasıl olsa enflasyonla elinizden alacaklar.

Herkesin hayatına kimse karışamaz…
Belki o onlarla mutlu oluyordur.
Belki sınırlı imkânıyla sonsuz mutluluk eklemek istiyordur hayatına.
Yargılamak bize düşmez.

Başlığın mantığı çok “fakirce” bir mentalite bence. Para ne için kazanılır? Harcamayacaksan, konforunu arttırmayacaksan, sana keyif veren şeyleri yapmayacaksan niye çalışıyorsun ki? Müsriflik değil bahsettiğim ama güzel bir telefon, iyi bir tatil, konforlu bir yatak herkesin hakkı. Zengin fakir fark etmeksizin.

Yatırım, birikim, yatırım, birikim diye diye yaş 50 yi bulunca dank edecek kafaya. Bu sefer de o enerjin olmayacak.

Oğuz Atay’ın Tutunamayanlarda dediği gibi ; “Yatağımın karşısında bir pencere var. odanın duvarları bomboş. nasıl yaşadım on yıl bu evde? bir gün duvara bir resim asmak gelmedi mi içimden? ben ne yaptım? kimse de uyarmadı beni.”

Geri