aegishjalmur
Platin Üye
-
-
-
-
[YOUTUBE]2w1zHWiiEZw[/YOUTUBE]
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sosyal medyada cok elestirilse de ben bunda bir sorun gormuyorum acikcasi.
e sorun yok ki zaten : p
Bir yorumda nerede samimiyet denilmis de, onu da dusunerek sorun bulmadigimi belirttim.
samimi bulmayan arkadaşa da haksız diyemeyiz;
hacca gitmek bir sınavdır, hadislerde hac yolunda ölenlere kıyamete kadar sevap yazılacağı söylenir. Tabi bu bahsettiğimiz günümüzdeki inanç turizmi adı altında yapılan hac gezilerinin samimiyetsizliğini kapsamıyor. Evet dinimiz kolaylıklar dini ancak swiss otelin kabe manzaralı geceliği bilmem kaç bin eurodan baslayan otel odalarında konaklamak, 3 tane taşa para vermek, bilimum mağzanın, seyyar satıcının, işportacının, her türlü kapitalist düzenin döndüğü ve kabenin doğallığını bozan bütün bu müsrifliklerin de samimiyetten uzak olduğuna hemfikiriz heralde ?
Haksizliktan ziyade, onunla ayni goruste bulunmadigimi soyledim.
Diger goruslerinize de katiliyorum. Ancak buradaki durum biraz daha farkli. Haccin nasil yapilacagina dair hic bir yazi dahi okumadan, kulaktan dolma bilgilerle elestirme durumu. Benim yargilamadan once bununla ilgili arastirmam gerek.
Su yorum, Yasir Qadif'e ait. Alta ingilizcesini aynen yaziyorum, kendimce de burada cevirisini yapayim. Hanefiler, fiziksel olarak saglikli olmayan kisilerin hacca gitmesine zaten izin vermiyor. Safi ve Hanbeliler ise, fiziksel olarak saglikli olmalarina ragmen oturarak, itilerek ya da elektrikli sandalye vb seylerle surulmesine izin veriyor. Hatta Hz. Muhammed'in tavafi bir kere deve ile yaptigi soyleniyor. Malikilerde ise zorunlu tavaf icin yurume eylemi gerekiyrken, nafi tavaf icin yine itilme ve surulmesine izin veriliyor. Butun bu mezheplerin hepsi, zaten saglik acisindan problemli olan kisilerde elektrikli sandalyenin kullanilmasinda problem olmadigi kanaatinde.
"The Hanafis do not allow tawaf to be done by the one who is physically fit except while walking. Most of the Shafi'is and Hanbalis allow riding/sitting/being pushed even if the person is physically fit (since it is authentically narrated that the Prophet (SAW) did tawaf on his camel once). And the Malikis say that for an obligatory tawaf, the one physically fit must walk, while for a nafl tawaf, s/he may ride or be pushed. Of course, ALL agree that the one who is weak or otherwise unable to walk may instead ride or be pushed in a wheelchair."
hac nasıl yapılır? neler yapılması gerekir?hakkında çok fazla bilgi birikimim olduğu soylenemez ama aklın yolu bir, söylediğim şeyler samimiyetten ve sadelikten çok uzak.
Burada konusulmasi gereken videodaki durumun dinen uygun olup olmadigi.
Diger soylediginiz konulari ayriyeten yine tartisalim : ))