Zengin olmak

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
Bkz. Psikiyatristlere giden insanların büyük çoğunluğunun maddi açıdan iyi olması.

devlet hastahanelerinin hepsinde psikolog ve psikiyatr bulunmakta bilginize.

Bunun hissiyatını size aktarabilmem için iban numarama 1 milyon lira toplar mısınız?

Maddiyattan dem vurmadım.
Zengin bir insanın avare hal zamanı daha çok olur genelde, avare bir insanın da düşünmeye daha çok vakti olur.
Daha çok düşünen insanın da spesifik konuları takıp ruh sağlığı bozulmaya daha açık olur.
Yoğun mesaide çalışan,aile geçimi sorunsalı tüm süslü dertlerini darma duman eden birinin 'bana mesaj atmadı iplemiyor' sanrılarıyla başlayıp obsesifliğe doğru kayan bir hayatı olmaz genelde.

Beşeri bir zenginliğin fazlasını istemem. Ne kadar zengin olursan o kadar yük biner sırtına. Bir memurun yetkisi ile bir valinin yetkisi gibi düşünürsek zenginliği fazlası insana özel hayatta bırakmaz, dini hayattan da uzaklaştırır :)

Güzel duygu vesselam :nee: memnunum bu zenginliğimden

Zenginlikten ne anladigina bağlıdır aslında mesela en zengin benim bence.Eğer mevzu paralı olmak ise o da olur, paylaşmayı bildikten sonra.

Her nimetin bir külfeti vardır işte.
Nabıcan?
Allah başka dert vermesin.

İmkanların fazlası boşluk yaratır.
Özenmeyin öyle.​

Canis Major a bu konuda katılmıyorum
bence büyük şans zenginlik.

Şampiyonlar ligi finalini vip gidip izlryemedikten sonra ben ne yapayım öyle zenginliği.

@samaEL bey bu konuyu nasıl kaçırmış acaba, başlıkta zengin yazıyor.
Ben toprak zengini maalesef, gelecek nesillere yatırım yapmış bizimkiler.

Geçici süreliğine olmuşluğum var. Keyifliydi bence : )
Daimi zenginler seviliyorsunuz.

Geri