Zengin müslüman olur mu?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü

Sizce?

• Parası varsa gösterişli olabilir sonuçta kendi çalıştı.

Kullanılan: 3 33.3%
  • Parası olsada normal yaşamalıdır.

Kullanılan: 3 33.3%
  • Zengin müslüman olmaz

Kullanılan: 1 11.1%
  • Diğer

Kullanılan: 2 22.2%

• Kullanılan toplam oy
    9
Bazı zengin müslümanları görüyoruz. Çok fazla lüks hayatları var ve çok gösterişteler. Sizce bu gibi durumlar doğru mudur?

Fakir edebiyatı yapıp,kendileri lüks içinde yaşayan,komşusu açken tok yatandır tam da müslüman.

Zengindir ya da fakirdir kime ne ? Zengin olmasında hiçbir sakınca yoktur. İcraatta neler yaptığı önemlidir, ve bunu dışarıdan bakarak görmek zordur.

çalış üret zenginleş

paylaş / destek ol

yatmasın oda çalışıp üretsin

Herkes mutevazi olan insanlari sever. 'Mutevazi' bulmuyorsan, dediginiz gibi luks ve gosterisli bir hayat yasiyorlarsa, yine diger yandan haklari. ( ornek; )Hem yardima ihtiyaci olan insanlara yardim ediyorlar, hem kendi hayatlarini yasiyorlar. Imkanlari var sonucta, kullaniyorlar. Ne diyeyim ki. Zenginlerin nasil yasayacagina biz karar verecek degilliz. Soz sahibi olmak bile hakkimiz degil.

Bknz; Nihat Hatipoğlu ve diğerleri.p
Hatta Rte onlardan müslümanını görmedim ben -.-

Tartışmasız en mümin insan Hz.Muhammed'ti.(SAV)
Ayakkabısı eskiyince kendi tamir ederdi.

İsrafın her türü günahsa ve dinde gösterişin yeri yoksa bugünkü gösteriş müslümana ait değildi.
Zengin müslüman olması ayrı bunu gösteriş ile yaşaması ayrı olaylar.
Gösteriş için zengin olunuyor ve müslümanız deniyorsa bu da ayrı bir olay.
Elbet Allah bilir.

Fakiri gözetiyorsa, şatafatlı değilde normal bir şekilde yaşıyorsa olabilir elbet. Sonuçta kaliteli giyim, yaşam tarzı olabilir.

Parasını helalinde kazanmışsa,istediği gibi harcar,lüsk yaşar kime ne.
Kapalıları dinlerine çok düşkün derler,Görüyoruz cübbeli ve çarşafliların bindiği arabalara yaşantılarına onlar müslüman değil mi.

Onları bırakalım uzağa gitmeyelim benimde ailem zengin,en basitini diyeyim bizim evde 4 araba var son model lüsk müslüman değilmiyim, Elhamdülillah Müslümanım..

Gizli yapılan ibadet,gizli yapılan yardım en güzeli...

zenginligi ve fakirligi kadere baglaayan musluman toplumu isine gelmeyeni kadere terketmis..

Kapitalizmin dini yada dili yoktur. Her ulusun, her dinin zengini vardır. Hatta bunun da ötesinde zengibliğini dine borçlu olanlar da vardır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde ve üçüncü dünya ülkelerinde azımsanmayacak bir kısım zenginliğini o ülkede yükselen ideolojiye (din yada milliyetçiliğe) borçludur.

Bizim ülkemizde de durum pek farklı değil. Din amaçtan çok araç haline getirilmesinden mütevellit sürekli dini referanslarla edebiyat karalayıp gemicikler yürütenlere şahit oluyoruz.

Zengin müslüman olmaz demek kesinlikle sapıklıktır!! Siz hiç Hz. Osman'ın hayatını okumadınız mı? Ya da Peygamber Efendmizin hayatını. . Siz Peygamberimizi fakir mi sanıyorsunuz? Hayır o fakir değildi, sadece fakr sahibi biriydi. Ümmetinden en kötü durumda yaşayandan fazla bir şey istememiş, onun olsun ama benim olmasın diyecek kadar onurlu bir hayat yaşamıştır.

Müslümanlık, komünizm ve sosyalizm gibi gerici fakirlik edebiyatını, kölelikte eşit olmayı dinselleştirmiş ideolojilere benzemez ki, İslam'da helal olmak kaydı ve faizsiz olmak üzere para kazanmak helaldir.

Müslüman kelimesinin bazı insanların gözündekini değerini merak ediyorum? Ne sanıyorlar acaba dilenci temizlikçi falan mı olmak zorunda sanıyorlar? Hayır asla öyle olmamalı, olmayacak da.

Asıl müslümanlar zengin olmak zorundadır ki, çevrelerine yardım etsinler. Muhtaç olmasınlar.
Başkalarına Allah rızası için malından harcasınlar. Müşriklere, mahkum olmasınlar.

İnsanların zenginliğini sorgulamak da, inancını sorgulamak da bize düşmez.
Bence sorusu bile saçma, elbette olur. :)

Ekonomik olarak ülkeler özgür olmak zorundadır. Müslümanlar da öyle . .
Müslümanlığı parası olur mu olmaz mı diye yargılamak çok yanlış . .

İnanç para işi mi sanki? :)
Soru şöyle olsa daha güzel olurdu. :)

Tembel, bilime düşman, çalışmayan müslüman olur mu?

Zengiligin de mi dini oluyormus, muslumanlar zengin olamiyor muy mus? Cevap veremiyorum beynim yandi.

40'ta 1'ni birini verdikçe zenginleşir.
Hayır yani zenginliğin dini olur mu ?

Çok saçma bi anket olmuş

Geri