Zencefilli Gazoz Tarifi

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İçecek ve Kokteyller
Konu sahibi son olarak 1272 gün önce görüldü

kEaOAy.jpg

Malzemeler

Özüt için:

150 gram kök zencefil
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 adet limon suyu
1,5 su bardağı toz şeker
200 ml. su

Gazoz için:

1 silme çay kaşığı karbonat
200 ml. maden suyu
1,5 litre soğuk su

Servisi için:

1 adet orta boy dilimlenmiş limon
1/4 demet ayıklanmış nane yaprağı
1 su bardağı buz kübü

Özütü hazırlamak için; zencefil ve limonları yıkayın. Kuruladıktan sonra zencefilin kabuğunu soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Limon kabuklarını da sadece sarı bölümlerini alacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonların suyunu sıkın.

Bir sos tenceresine zencefil ve limon kabuğu rendesini, toz şekeri ve suyu ekleyip ocağı tencereye alın ve şekerlerin tamamen erimesi için arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın ve özütü soğumaya bırakın.

Özüt oda ısısına gelince çelik süzgeçten geçirin. Malzemelerin hepsini alacak bir sürahiye veya başka bir kaba özüt, karbonat, maden suyu ve soğuk suyu koyun, karıştırın.

Buzdolabında soğuttuğunuz zencefilli gazozu arzuya göre limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleriyle servis yapın.

NOT: Zencefilli gazozu şeker miktarını azaltarak (1 su bardağı kadar) hazırlayabilirsiniz. Şekersiz olmasını isterseniz, özütü şeker kullanmadan hazırlayıp servis sırasında arzu ettiğiniz miktarda bal ekleyebilirsiniz.Kabuklarını rendelediğiniz iki limonun aynı zamanda suyunu da kullanabilirsiniz. Malzeme listesinde beş limon varmış gibi görünüyor ama toplamda üç limon kullanılıyor.Zencefil özütünü süzgeçten geçirirken sabırlı olun. Zencefil parçaları epey su tutuyor. Kaşıkla süzdükten sonra son aşamada elinizle sıkarsanız kalan suyu da almış olursunuz.

L,mon kabuklarını şekerle beraber elle ovuştursak ardından limonları küçük küçük parçalara ayırıp bu karışıma katıp tekrar ovuşturmaya devam edip hiç ısıtmadan suyu ilave edip bolca karıştırsak olmaz mı acaba?
Çünkü ısıtma işlemi sonucunda bakterileşmenin önüne geçmek için şoklama yapmak zorunda kalmayız gibi geliyor bana bilmem yanılıyor muyum..

L,mon kabuklarını şekerle beraber elle ovuştursak ardından limonları küçük küçük parçalara ayırıp bu karışıma katıp tekrar ovuşturmaya devam edip hiç ısıtmadan suyu ilave edip bolca karıştırsak olmaz mı acaba?
Çünkü ısıtma işlemi sonucunda bakterileşmenin önüne geçmek için şoklama yapmak zorunda kalmayız gibi geliyor bana bilmem yanılıyor muyum..

ilk cmledeki gbi yaprsan limonata yapmş olrsun. kaynatlmasnn sebebi şekri ertmek sıckla berabr diğr malzmelrn özünü çıkarmak
kaynatrak zatn baktrnn önüne geçmş olyosn. şoklama işlemi gıdann rengni, canlılığnı kaybtmemesi içn yapıln bi işlemdr (örn sebzler içn çok uygulnır)

ilk cmledeki gbi yaprsan limonata yapmş olrsun. kaynatlmasnn sebebi şekri ertmek sıckla berabr diğr malzmelrn özünü çıkarmak
kaynatrak zatn baktrnn önüne geçmş olyosn. şoklama işlemi gıdann rengni, canlılığnı kaybtmemesi içn yapıln bi işlemdr (örn sebzler içn çok uygulnır)
Evet haklısınız, farkında olmadan limonata tarifi yapar gibi gazoz tarifi yapmışım, bu arada zencefili hesaba katmayı unutmuşum..

Bira ve şıra yaparken de sizin belirttiğiniz gibi kaynattığımız meyva veya maltlaşmış tahılları 1 saat içersinde 30 derecenin altına düşürmeliyiz ki oksidasyona uğramadan şekerini ve aromasını tam manasıyla suya versin.

Teşekkürler.

Tebrik etmek lazım insanları. Oturup neler yaratıyorlar

Ben dolaptan bir bira açacak gücü bulamıyorum şuan kendimde

Evet haklısınız, farkında olmadan limonata tarifi yapar gibi gazoz tarifi yapmışım, bu arada zencefili hesaba katmayı unutmuşum..

Bira ve şıra yaparken de sizin belirttiğiniz gibi kaynattığımız meyva veya maltlaşmış tahılları 1 saat içersinde 30 derecenin altına düşürmeliyiz ki oksidasyona uğramadan şekerini ve aromasını tam manasıyla suya versin.

Teşekkürler.

yani bendn güzl açıklma yaptn. düznli olark spor mu yapyosn

yani bendn güzl açıklma yaptn. düznli olark spor mu yapyosn
Babam limonatacı olduğundan bu konulara ilgim fazladır. Bu aralar şıra yapımıyla meşgulüm. yalnız oksidasyon ve yabani bakterilerin faaliyete geçmesinden bir türlü tam randıman alamıyorum.
Spor konusuna gelince bir gün dinlenip ikinci gün yürüyüş yapıyorum. yürüyüş derken şıraları test ediyorum..
Saygılar..

Babam limonatacı olduğundan bu konulara ilgim fazladır. Bu aralar şıra yapımıyla meşgulüm. yalnız oksidasyon ve yabani bakterilerin faaliyete geçmesinden bir türlü tam randıman alamıyorum.
Spor konusuna gelince bir gün dinlenip ikinci gün yürüyüş yapıyorum. yürüyüş derken şıraları test ediyorum..
Saygılar..

hmm limon kokulu çockluk... güzl gçmş olsa gerk
şıra knusnda öneride bulunamıcam olursa eline sağlk artk
kokunyla alaklı ayrntı sornca dedm ya düznli spor yapıyo ya da yemk yapmyı hobi edinmş

Geri