Zemin Isı Yalıtımı

Konu sahibi son olarak 638 gün önce görüldü
Zemin Isı Yalıtımı Isı yalıtım enerji tasarrufu sağlamak için hem de ekonomik olarak ısınma giderlerin düşmesi için son derece önemlidir. Bu nedenle mekanlara her türlü ısı yalıtımının yapılması gerekir. Ülkemizde insanlar ısı yalıtımının duvarlara ve pencereye yapılacak ısı yalıtımıyla tamamlanacağını düşünmektedir. Ama çoğu kişi zemin ısı yalıtımının sağlanması gerektiğini unutmaktadır. Bu nedenle mekânlarda zemin ısısını koruma oldukça önemlidir. Duvarlarda ısı yalıtımını tuğlalar rahatlıkla önler ama zemin ve tavan direk beton arma olduğundan ısı yalıtımı yapmak daha zordur. Zeminde bir ısı yalıtımı yapmadan önce dış cephede bir ısı yalıtımı yapılmalıdır. Daha sonra parkelerin altına ısı yalıtım şilteleri yerleştirerek zeminde de ısı yalıtımı sağlanmalıdır. Bunun yanında binanın inşaatı sırasında ısı yalıtım ürünleriyle zeminde bir ısı yalıtım bariyeri oluşturabilirsiniz. Özellikle zemin ısı yalıtımı yaparken zeminin ısı yalıtım malzemesinin kesinlikle ısı yalıtımı yapılmamış duvara temas etmemesi gerekir. Bu nedenle zemine ısı yalıtımı yapılmadan ya duvara ısı yalıtım sistemi döşenmelidir ya da zemin ısı yalıtım malzemesinin duvarla olan teması engellenmelidir. Ayrıca kısa vadede kar etmek için sadece duvarlara yapacağınız ısı yalıtımıyla zeminde ki ısı yalıtımını sağlayamazsınız. Kısa vadede ekonomik olarak sizi zorlayacak olan zemin ısı yalıtımı uzun vadede bütçenizi rahatlatacaktır. Bu nedenle sizde yaşadığınız mekânlara duvar ısı yalıtımının yanına zemin ısı yalıtımı da yapın karlı çıkın.

Geri