Zekice Türkçe kullansan...

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Hani bazılarımız yaptığı konuşmalar ile kendi bilgi ve birikimini aktardığı gibi, bazıları da konuşmalardaki kullandığı kelime ve tabirler ile sanki çok ileri derecede kültürel birikime sahip olduğunu ispatlamaya çalışıyor. En çok sinir oldum olay; bir şey ifade ederken özellikle herkes için, yani halk için, terimler kullanmak yabancı sözleri enjekte etmek. Eğer toplum içinde lafların itibarı olmasını istiyorsanız, mümkün olduğunca, Türkçe konuşun lütfen.

Demek yazıda ki enjekte(ilave-katmak) kelimesinin yabancı kökenli olduğunu anladınız. Seviyorum sizi....

Yabancı kökenli ilaveler konusunda çok iyiyiz ama. Laiklik ve demokrasi kavramlarının batıdan almış olabiliriz ama bugün onlardan daha iyiyiz. Bu konuda aksini söyleyen yok herhalde değil mi?

Kamil abii ekmeğe zam gelecek, sen zekice Türkçe kullanın falan diyorsun.

Çok güzel bir örnek bir zahmet herkes yiyecek kadar ekmek alsın. Artan olursa da kurutsun çorbalara kalsın.

Türkçe'nin düzgün kullanımı ve cümle içinde yabancı kelimeler yerine, Türkçe kelimelerin kullanılması elbette çok önemlidir ancak bazı mesleki terminolojilere de zaman zaman ihtiyaç duyulabilir ki bu duruma çok da şaşırmamak ya da gösteriş yapma hevesi olarak ele almamak gerekiyor.

Fakirlikten mobilya kemiriyorsunuz hala Türkçe diyorsunuz

Acilen Türkçeleştirilmesi gereken kelimeleri tespit ettim:

Otomobil
Tren
Jandarma
Doktor
Polis
Market
Taksi
Enjectör
Pardon
Mersi