Zeki olmak ukalalık getirir mi?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
Zeki olmak ukalalık getirir mi?

15a5875b12196b_yupickup.jpg

Bir İlber Ortaylı zekasına sahip olsam misal hepinizi rencide edebilirdim. xd

Geometri hocamız ya o ukala gelmeyecek ya da ben demişti. O dediği kişi bendim. :)

Tam tersi ciddi anlamda zekasina ve egitimine guvendigim insanlar hep mütevazı ve efendiydi. Yarim zeka ve egitim ukalalik getiriyor. Buna zaman zaman ben dahilim.

Ben aslında en efendi ve uslu bir öğrenciydim. O hoca dersanenin ortağıydı ve çok biliyordu. Neye kızmış bilinmez ama şöyle dedi; bir hıyar tarlasına bakarsın ve tohumluklar kendisini belli eder. O hıyar tarlasından ses çıkmadı ve evet tohumluk bendim. Haşırrtt the blackboard yaptım ben de!!! Çok biliyormuş! Kendi branşında g..t ettim ve tebeşiri (O zamanlar tebeşir vardı.) atıp gitti... Aslında ben ukala değilim.

Kime göre zeki??
Tasdiklimiyiz acaba?
Onu bunu bilmem ama her şeyi ben bilirim edalarında dolanan tiplerin egosu şişkin oluyor.

Bilgili insanin ukala olma lüksü var.

Genelde cahil insan ukala olur,

images

Sinifimda zeki bir hatun vardi sözlük gibi herseyi biliyordu
Hatta okulu harika notlarla bitirdi
Herkes kiskaniyordu cekemiyordu..tek tüktük onu o haliyle seven.. o da beni severdi ah ah cok Özlicem
Her cevreye lazim öyle biri hele de bana..böyle saskin böyle unutkan olunca o hic Birseyi unutmuyordu ve biliyordu öyle kafa bende Cok zor..
Zeki birine ukala Kelimesi iltifat gibi Kelime bence....bende öyle kafa olsaydi ukalayim evet der Güler gecerdim..kiskaniyorlar canim beymimi derdim ama nerdeeeee neyse halime sükür

Dünyanın en boş argümanını savunan birine lafı sokmak ukalalık değildir misal.

Ancak durduk yere yapılmamalı.

Belki o ukala degil, siz zeki degilsinizdir.
Belki o cok degil siz az biliyorsunuzdur.

Ne alaka yahu.
Ukala insan, kendini zeki sanan insandır. Zeki ise, zaten zekidir.
Zeki insanın, ukala olması söz konusu dai olamaz.
Boş insanın işidir ukala olmak.

Ne alaka yahu.
Ukala insan, kendini zeki sanan insandır. Zeki ise, zaten zekidir.
Zeki insanın, ukala olması söz konusu dai olamaz.
Boş insanın işidir ukala olmak.

Konuya yapılan yorumlara göz attığımda böyle bir cevap eksikliğini gidermek için yazacaktım , neyse ki doğru bir yaklaşım gördüm.
Evet. Zeki insanlar ukala değildir. Çünkü ukalanın anlamı ''kendisini bilgili sanan, bilgiçlik taslayandır.''
Hal böyle olunca zaten zeki bir insan bilgiçlik taslamaz ve bilmediği bir konuda ''bilmiyorum'' gibi ülkece kullanmaktan muzdarip olduğumuz bir kelimeyi kullanır.
Dolayısıyla zeki insanların ukala olduğunu kanısı yanlıştır, alakasızdır.

Tabii ki, illa zaruri değil ama.
Zeki olmak normal bir durum değil ki zaten, anormal zeka denilince bir tek akla geri zekalılık gelecek şekilde psikoloji bilgisine(!) sahip bir toplumuz genel hatlarıyla.
Ağır kişilik bozukluğuna sahip kişilerin ya da ağır akıl hastalarının önemli bir kısmı zeki insanlardan oluşur.

Geri