Zeka Sorusu

Konu sahibi son olarak 4449 gün önce görüldü
Bir adamın 10 küp altını var ve her küpün içinde 10 altın var her altın 10 gramdır ancak bir küpteki altınlar 9 gramdır . 9gram altın olan küpü nasıl bulabilirsiniz ? Not: sadece 1 kere tartma hakkınız vardır. saçmalamadığınız sürece herşeyi kullanabilirsiniz.

Bütün küpleri bir tartıya koyar tek tek almaya başlarım, küpleri aldıkça hesaplar hangisi daha hafif basıyorsa onu seçerim.

Bütün küpleri bir tartıya koyar tek tek almaya başlarım, küpleri aldıkça hesaplar hangisi daha hafif basıyorsa onu seçerim.

sadece 1 tartma iznin var dostum aynısını bende ilk dediydimde yanlış ama çok yakınsın cevaba

5 kup bi kefeye 5 kup diger kefeye koyarim,
hanigisi daha yuksekteyse o nun icinde 9 gramlik olan :dusun:

5 kupun icinden bulmak mesele d:

tum kuplerden 1 tane koysun tartsin :dusun:

yok durun vazgectim,
su dolu bi legen getirin, butun kupleri teker teker koyun,
10 kupten 1 tanesi digerlerinden hafif bi sekilde suya daha az batacak,
o az batani al diger 9 kupten biri ile tart, en hafif basani 9 gramlik kup, derim ben :dusun:

yok durun vazgectim,
o az batani al diger 9 kupten biri ile tart, en hafif basani 9 gramlik kup, derim ben :dusun:

abla sen ermişsin, niye harcıyosun kendini buralarda?

yok durun vazgectim,
sadece 1 gram hafif fizikteki adını unuttum batma olayında onla alakalı değil anlaşılmaz elle suda falan ama çok yakınsınız

yok durun vazgectim,

sen bosuna hazirlaniyosun uniye direk bitirme diploma gerek sana :)

sadece 1 gram hafif fizikteki adını unuttum batma olayında onla alakalı değil anlaşılmaz elle suda falan ama çok yakınsınız

:T:
niye demiyon haci bastan ya azcik dha dusuneyim hle ben ermi$ligim bi i$e yaramadiiiiiiiiiiii heeeyy :T:

ByThormaxxx benim soru cevapi yalanmi gercekmi bir yorum yazsan dogruysa cakdirma anlarim :)

cevabı ... yanlışlıkla cevabı yazıyodum

Gramajına bakarak çözülebilir bence eğer küplerin içinden küplerdeki altınları ayırabiliyorsak ve terazi değil de tartı kullanıyorsak

Küplerden değişik miktarlarda altın alarak çözülür o da şöyle ki :

Küpleri düzgün bir sırayla yerleştirip ilk küpten 1 altın ikinci küpten 2 altın üçüncü küpten 3 altın vs. taa 10. küpten 10 altın alarak tartalım. Totalde 1+2+3+....9= 45 gram eder ( YGS dönemlerinden kalma :D ) + 10 = 55 yani 550 gram altın olması lazım.

Terazi kaç gram eksik gösteriyorsa, o sıradaki küp altınların 9 gram olduğu küptür.

Küplerden değişik miktarlarda altın alarak çözülür o da şöyle ki :

Küpleri düzgün bir sırayla yerleştirip ilk küpten 1 altın ikinci küpten 2 altın üçüncü küpten 3 altın vs. taa 10. küpten 10 altın alarak tartalım. Totalde 1+2+3+....9= 45 gram eder ( YGS dönemlerinden kalma :D ) + 10 = 55 yani 550 gram altın olması lazım.

Terazi kaç gram eksik gösteriyorsa, o sıradaki küp altınların 9 gram olduğu küptür.

internetten bulmadıysan doğru

Geri