Zara’da indirim yüzünden kızlar birbirine girdi!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Umarım forumdan tanıdık biri çıkmaz D:

Celal Şengör hocanın böyle bir sözü vardı”Türkiye aslında bir Afganistandır..Kadını bikini giyer,erkeği mercedese biner,kafayı açıp baktığınızda Afganistan gibi!”..

Caddede kamp kuranlar kadar kötü değil bence ya o neydi öyle..

Allaha şükür sebebi şu tarz insanlar… :)

Ay ben buraya bunları izlicem diye giderim anca eğlenceliye benziyor ajsj

black friday olayı amerika dışındaki ülkelerin tamamında fiyasko ve yalandır. amerika'da iki büyük indirim günü vardır. ilki şükran gününden sonraki gün yani black friday ikincisi de noelden sonraki gün o da boxing day. peki bu indirimi nasıl yapıyorlar? satıcı şirketler ellerinde patlayan ve satılmayan malları ucuza veriyorlar hepsi bu tüm olayın çıkış noktası budur.

türkiye'de ise normalde 2000 lira olan ürünü önce 2500 liraya çıkartıyorlar sonra ise 2100 liraya düşürüyorlar. gün amacına hizmet etmiyor asla, tamamen keriz silkeleme yöntemi. bir de bu ürünlere ihtiyacınız varmış gibi gözünüze sokuyorlar. ben pazarlama veya reklamcılık bölümü okumadım ama az biraz araştırmalarım ve tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki. pazarlama ve reklam bölümününün ilk ders cümlesi şudur: reklamın amacı tüketicinin ihtiyaç sıralamasını değiştirmektir.

bakın şu alıntıyı sizlerle paylaşıyorum ;

hani bazen bir malı/eşyayı alamadığınızda üzülüyorsunuz ya, üzülmeyin o sizin gerçek ihtiyacınız değil. hani bazen bir malı/eşyayı aldığınızda seviniyorsunuz ya, sevinmeyin. o sizin gerçek ihtiyacınız değil. biz reklamcılar sizin ihtiyaç sıralamanızı değiştiriyoruz. bazen de yapay ihtiyaçlar yaratıyoruz.

tüketirken tükenmeyin,
harcarken harcanmayın.

bir sakız da alsanız, bir otomobil de alsanız, harcadığınız para değil hayatınız; çünkü o parayı kazanmak için ömrünüzü harcıyorsunuz. günlüğünüzü, haftalığınızı,
her neyse, bir gazoz için ömrünüzün bir saatini, bir gömlek için ömrünüzün beş gününü harcıyorsunuz.

harcarken harcanıyorsunuz.
harcarken harcanıyorsunuz.

şaka mısın oşın ya.. şu ayakkabıyı 710 tlye aldım. göründüğünden çok daha parlak..gelince ayağımda atarım çok güzel değil mi.((((

592C231E-7DF1-43D9-908E-4D12A41E9903.jpeg

çok şükür almak istediğim her şey tükenmiş… kuzenimi avm’de görevlendirdim ama 2.5 saattir sıradaymış, diren survivor! başarabilirsin. zara’nın her ürünü aşırı kaliteli değil ama mont/kaban, jean, ayakkabı ve çanta ürünleri değerlendirilebilir ama değerlendiremedim :emoji_sweat:
alabilenler güle güle kullansın….

• Kahkaha
Tepkiler: W
Alışveriş yaptırmak için öne çıkartılan bir gün ancak o ürünlerin ederi zaten o fiyatlar değil ki...

zara'da seçili ürünlerde sadece düşüş oldu geri kalan hepsi aynı fiyatlar. ayrıca ederinden fazla indirime giren ürünün kalitesinden şüphelenirim, almam. bir şeyi beğenirsem alabileceksem alırım, sepetime bir şey ekleyip bırakmam.

Geri