Zamansızlık

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsanın yapacağı ya da yapmayı planladığı işlere bir türlü zaman ayıramaması ki son dönemde benim de çok sık yaşadığım bir durumdur.

yapacağım işlere, gideceğim yerlere zamanım hep yeter; çünkü çok erken uyanır, sıkı çalışır, iyi planlarım.
evhamlı kişilerle muhatap olacaksam ya da birlikte iş yapıyorsak düzenimi ancak onlar bozar. sinir olurum.

Çalışma hayatım boyunca iş konusunda gayet iyi planlama yapardım ve hatta "Zamanı doğru kullanma" eğitimleri de almıştık fakat iş özel yaşama gelince nedense her şey karışmaya başlıyor. Sanırım biraz daha az sorumluluk yüklenmem gerekiyor.

Kapana kısılmışlık hissi yaratan her şeyden uzaklaşmak gerekiyor yoksa sonrası ciddi sağlık problemleri olarak da ortaya çıkabilir.

Son dönemlerde, kendime bile zaman ayıramayacak kadar fazla sorumluluk yüklendiğimi fark ettim ve bu durumun aslında hiç kimseye faydası olmuyor çünkü yapacağınız işten verim de alamıyorsunuz.

Neyse ki bu karışık süreci atlattım ve keyfi olarak istediğim durum / kişilere zaman ayırma özgürlüğüme geri döndüm.

Yine yoğun bir döneme girdim ancak neyse ki bu yoğunluk, zorunluluklar ile şekillenmiyor ve doğrudan benim tercihim.
Zamanı boşa harcamayı sevmiyor ve olabildiğince sevdiğim kişi / aktivitelere ayırmaya çabalıyorum.

Benimde zamanımı çok değerli kılan şeyler var tuhaf bir döngüye girdim ve haz alıyorum zamansızlık bazen insanı yoruyor ama tabiki herşey önce alt üst olur sonra rayına oturur. Şuan zamanım çok değerli <3

mümkün değil.
her şeye saldıran insan modeli diyebiliriz.
her şeye saldırdığı ve sarıldığı için zamanını doğru yonetemeyen insandır.

Koşullar gereği bazen istesiniz de doğru değerlendirme şansınız olmayabiliyor çünkü bir anda her şey üst üste gelebilir.

İnsanın sevdiği işlere, kişilere zaman ayırması onu mutlu ederken, bir taraftan da hiç istemediğin işlerle uğraşma zorunluluğu yorabiliyor. Zaman bulamamak biraz da bu duruma bağlı ertelemelerden kaynaklı.

Geri