Zamansız Şarkılar

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bazı şarkılar çağının ötesindedir, zamanı belirsizdir, eskimez yaşı yoktur, 1287659087 sene sonrada aynıdır, çünkü an'dır..

Hani içine saklanmak isteriz ya bir de..

Mesela Sezen Aksu şarkıları (Şu an gülümse albümünü dinliyorum da, enfesss)

Öyle güzel bir anda geldi ki hiç beklemediğim bu şarkıyı bilmez dediğim bir anda öyle güzel seslendirdi ki.

Bende bu şarkının sözlerine ve beni alıp götüren o sese sakladım tebessümümü..

ve o'nunla dinlediğimiz şarkılar
bizim, bizden olan her melodinin kıymeti büyük
ve sesinden dinlediklerim ~

anısı olanlar

zakkum - dile kolay kalbe değil
emre aydın - hoşçakal
feridun düzağaç - düşler sokağı
mabel matiz - sarmaşık

başlık beni eskilere götürdü durup dururken. dedeciğim o zamanlar ismen cismen bilmesek de münir nurettin selçuk'u dinlemeyi çok severdi, o'na ait bir sürü plak vardı evinde. vefatından sonra kayboldu maalesef. işte o günlerden bildiğim münir nurettin selçuk'u sonraları araştırdım ve kendisinin cumhuriyet dönemi bestekarlarından ve döneminin en ünlü sanatçılarından biri olduğunu öğrendim.

adam rakının yanına müzeyyen senarımsı bir keyif katıyor, içenler ya da dümdüz efkar sevenler denesin:

benim ilk aklıma gelenlerden biri bu şarkıdır. figen genç ve tam olarak bu versiyonu. şarkı başladığı anda bütün hücrelerimi ele geçiren bir his var, o his ömrümün sonuna kadar beni hem iyi hem de kötü hissettirecek ama bir yandan güzel de hissettirecek. çok başka bendeki yeri.

başlık beni eskilere götürdü durup dururken. dedeciğim o zamanlar ismen cismen bilmesek de münir nurettin selçuk'u dinlemeyi çok severdi, o'na ait bir sürü plak vardı evinde. vefatından sonra kayboldu maalesef. işte o günlerden bildiğim münir nurettin selçuk'u sonraları araştırdım ve kendisinin cumhuriyet dönemi bestekarlarından ve döneminin en ünlü sanatçılarından biri olduğunu öğrendim.

adam rakının yanına müzeyyen senarımsı bir keyif katıyor, içenler ya da dümdüz efkar sevenler denesin:

güzel bir entry ile debe'ye girmiş bugün münir nurettin selçuk (eksisozluk.com)

birkaç şarkı var böyle benim hayatımda.
her duyduğumda zaman mekan fark etmeksizin kafama bir kurşun yerim..
bu da onlardan bir tanesi, unutmuştum aslında bayadır da dinlememiştim..
unuttuğumu sanmışım daha doğrusu. yine arabamda parmak şıklata şıklata evimin yolunu tuttuğum bir gece radyoda çalması ile beraber beynime kurşun gibi yerleşti.
benim için zamansız oluşunun bir hikayesi var elbette.
o da bu şarkı kadar hüzünlü :) anımsadım hüzünlü hikayesini, anısını.

Geri