Zaman, Her Şeyin İlacı Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Hayatta birtakım şeyleri hep zamana bırakırız. Zamanla geçiyor mu acılar, yoksa "Zaman, her şeyin placebo etkisi midir?"

zaman hiçbir şeyin ilacı değildir. eğer ki ilacı olsaydı yaşlanmaya çözüm için binlerce anti eycing kremi üretilmezdi.

ama ihlamur ilaçtır, gribe iyi gelir.

Evet ilacı.

Geridönüşümsüz ilacı ne yazıkki.Yıpranan zihninizi alıp tazesini veriyorda,harcadığınız boş vakti geri vermiyor işte.

5fs.gif

Zamanla acılar etkisini yitiriyor, yaşamın hızı unutturuyor bize dertlerimizi sıkıntılarımızı
Tamamen unutamasak bile daha derinlere iner acılarımız, arada gelir aklımıza belki o an efkarlanırız da ama anlık bir şeydir ilk zamanki acıyı yaşatmaz tekrar

Evet ilacı.. Zamanla asla geçmeyecek şeyleri anlattım ben..

Zaman iyi gelirmiş ne zamandan beri :) Hiçbir acı eskisi gibi kalmaz lakin unutulmaz da.

Zamanla insanlar olgunlaşıyor, evet zamanla kabulleniyor bazı şeyleri .

Zamanla zamanın her şeye ilaç olduğunu düşünüyoruz ama zamanın yaşadığımız yeni olayların eskini düşünmeye fırsat vermediğini anlamıyoruz.

Bir söz var:"Zamanla geçen tek şey zamandır." diye ne kadar enfes bir sözdür bu. Zaman, çektiğimiz acılara derman değildir; sadece bizim beynimize yolladığımız "Zaman benim acıma derman olacak." sinyalidir.
Zaman hiçbir acıyı yok etmiyor; sadece acılar kabuk bağlıyor, daha az yakıyor canımızı. Yoksa hiçbir acı "Aa, ben zamana bıraktım her şeyi ve artık aklıma bile gelmiyor; hiç yaşanmamış gibi.." diyemiyoruz.
Şu söz hep ağzıma pelesenk olmuştur:"Zaman, sadece her şeyin placebo etkisidir."
Zaman hiçbir acıyı, yaşanmışlığı yok etmiyor; sadece hafifletiyor, eksiltiyor, kabullenilir hale getiriyor.
Bir nevi her şey beyinde başlar beyinde biter hesabı.

Evet ilaçı.Ama yarayı tamamen yok eden değil,yarayı kapatıp izini bırakan bir ilaç.

Tabiiki ilaçtır, yoksa onca acıya kedere mateme nasıl dayanılır...

zaman sadece olagan duruma alismak icin bir ilactir.
aliskanlik artik sizi bogmuyor yormuyorsa evet ilac olabilir .

Aslında zaman herşeyin de ilacı sayılmaz.
Mesela aşk.. Seviyosun konuşuyosun yaşıyosun fakat kötü son : Ayrılık.
Canın yanıyo ne biliyim işte üzülüyosun, aradan zaman geçiyo sen sadece onsuzluğa alışıyosun .
Zaman sadece alıştırır, ilaç olmaz.
Alışırsın, iyileşmezsin.

Evet öyle denebilir. Zaman göçtikçe acılar küllenmese bile yaralar kabuk bağlıyor ilk günkü gibi taze kalmıyor

Zamanla yaşarız.
Zamanla kırılır duruluruz.Zaman ilaç değil araçtır. Zaman düşünmeye alışmaya zorlar insan da bunu yapar.

Zaman herşeyin ilacıysa fazlası intihara girer .

Uyku ilacı olabilir.

Kii ben inanmıyorum zaman ve ilaç birlikteliğine.

Yani.

Sanırım bazen en iyi gelen şey olduğunu söyleyebilirim

Geri