Zaman en son neyinize ilaç oldu ya da oldu mu gerçekten?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 590 gün önce görüldü
Bir kere parmağımı kesmiştim. Bantladık ve zamana bıraktık, ve geçti. Az bir iz kalmıştı, o da geçti.

Sinirim geciyor zamanla. O kadar buyuk tepkiler vermiyorum. Bana bir o konuda yardimci oldu zaman :p

Gelecegi sekillendirebilirsin ama gecmisi degistiremezsin.

Zaman gerçek bir rehber.
Dün tecrübe kazandırdı yarın ise hayatı plan üzerine kurmamayı öğretti.

zaman hiçbir şeyi geçirmiyor arkadaşlar sadece eskitiyor. zaman bir ilaç değil, katildir. zaman her şeyin ilacı olsaydı eczanelerde reçeteyle ilaç değil saat satılırdı.

Zaman geçirmez,alıştırır.Ve insanoğlu her şeye aşina olarak alışır.

Zamanla alışıyor insan ya da üzüldüğü şey daha az acıtmaya başlıyor. İnsan bir zaman sonra yok sayma mekanizmasını devreye sokmaya başlıyor.

Belki de hiçbir şeye doğrudan ilaç olmadı… ama tevekkül etmeyi öğrenince, zamanın yarayı değil kalbimi sakinleştirdiğini fark ettim. Gerisini de hayra bıraktım....

alın size dudak uçuklatacak bir bilgi daha paylaşayım ister adına fizik deyin, ister tanrı deyin, ister ne derseniz deyin. birden ikinci saniyeye geçerken aradaki süreyi kim ve ne belirliyor ?

1 saniye sezyum 133 atomunun iki enerji seviyesi arasındaki geçişe karşılık gelen mikrodalga ışınımının saniyede 9.192.631.770 defa titreşiminin süresidir. yani evrende 1 saniyelik süre, sezyum atomunun 9.19 milyar kez titreşmesi olarak ölçülür akıl alır gibi değil dimi ? bir atom saniyede 9.19 milyar defa titreşiyor. zamanın kimsenin derdine çare olmak gibni bir derdi yok. bunu ilk olduğumdaki heyecan neyse yazarken de aynı heyecanı yaşıyorum.

peki neden bu bu sezyum da diğerleri değil ? çünkü evrenin her yerinde en kararlı davranan bu sezyum kardeşimiz nerede ölçersen ölç hep aynı sayıda titreşiyor bu titrek kardeşimiz.

Zaman en som ruhi yarâma ilaç oldu, daha öncesinde de kalbî yarâma ilaç olmuştu, zaman gerçekten de yarâlara ilaç oluyor.

Zaman her şeyin ilacıysa, ..... eczaneleri.
Demiş büyük üstat.

hic bır seye yaramadı zaman.. ertelemekten başka ..

Geri