Yüzünüzü kurutmak için havlu kullanmayın

Konu sahibi son olarak 1202 gün önce görüldü

Yüzünüzü kurutmak için havlu kullanmayın​

Havlular kimi zaman klozet kapaklarından bile daha fazla mikrop barındırıyor...​

Yüzünüzü kurutmak için havlu kullanmayın

Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir havluyla kurutmak yapılacak en mantıklı şey gibi görünse de, gerçekte yüzünüze yarardan çok zarar verebiliyor. Bu sebeple aşağıdaki maddeleri dikkate alarak bundan sonra havlu kullanmamayı tercih edebilirsiniz:

1- Sivilce oluşumuna neden olabilir​

Yüzünüzü, vücudunuzu kurutmak için kullandığınız havlu cildinize sandığınızdan daha fazla zarar verebilir. Havlular üzerinde oldukça fazla bakteri barındırır ve banyo ortamının nemli olması sebebiyle bakterilerin büyümesi için mükemmel ortamı yaratılmış olur. Havluyu yüzünüze sürdüğünüzde, tüm bu bakterileri doğrudan cildinize taşırsınız bu da sonunda çatlamalara ve gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Yüzünüz için vücudunuzu kurutmaktan ayrı bir havlu kullanıyor olsanız bile muhtemelen her gün yıkamıyorsunuzdur ve istenmeyen bakteriler yine cildinizde yer ediniyordur.

2- Cildiniz daha çabuk yaşlanabilir​

Kumaş banyo havluları çok serttir ve bunları kullanmak cildinizde küçük yırtıklar oluşturarak onu enfeksiyonlara ve kırışıklıklara karşı savunmasız hale getirebilir. Havluları ne kadar çok yıkarsanız o kadar sert bir hale gelir ve oluşturdukları sürtünme cildiniz için abartılı sayılabilecek bir peeling görevi görür.
transparent.gif

3- Cilt bakım ürünlerinden daha az verim almanıza sebep olur​

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurutmak doğal bir şey gibi görünse de bu durum gerçekte cildinizin uyguladığınız ürünlerden en iyi şekilde yararlanmasına izin vermez. Nemlendiriciniz, yüzeyindeki tüm su buharlaşmadan önce cilde daha iyi nüfuz edecektir. Havluyla kurutma adımını atlamak, cilt bakım ürünlerinizin cildinizin genç ve parlak görünmesi için ihtiyaç duyduğu nemi cilt üzerinde kilitlemesine olanak tanır.

4- Cildinizi tahriş edebilir​

Hassas bir cildiniz varsa havlu kullanmak yüzünüzü kurutmak için pek de iyi bir seçenek değildir. Çoğu havlu kumaş cilde çok sert gelebileceğinden, yüzünüzü onlarla silmek ciltte kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

5- Cildinizi yağlı hale getirebilir​

Kulağa biraz çelişkili gelebilir ancak cildinizi kurutmak onu daha yağlı hale getirebilir. Pürüzlü havlular cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları uzaklaştırabildiğinden, cilt yüzeyinin altındaki yağ bezlerinin kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretmesi gerekecek ve bu da cildinizin aşırı yağlı olmasına neden olacaktır.

Son zamanlar da verilen bütün bilgiler eski bildiklerinizi unutun der cinsten :(

Her halti surunce bir sey olmuyor da havlu ile silince mi oluyor... yapmayin guzummm eski koye yeni adet getirmeyin...

Spagetti haşlarken suya biraz tuz atarsanız makarnanızın yapışmadığını ve daha diri kaldığını göreceksiniz.

Bu kadar yalan bir konuya giren bari bişey öğrenip çıksın diye yazdım.

Spagetti haşlarken suya biraz tuz atarsanız makarnanızın yapışmadığını ve daha diri kaldığını göreceksiniz.

Bu kadar yalan bir konuya giren bari bişey öğrenip çıksın diye yazdım.
Abicim suya çok az sıvı yağ dökelim.. gerçi yağ şu an çok pahalı lan koymayalım ahha. Ama makarnanın yapışmasını önlüyor.
Ayrıca millet havluyla götünü siliyor.. ulan siliyor yazarken başka şey yazdım, son anda düzelttik..

Canım tam makarna istemişti o esnada yukardaki mesajı okudum havluyla götünü siliyor filan xdjcmsjd böyle iştah kaptan mesajlar atmaya devam edn arkadaşlar xd

ne zaman yuzumu yikadiktan sonra havlu ile durulasam aklima Lefty geliyor. Havlu ile yuzu kurulamak cilde zarar veriyor vs demisti. Bu kadar naif olan bir insana hayat ne yapmaz bee...

Havlunun kalitesine ve yerine göre değiştiği gibi cilt yapısına göre karar vermek gerekiyor. Yağlanmaya müsait ve hassas ciltlerde hiç havlu kullanmadan, doğal kuruma süreci çok daha faydalıdır ancak kağıt havlu ile kurulanacaksa da hafifçe bastırmadan ve yumuşak dokulu olanlar tercih edilebilir.

Islak havlu bakteri üretmeye uygundur ve mutlaka güneşte kurumaya bırakılmalıdır.

Kısacası cilt yapısına göre ve dermatolog tavsiyesi ile seçim yapmak daha sağlıklı olacaktır.:)

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Havlunun kalitesine ve yerine göre değiştiği gibi cilt yapısına göre karar vermek gerekiyor. Yağlanmaya müsait ve hassas ciltlerde hiç havlu kullanmadan, doğal kuruma süreci çok daha faydalıdır ancak kağıt havlu ile kurulanacaksa da hafifçe bastırmadan ve yumuşak dokulu olanlar tercih edilebilir.

Islak havlu bakteri üretmeye uygundur ve mutlaka güneşte kurumaya bırakılmalıdır.

Kısacası cilt yapısına göre ve dermatolog tavsiyesi ile seçim yapmak daha sağlıklı olacaktır.:)
kizmazsan sert havlular daha cok hosuma gidiyor, hasirt diye silesim geliyor......

Havluya alerjim var kağıt havlu kullanıyorum kağıt havlu bitmiş diyelim o zaman da pamuklu her hangi bişey bazen yastık kılıfı bazen tişört o an ne bulduysam işte kjkjkjkj

O kadar zararlı olsa erkoların cildi b.k gibi olurdu. Kimyasala boğanlardan daha güzel ciltleri var çoğunun. Bazen ince düşünmemek gerekir.

Ben yüzümü hiç yoıkamıyorum. Suyun içinde ne tür yaşamiar birbirleri ile mücadele ettiklerini bilemezsiniz. Havluya da gerek kalmıyor.

Geri