yuzum surekli kabuklaniyor

Konu sahibi son olarak 4024 gün önce görüldü
Merhaba forumsal.net ailesi , ben 17 yaşındayım ve bir konuda yardımınıza ihdiyacım var

ben cildimi her gün doğal sabun ile yıkarım sabah ve akşam daha doğrusu yağlandığı sürece. bunu 4 5 aydır yapıyorum fakat şimdi şöyle bir sorun var , yüzümü yıkadıkdan sonra kuruluyorum ve bir kaç dakika sonra yanağımın alt kısımına yakın bir yerlerde veya yanaklarımda soyulma gibi bir problem oluyor. ne yapmam lazım öneriniz nedir ?

not : beyaz tenliyim

Nemlendirici?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nemlendirici?

bacım , sürüyorum fakat bu sefer'de nasıl desem yüzüm bronzlaşıyor gibi oluyor. ama galiba nemlendiriciye göre değişiyormuş , erkek olduğum içinde gidip soramıyorum yanlış tepki çeker adana burası :(

bacım , sürüyorum fakat bu sefer'de nasıl desem yüzüm bronzlaşıyor gibi oluyor. ama galiba nemlendiriciye göre değişiyormuş , erkek olduğum içinde gidip soramıyorum yanlış tepki çeker adana burası :(

07f5115c54cc8bff753d97f490ae2968.jpg

Bu iyi oldukça.

Demekki cildiniz o kadar hassas ki sabunu kaldiramiyor..sabunsuz yikamaya calisin sabun ayriyetten kurutuyor cildi..cilt dermatologuna da gidebilirsiniz fikir alabilirsiniz..daha iyi yardim eder size.

Cildiniz fazla kurumuş sabunu değiştirebilirsiniz veya nemlendirici en iyisi. Yoksa bu sıcaklarda cildiniz fazla zarar görür.

Demekki cildiniz o kadar hassas ki sabunu kaldiramiyor..sabunsuz yikamaya calisin sabun ayriyetten kurutuyor cildi..cilt dermatologuna da gidebilirsiniz fikir alabilirsiniz..daha iyi yardim eder size.

şöyle diyim ben size , üşüdüğüm zaman mosmor oluyorum en ufak bir heyecan olsun kıpkırmızı güneşte 5 10 dakika durim yanaklarım pespembe oluyor gören sarışın sanıyor beni ama beyazım saçlarımı boyattığımı düşünüyorlar simsiyah saçlarım var nasıl bir clit tipim var vallaha bende anlamadım bacım. :(

Cildiniz fazla kurumuş sabunu değiştirebilirsiniz veya nemlendirici en iyisi. Yoksa bu sıcaklarda cildiniz fazla zarar görür.

olablilir , galiba bu arada konuyu yanlış kategoriyi açmışım umarım moderatör arkadaşlar gerekli bölüme taşır :( yardımlarınız için teşekkürler.

Sabun cilti kurutur.

Aksam yatmadan once yuzunu sicak su ile yikarsan, sabaha kadar yuzun rahatca nefes alabilecektir. Sabah uyandiginda da soguk su ile yika yuzunu.

Gunde 1,5-2 litre su icmen gerektigini de unutmamali insan. Hem vucudumuzu, ciltimizi, saclarimizi, herseyimi temiz ve canli, saglikli tutan su'dur.

.

bak bunu bilmiyordum , teşekkürler. Su ile aram fazla iyi değildir nedense baız günler hiç ihdiyaç duymuyorum desem yeridir. :( çay , sigara , kola :S

Yok artik.

Hem pek su icmeyen biri isen, direk gunde 1,5-2 litre su icmeye baslama. En azindan 0,5 litre'yi hedefle, sonra gun gectikce, alisinca, cogaltirsin.

Fazla sigara da icme diyecegim de, tam bir anne gibi konusmus olacagim. Soyle diyim; 15 yil sonra ki halini dusun, sigara icme. Sigara cirkinlestirir.

Annem gibi konuştun aynı lafı :) ama önerin için teşekkürler , bırakmaya başladım bile günde 2 paket içiyordum şimdi 1 paket e düşürdüm. yavaş yavaş :)

Hangi sabunu kullaniyorsunuz acaba cildinizin nem oranini bozmus olmalisiniz size tavsiyem cit taramasi yaptirip cilt tipini ogrenip ona gore urun kullanmanizdir

:cat:

17 yaşında günde 2 paket sigara içiyormuş 1 pakete düşürmüş. sen cildinden önce beyin ve ruh sağlığına önem ver bence.

Cilt bu hafife alinmaz. Cilt doktoruna gitmeni tavsiye ederim.

Teni hassas ve bu konudan dertli biri olarak söyleyeyim Sabun kullanma sabun kurutur. Nemlendirici çok önemli banyodan sonra mutlaka kullanınız ..

Ayrıca sigara içmek nedir kuzum? Cocuksunuz siz daha nasıl başlıyorsunuz 28 yaşındayım bir kez ozenmedim :/
Yaşam kalitenizi kendi elinizle aliskanliklarinizla düşürüyorsunuz hiç hoş değil. Şimdi ki nesil bi garip :/ lafım sana değil senin yaşlarında olanlara kız kardesim de 15 yaşında bebek gibi bir teni olmasına rağmen makyaj yapmaya özeniyor çıldıriyorum...
Bu yaşlarda edindiginiz alışkanlıklar hayatınızda önemli yer tutar dikkat etmekte fayda var.

Pieta güzel bi ürün önermis eğer pahalı gelirse Dove al ya da neutrogena al o da çok iyi .

Yorumları okudum geneli , sigara kullanmamdan rahatsız . Evet haklısınız bende rahatsızım fakat benim için büyük bir tefşizdir. 1 pakete indirdiğim sigarayı şimdi 10 tane belki içiyorum günde. :) sabır dileyerek içimden gerekeni yapıyorum.

Sigara başlama nedenim ise , özenmek değildir ; Çok sinirli bir kişiyimdir çok asabiyim Bu nedenle bir çare olarak görmüştüm evet kendime ve size yalan söyleyemem ilk başlarda rahatlatıyordu şimdi çok rahatsız ediyor çünkü psikoloğa gitmemi daha önce tavsiye etmemişlerdi. bende gittim daha iyi oldum. Sigaraya başlamadan önce gitseydim keşke diyorum her daim . Fakat hiç bir şey için geç değildir. :) iyi forumlar

Dogru anladiysam, cildin yagli oldugu icin sabun kullaniyosun.
Sabun artiklari ciltte kaldigi icin bu tur olumsuz etkiler meydana geliyo diye biliyorum.
Tabiki bi dermatolog destegi ile hareket etmen en dogrusu.
Sabun yerine yagli ciltlere ozel olan temizleyici jeller kullanirsan bu sorundan da kurtulursun bence. Ek olarak duzenli buhar banyosu yaparsan eminim cok faydasini gorursun.
Siradan nemlendirici ya da sabunlar yerine yagli ciltler icin uretilmis dogal urunleri tercih etmeye ozen gosterebilirsin.
Tum bunlarin yaninda yaptigin islemler cildini daha hassaslastiracagi icin yuksek faktorlu gunes koruyucu kremler de kullanmalisin.

Hassas bi ciltle yasamak epey mesakkatli ve zordur, kolay gelsin:d

heyttt be allahın aslanı
teşhisi koydum olm ben
ne soruyon la bunlara
sen söyle bakalım
hangi elini kullanıyon?
:şirine:

Geri