Yüzen Otel

Konu sahibi son olarak 4456 gün önce görüldü
485173_505227566200657_934563267_n.jpg

Muhteşem...!​

Supermis ya :D
Nerdeymis bu otel acaba :p Fiyatlari falan ogrenseydik :p

olur ben ısmarlarım :pdesem yalan sölemiş olurum :D Manga az cömert ol sen ısmarla.

nerdeymiş bu otel yaa..valla çok merak ettim öğrenirsem giderim..Muhteşem

sizin için yerini bulucam arkadaşlar :D heyecan yok.

Mükemmellll ya burda tatil yapmak isterdim şahsen ne harika bi yer :/

Herkes arasin, bulan cikar elbet :p

Yüzen Otel !

Mimarlar, deniz kabuğu şeklinde, tsunami, sel, deprem gibi doğal afetlere dayanıklı otel tasarladı.

Aydın ŞAHİNALP

Işıklı, havadar, manzaralı odalar ile yemyeşil bahçelere sahip yüzen otel,müşteri sıkıntısı çekmeyecek gibi... Ama müşterilerin bu oteli tercih etmesinin asıl nedeni konfor yerine, otelin doğal afetlere karşı tam korumalı olması.

"Yüzen otel"adındaki proje, Rus mimarlık firması Remistudio tarafından tasarlandı. “Doğal Afet Önleme İçin Tasarla” kampanyası altında , Uluslararası Mimarlar Birliği Remistudio’ya tam destek verdi.

article-2208723-153501B3000005DC-946_634x373.jpg

article-2208723-15350280000005DC-553_634x359.jpg

Tasarım harikası otel dev bir biyosfer gibi. İç huzuru vermek ve hava kalitesini yükseltmek için bulunan gür, yemyeşil bahçeler, her türlü sebze ve meyvenin yetişmesine imkan veriyor. Bina için gerekli olan enerjinin tamamı doğal yöntemlerden üretiliyor. Bunun için dış cephe güneş panelleri ile kaplı. Yağmur sularını toplama ve sıcak su enerjini dağıtma sistemi bulunuyor. Yüzde yüz çevreci bir tasarım olan otel, doğal kaynakların tasarruflu kullanımına öncülük ediyor.

Remistudio’dan Mimar Alexander Remizov yüzen otel hakkında şunları söyledi:

“Mimarinin karşılaştığı iki önemli sorun var. Birincisi, tehlikeli çevresel ve değişken hava koşullarına karşı güvenlik ve korunma. İkincisi, çevreyi insanların neden olduğu kötü etkilerden korumak. Yüzen otel çağımızın çevresel sorunlarına cevap verme girişimidir. Bahçelerde yer alan bitkiler, hava ve aydınlanma şartlarını en iyiye getirebilecek şekilde özenle seçildi. Transparan çatı bitkiler ve odalar için gerekli ışığı ağlaması için tasarlandı. Tasarımda, tsunami, sel, fırtına, tornado, deprem v.s doğal afetlere karşı her türlü ayrıntıyı düşündük.”

Otelin kaç liraya mal olacağı hakkında bilgi verilmedi.

Kaiken ve MeLiNNa

valla bu otele para yetişmez sende yardım et yapalım bi güzellik Kaiken :p

ne kadar hafiflettin yükümü haa:cici: bende içecekleri düşünüyodum nasıl öderim diye:p

Bu otel daha yapılmadı etüt aşamasında. Rusya merkezli mimarlık şirketi Remistudio tarafından yapılıcakmış ismide The ARK olucakmış.

Butun tatil boyunca oderim icecekleri iste :p

Geri