Yutkunamamaya Ne İyi Gelir?

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2415 gün önce görüldü
antibiyotikli bi pastil kullanabilirsin strefen gibi:) geçmiş olsun

Sagol canım benim genelde doktorlar kızıyor ya ondan :D
ay çok teşekkür ederim içim rahatladı evet internette çok çok fazla bilgi var ve hepsi çok kötü şeyler benim 2008 sonlarına dogru çıktı troid ellerde titreme nefes darlıgı ile başladı kriz gibi bir şey geçiriyordum hızlı çalışıyormuş sonra kan, ultrasyon,kalp ritimlerimin ölçümünü istedi ekg miydi onu istedi sonuç olarak 1 yıldan fazla ilaç kullandım tamamen tembelleştirdi doktorum o ara tatile çıkacaktı 1,5 ay sonra gel dedi başka doktor bakmasın dedi dahiliye bölümüne gitmiştim sonra gidemedim işte problemler oldu korku başladı ardından filan öyle yani 2011,2012,2013 yıllarını es geçtim hata yaptıgımın farkındayım bütün gece uyuyamadım gerçekten yutkunmanın önemini anladım bi kez daha annem elinden tutucam götürcem pazartesi günü dedi evet gitcem çünkü hala devam ediyor çok ürkünç bir gece geçirdim yinede tırsıyorum aynı doktora gitcem bakacak hmm 3 yıl önce gelmiş bu kız diyecek sonra kızacak :D bu iki gün boyunca kendimi hazırlıcam korkumu yenmek için umarım gidebilirim :)

Anne durumdan haberdarsa kesin yola yola götürür :D içim rahatladı. Hipertiroidiymişsin hipotiroidi olmuşsun. Tekrar ilaç başlanabilir; pskolojini ona göre hazırla. Tekrar geçmiş olsun canım.:cici:

Anne durumdan haberdarsa kesin yola yola götürür :D içim rahatladı. Hipertiroidiymişsin hipotiroidi olmuşsun. Tekrar ilaç başlanabilir; pskolojini ona göre hazırla. Tekrar geçmiş olsun canım.:cici:

haberdar haberdar :D dün gecede yoldu beni 1 haftadır varda neden söylemedin diye :D

tmm cnm hazırlıyorum :)herşey için sağol balım :*

Öncelikle gecmiş olsun canım aynı sorun bendede var.Psikolojik tamamen ama genede doktora görünmende fayda var yutkunamıyosun seni anlayabiliyorum.

Öncelikle gecmiş olsun canım aynı sorun bendede var.Psikolojik tamamen ama genede doktora görünmende fayda var yutkunamıyosun seni anlayabiliyorum.

teşekkürler cnm görüncem inşallah bugün daha iyiyim

Canım kesinlikle burada denilen hiç bir şeyi yapma, doktora git en iyisini o bilir.

Doktora gidemiyorsan doktoru eve çağır sende.

Bu durum bendede oluyor troid bezleriyle alakası varmı :s

Tiroidle ilgili ne rahatsızlığın var onu tam olarak belirtmemişsin ama bazı tiroid problemleri de solunum güçlüğüne ve yutkunma zorluğuna neden olabilir. Şöyle ki bez bazen (yani tiroid bezi) o kadar büyür ki ve boynun ön kısmında olduğundan soluk borusuna ve yemek borusuna bası yapıp nefes almalarda zorlanmaya yutma güçlüklerine sebep olabilir. Tabi ilaç kullanıp kullanmadığını (tiroidle ilgili) bilemiyorum. Eğer kullanmıyorsan ve gerekiyorsa kullanmanı öneririm tabi bunun için önce tekrar bi dr a gitmen gerekir. tekrar tiroid değerlerini ölçtürmen gerekir. Bunun için de cok basit birşey yapıp sadece kan vericeksin. Tiroid bezinin normal çalışması cok önemlidir. Çünkü metabolizmamızın yavaş/hızlı çalışmasını bu bezden salınan hormonlar gerçekleştiriyor.

Gelelim diğer yutma güçlüğü yapan nedenlere... Yutma güçlüğü tıp dilinde 'DİSFAJİ' olarak adlandırılır. Dilersen netten sen de bakabilirsin. Karşına biçok hastalık cıkacaktır ; buna sebep olabilecek. En basit hastalıktan en ağırına kadar. Korkma nette herşey yazar.. Benim sende anladığım kadarıyla bu şikayetin yeni geliştiği yani bikaç günlük sanırım. O yüzden fazla korkmadan ama acil olarak GASTROENTEROLOJİ bölümü olan bi hastaneye gitmeni tavsiye ederim. Yutma borusunun bir hareket hastalığı da buna neden olabilir. Bazen reflüler de hasar verip bu şikayete sebep olabilir. Katı / Sıvı gıdalara karşı olup olmadığı ayrımda önem taşıyacaktır. Doktora gittiğiinde çok basit bir görüntülemeyle (ilaçlı film çekilerek) teşhis hemen konacaktır.

..

Erhan yukarıda tatlıya yazdığım mesajdan bir kısmını alıntı yaptım. Geçmiş olsun.

Geri