yurtdışında yaşayan tornacı, çöpçü, tesisatçı hansların türkiyenin en lüks otellerinde tatil yapması

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
ehonomi çoh eyi evladım o yüzden sen bütün tatilini tezek kokulu köyünde geçiriyorsun......

Son düzenleme:
Türkiye’deki 5 yıldızlı otellerin (Güney’de ve Ege’de) günlüğünün ne kadar olduğunun farkında mısın sen. 1.500 -5000 arasında fiyatlar.

Onlar da veremiyor ya apart gibi günlüğü 200 lira olan yere ailesiyle gidiyor ya da köyüne gidiyor.

Oteller sadece tur firmasıyla gelen turistlere ucuz

Durumu çok çok iyi olanlar için geçerli olabilir. Geneli Güney'in nispeten ucuz yerlerinde konaklıyor. Yazın başlarında Kız Kalesi'nden geçtim. Çocuğunu kaybet oranın plajında bulamazsın. O derece bir yoğunluk. Antalya'ya göre daha uygun sanırım oralar.

Aslinda Amerika’da da mesela bu meslek erbablari iyi kazanir. ( tesisatci, tornaci vs)

Ayrica suan ulkede saglam bir tesisatci ciddi rakamlar kazanir. (Insaat sektorundeyim, bu konuda iddaliyim)

Velhasil onermeye tam dogru diyemem.

Eşek gibi çalışıyorlarsa pek tabi bey gibi de yerler... Garipsememek lazım. Takdir endilesidir kanımca.
Ayrıca, zanaatkârlar çok da kazanmalıdırlar. Kolaysa o tornayı, tesisatı biz yapalım ve işlevsel olarak yıllarca dayansın.

adam x6, x7 diyor siz ne diyorsunuz : )

Eşek gibi çalışanların ülkesi Türkiye'dir.
Bahsi geçen yabancılardan gittiğim otelde bu sene çok gördüm. ( Ne iş yaptıklarını bilmiyorum tabii ) Geceliği 1700 TL olan otelde 1 ay kadar tatil yapabiliyorlar. Sizce salt çok iyi kazandıkları için midir? :)

80 dönemi öncesi işçi alımı yapan Avrupa'ya gitmiş veya 80 döneminde siyasi sebepler ile ülkeyi terk eden, genelde iç Anadolu bölgesinden giden, ortalama okur yazar veya ilkokul mezunu olan tayfa. 8 yıl havaalanın da dış hatlarda çalıştım, bana sorun siz onları.

adam x6, x7 diyor siz ne diyorsunuz : )

Bu bizim “ ALAMANCILAR “ sagolsun iyi mulk aliyor, para harciyor.

Hayatim boyunca daha trde yasayana dukkan satmak nasip olmadi, hepsi fransiz almanyada yasayan turk.

X6 x7 kati meselesine gelince ; Cok haklisiniz.

yıllarca eğitimli rus/ukraynalı hatunlar
abidik gubidik herfilerle birlikte oldu
o zaman neden sesiniz çıkmadı lan

Bodrum da 5 yıldızlı bir otelde tatil yaparken Fransız bir grup ile karşılaştım. İçlerinden biri Türktü. Fransızlardan biri bana asıldığı için yaşanan olaylarla alakalı baya bir bilgim oldu. :D
Öncelikle Türk olan arkadaş başlarda kesinlikle Türk olduğunu söylemedi anladığım kadarıyla orada da bunu pek dile getirmiyormuş. Ne iş yapıyorsun diye sorduğum da markette çalışıyorum demişti kasiyer olarak, şaşırmıştım. O geldi aklıma.
Neden anlattım bende bilmiyorum. :D

Geri