Yurtdışına Gidince Gelen Milliyetçilik

Konu sahibi son olarak 2564 gün önce görüldü
Bende pek olmadı ama ilk Çukur burda izledim :D
İnsan Türkçe bir şeyler duymak istiyor

İşim gereği çok sık yurt dışına çıkıyorum bende oluşmadı o duygu. Sorunsuz bir an önce işimi bitirmeye odaklanıyorum ve gittiğim ülkelerin , bulunduğum anın keyfini çıkartıyorum.

Ülkedeki suriyeli sayısından dolayı milliyetçi hissetmek için artık yurt dışına gitmek gerekmiyor.
Kesin bilgi yayalım

"ozlemek" o cok ozlemek! sen Kafka olursun Istanbul yasak askin Milena
Ahh Istanbul Milena, Robinson kendini gemide ise aldirmak zorunda kaldi ve tehlikeli bir yolculugu cikti
gemisi batti, daha bi suru sey, ama ben ondan daha Robinson oldum!
onun adasi var,cuma var, daha bi suru seyi var
en sonunda onu alip goturen ve her seyi ruyaya ceviren gemi var
benim hicbir seyim kalmadi, bir tek ismim onu da zaten sen vermistin
bu yuzden sana bir dereceye kadar bagimliyim, cunku bagimlilik da pekala sinirlari asiyor

Artik cidden Robinson'num "ne zaman doneceksin" diye soran annem bile sormaz oldu
oraya dair umudu kalmadi cunku don diyemiyor. o gemi hic gelmeyecek! uzgunum

Ikinci sınıf muamelesinden kaynaklı olabilir mi?

oyle bir muamele var mi bilmiyorum
ya da ben karsilasmadim, ustelik tam aksi oldu benim acimdan
bu yasadiginiz kulture entegre olabilmekle alakali olabilir, bilemem
ama ne olursa olsun "ait" olmak, o aidiyet duygusunu tamamlayamazsiniz
cunku kendinizi ait hissettiginiz yer dogdugunuz yerdir
cunku sevdiginiz insanlar oradadir, gecmisiniz oradadir, orada cocuk olmussunuzdur
insan cocuklugunu yasadigi yere aitmis gibi geliyor bana

bende hiç olmadı ya tam tersi acaba dedim buraya mi aitim ben?türk değil miyim?gittiğiniz ülkeyedir bağlı tabi bu biraz.

Katiliyorum gittiginiz ulkenin gelen turistlere yaklasimlari ile dogru orantilidir. Yemeklerini yerken bizim ulkenin yemekleri ile boy olcusemez demisligim var bu da milliyetcilige girer mi bilmem. :)

Cizre nerede dediklerinde ben

LlnYkZ.jpg

Allasugar bana hiçbir yerde bu milliyetçiliktir devletçiliktir fındık fıstık gelmiyor, süpaneke süpaneke elhamdülillah yarapbim.​

meyveyi sebzeyi taneyle alır olduk, memlekette kilo kilo aluyoduk ekonomi çoh eyiydi.

Asimile olmayin.

[YOUTUBE]/MV8t097-NT0[/YOUTUBE]

Askerdeyken de herkes kendi memleketlisini bulunca bir başka sevinirdi. Memleketteyken de diğer mahallenin çocuğunu mahalleye sokmamak için kavga ederdik. Milliyetçilik budur.

batı hariç hangi yöne gitsen olası bir durum

Altın kural; Türk olduğundan bahsetme ve Türklerden uzak dur.
80 milyonu az önce geride bıraktın nasılsa, biraz nefes al.

Geri