Yurt dışından Türkiye'ye gelince fark edilenler

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
-Türkiye'ye dönünce yola adımını atar atmaz arabalar durmuyor,çarpıp gidiyorlar genelde....
-Türkiye'ye ilk kez gelen kuzenimin ezanı duyunca tepkisi... ''Şarkı mı bu'' sıfır şaka,küçük çocuktu o zamanlar tabii.

Ya birakin şimdi. Türkiye on numara memleketti. Kravatla dolaşırdı lan insanlar Beyoğlu'nda..
Ama işte bu ** çok yüz verdik. Adam yerine konunca da cesaret geldi tabi. Amerika'nın da yardımıyla lumpen devrimi ve durum bu.

yurtdışında 5 birim yurtdışı parasına 1 kilo patates alabiliyorken türkiyede 1 çuval alabildiğini fark ettiğin o an....... sonra bütün yatırım emlak sektörüne....... allah fay hattı geçirsin evlerinizin altından inş......

Yurt dışından misafirim var şuan. Adam eski sol militan. Anlatsa, anarşik eylemleri sabaha kadar bitmez. Alkolü var, esrarı var, âlemi var, var oğlu var. Paraşüt eğitmeni olmuş. Yapıyor bir şeyler. Herifle çocukluk arkadasiyiz. Koyu Tayyip karşıtı. 90'larda sürgün yemiş. Hem de kendi ağababaları tarafından. Memleket yolu bir şekilde açıldı kendisine. Özlemiş tabi. Davalar ne kadar farklı da olsa, kardeşimle gönüller birdir. Ama durulmuş. Kendi cenahının en mert adamlarından biri. Teşekkür ediyor ama yine de sevmiyor Tayyip beyi. Olsun, onu beklemiyoruz zaten.

Ama Türkiye'de evvela pis bir kanı temizlemek lazım der. Gâvur ellerde Türklüğe karşı olan tutumu yıllarca yemiş yutmuş. Sol cenahta bu adam kadar bayrak tutkunu olanını görmedim. Tayyip'i sevmiyor ama sol dünyaya da buğz ediyor.

Arafta kalmış öyle gelmiş. Herhalde zamana ihtiyacı var.

Hangi fıkra ulan bu ahaha.

Tövbe, ülkemin doğal guzellikleri karşısında batı coğrafyası diz çöker tövbe ister. Zira mutfak konusunda da öyle. Menemene tapiyor insanlar, yemek görmemiş ki.

Dogumuz farklı kültür, guneyimiz, kuzeyimiz farklı kültür. Sıkıntı içindeki hayvanatlarda. [\Argo]götümün[Argo] kenarı kendisi über kaliteli 1. sınıf bir vatandas ya, işleri gucleri farklı düşünceleri aşağılamak. Yalamadiklari bayrak altlarına yatmadik ideoloji birakmadi kör cenahlar.

Son düzenleme:
Taksi yogunlugu ilk dikkat ceken, burada hic yok denilecek kadar az.

Pazarda meyveleri cok güzel diziyorlar.
10 kisi bi motosikletin üstünde felan.
Samanpazarinda yan yan dizilmis bir sürü sarraf.Burda yok.
Bir de giyim magazasinda ne giyersen giy satis elemanin coook yakisti faln filan demesi.Yakismadi kardesim Alla alla kör müyüz?demek istiyorum sonra şevkini kirmim diyorum.
Kuaförler dedikodu kazani yeminnen yok böyle bisey.
Yollar cok kötüydü amasör dayanmiyordu anasini satim.
Tayyib yol yapti rahatladik hahahahahhshsh.
Ama ben en cok köyü seviyorum.

Ama bizim farkettiklerimizden daha cok,biz fark ediliyoruz iki saniye almiyor.
Yurdum insani,gurbetcileri tanimakta master degree.
Istersen carsafla gez.

Türkiye'de ezan sesini duymadım diyebileceğiniz bir köşe yok. Her sokakta iki cami var. Havalimanından çıkar çıkmaz kendinizi biri bizi gözetliyor programında zannediyorsunuz. Şöyle bi çarşı yapayım derseniz döner kokuları eşliğinde geziniyorsunuz. Hemen her sokakta yere balgam bırakan bir hanzoyla karşılaşmamanız imkansız. Tofaşlardan yükselen remix müziklerle aklınızı başınızdan alan gençleri unutmak haksızlık olur.

Fakat en önemlisi İstanbul'un o nazlı duruşudur. Boğazı, tarihi yapıları, trafiği bile başımı döndürüyor aşığım bu şehre, bu ülkeye .

Burdakiler de insanmışş.

Memleketin illeri arasında bile fazlasıyla hissedilen farklar var.. Dışarıdan gelen neler neler farkediyordur..

Para müthiş degerleniyor :( yurtdisinda temizlikte çalışan tanidiklarimizin burada evleri arsaları var. Biz de güya okuduk ucuz bir arabam bile yok...

Geçen almanyaya kuzenin yanına gittim adam sokak hayvanlarina kuzu pirzola 5 10 kilo kiyma alip yediriyor hergün.

10 euroya 70lik yeni raki aldi 2 tanede bardak hediye ediorlar oturduk ictik ajdjjajs. oyle bi ortama düştükki millet birbirine araba filan hediye ediyor trde 200bin olan araclar orda 10bin Xd. 0.55 kuruş a bira aliyorlar yere filan döküyorlar dhshsdna

Yurda döner dönmez ilk fark ettiğim şey gözümün içine bakıla bakıla dolandırma girişimleri. Bu girişimcilik ruhunu Azerbaycan'a kızıl köprüden ilk girdiğimde de tanık olmuştum. Nede olsa fıtrat değişti dense de kan yine o kan : )

Geçen almanyaya kuzenin yanına gittim adam sokak hayvanlarina kuzu pirzola 5 10 kilo kiyma alip yediriyor hergün.

10 euroya 70lik yeni raki aldi 2 tanede bardak hediye ediorlar oturduk ictik ajdjjajs. oyle bi ortama düştükki millet birbirine araba filan hediye ediyor trde 200bin olan araclar orda 10bin Xd. 0.55 kuruş a bira aliyorlar yere filan döküyorlar dhshsdna
muahah

Geri