Yurt disinda yasayan, Sürekli Türkiyeyi kötüleyen (sözüm ona) "Gurbetci"

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ulkeyi genelde kötülemiyorlar çogu super ekonomisi super ulke diye söz ediyorlar katılmıyorum bu dedine ve şu ulkede yaşamayıp yorum yapanlara kıl oluyorum dolarlarla gelip tatil yapıp ulkeyi gördüklerini sanıyorlar ulkeyle alakaları yok ekonomi nasıl insanlar nasıl yaşıyor kaç saat calısıyor hakları neler ne biliyorlarkii gelseler deneseler bu sistemde burada yapabilmeleri imkansız kısaca türkiyeyi terketsinler felan demissin eger öyle bi seçenegi olsa emin ol türkiyede yaşamayı bir çok insan dusunmez sistemi olmayan insanların doru duzgun sosyal hayatı olmayan ulke türkiye ben türkiyeyi övmem arkadaş bu sistemle nie öveyim benim hakkımı elin yabancısına verıyor .. benim insanım intihar ediyor aiylesine ekmek goturemedigi için kör sanırım bu tur ulkeyi super görenler TÜRKİYENİN TEK SEVDİM YANI KALDI AÇIK VE NET GÖRSELLİ MEVSİMİ BUKADAR ESKİDEN İNSANIMDA İYİDİR DERDİM NE YAZIKKİ ARTIK DİYEMİYORUM BOZULDULAR ... VE BU BENİM GÖRÜŞÜM HERKEZİN GÖRÜŞÜ FARKLIDIR ..

Son düzenleme:
İsmailim o söylediklerine gerçekten inanıyorsan tak beline bir keleş git oralara ve kendi gözünle gör o "kampları", sende bedavadan geçin madem öyle,.....
Hayali iddialarla ömrün geçti İsmailim.
Almanya'ya vize almaktan söz ediyorum. Sen son günlerde odaklanamıyorsun.

Hayatı yurt dışında geçenler, Türkiye'ye geldiklerinde bayılıyorlar. Çünkü memleket hasreti yaşıyorlar. El'in memleketinde el'in ağız kokusunu çekiyorlar.

Sonradan oralara (iltica ederek) gidenler de Türkiye'yi kötülğyorlar. Ev sahiplerine yalakalık yapıyorlar.

Bir sokak köpeğine kemik atıverirseniz, sürekli sizin evinizin önünde havlar. Size yalakalık yapar. O misal.

Bkz: Almancıların kro olması.

Almanya'ya vize almaktan söz ediyorum. Sen son günlerde odaklanamıyorsun.
Tamam işte bize almaktansa Keleş al beline gel maden daha kolaysa. Gel buraya tüm terörist "kamplarını" kendi gözünle gör. Hem biliyorsun sana bedavadan € da maaş veriyorlarmış. Hem zengin olursun, hem yıllarca vize beklemezsin, .......

Melnur lüks otomobilinin arkasına İsmailim yazdırsa keşke ve Türkiye'de buluşsalar...

Yabani bir istisna tanidigimdan beri 3 kez ulke degistirdi :d ona gore ulke yapilmamis.....

iyi konuşur kötü konuşur ilgilenmiyorum ben daha çok oy vermelerine karşıyım

"Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmez" tam bu durum için söylenmiş söz. Kötülemekten ziyade adil bir kıyaslama yapıyorsa ona sözüm yok, malum sezarın hakkı sezara.
Bir de bunların yaşadığı yerin etinden sütünden faydalanıp Türkiye'nin çok daha iyi şartlarda olduğunu söyleyen versiyonu vardır ki evlerden ırak. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor bunlara.
Sonuç olarak; al birini vur ötekine.

İmkanım olsa yurt dışına giderim.
Bi de yabancı dilim yok. Sadece küfür biliyorum İngilizce :(

CASPER_VIA_M1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuzey kıbrıs ve Gürcistan'a vize istemiyorlar. Ankara'dan şehirler arası Otobüs ile gidilebiliyor.

Türkiye’yi övüp başka ülkede yaşayan gurbetçiden daha tutarlı olan gurbetçidir. Beğenmiyorki orada yaşamaya devam ediyor.

Dünyanın en demokratik ülkelerinde yaşayan, sosyal haklarını sonuna kadar alan, en iyi toplu taşıma ağlarını kullanan, "Berlin’de hakimler var" şiarıyla bir hukuk düzeninde yaşayan birinin Türkiye'deki rant, talan, yandaşını kayırma, damadını-kaynını atama, üstünlerin hukuku, zimmet, irtikap gibi onlarca olayı övmemesi ve eleştirmesi gayet anlaşılırdır. Aksine, övüp bitiremeyenler, yalandan memleket hasreti çektiğini söyleyenler bir zahmet memleketlerinde yaşamaya başlasınlar da ondan sonra "burada domates taneyle satılıyor" diye edebiyat parçalasın. Diyanetin geçen gün söylediği gibi akşam pazarına çıkarsınız.

Koyu iktidar yanlısı uzaktan akrabamız Türkiye'de bir yıl kalabildi.O yüzden hamaset yapanları bir yıllığına bu ülkeye konuk etmeli.
Ekonomiden,insan haklarına kadar farkı anlamaları gerekiyor.Tabii anlamamakta ısrarcı olanların bahaneleri de mümkün...

berlinde bir gurbetçinin evinin duvarına yazılmış...... hazımsız ve eziksiniz....... başka hiçbir şey değilsiniz siz......

agB8PQ.jpg

Hazimsiz oggy gibiler.
No pasaran in yarasi baska.

Geri