Yüreğimde yalnızca yalnızlığa hüküm sürmüş zamanlar

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Yola çıkmak önemli bir adımdır.
Ama sadece yola çıkmış olmak yolun sonuna kadar gideceğin anlamına gelmez.
Yolda her zaman bir ara sokak çıkacaktır karşına, çıkmaz sokaklar, geriye dönen sokaklar, bir eve açılan sokaklar… bin türlü sokak çıkacaktır karşına.
... Yola devam etmek güçtür.
Her an geriye dönmek için bahane üreteceksin.
Yolda ilerlemek inanç ister, azim ister,
Ve her yol illaki iyi bir yere ulaştıracak da değildir seni.
Yolun bitiminde pişman olma riskinde vardır.
Yola çıkmak önemli bir adımdır, ama sadece bir ilk adımdır. Macera devam eder.
Ve gene de en güzel yol, sonu bilinmeyen yoldur.

Hep hayıflanmalar... Hep kahırlar... Ara sıra isyanlar... "Gerçek aşkı bulduğumu sanırken yanılmışım" Hep iç geçirmeler... Hep candanlığının farkında olmaksızın "Canım acıyor"lar...Ah edip inlemeler.. "Bi daha sevmeyeceğim" diye yemin içmeler... Keşkeler...Eyvahlar.. Gel- gitler... Ömrümüzün kilometre taşlarına ölü canları gömmeler... Ürkmeler... Umutlar.. Kırlmalar ve.... Oysa bak Mevlana, Mesnevisinde ne diyor: "Ey gönül! Ne tuhaf değil mi? Bir ömür, şah damarından daha yakın bir Sevgiliyi hep uzaklarda aramakla geçiyor.

419979_463147930385245_307066192_n.jpg

''Senin için ölürüm'' dediklerinde, ''geber'' demeyi ihmal etmenin pişmanlığı var içimizde. Yoksa gayet onlar mutlu biz de iyiyiz şimdi...​

''Dolu dolu yaşa hayatı,
Dilini keşkeler sarmasın.
Ve öyle birini sev ki;
Gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.''

- Can Yücel -

Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur..
· Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış, kendiliğinden gelmedi sana, onu sen çağırdın.
· İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.

Daha cesurum artık!
Keşke dememek için çabalıyorum...
İçimde büyütmüyorum hiçbir şeyi, Çok umursamıyorum.
Ve çok anlam yüklemiyorum hiçbir şeye.
Giderken benle başlayan cümleleri dinlemiyorum bile,
Sadece tek bir cümle söylüyorum;
"Herşeyin Hayırlısı"

Allah ne muradın varsa vermesin! Gönül bu ,hayrı ,şerri bilmez ister.. Hakkında Hayırlısı neyse onu versin...Hayırlı cumalar.

Umudunu yitirme! Şu hayatta bir şeyin bitişi,
Her zaman başka bir şeyin başlamasına sebep olmuştur..

Umudunu yitirme! Şu hayatta bir şeyin bitişi,
Her zaman başka bir şeyin başlamasına sebep olmuştur..

Gül bülbüle derki "ne ötersin dertli dertli?"
Bülbül cevap verir: "bendeki dert kimin eseri?"

Gün gelir; sebebini bile bilmediğin bir terkedilişle imtihan olursun..

Nur içinde yat kalbim, ben katilini çok sevdim.

Her türlü zevkin kucağına oturmuş insanlar, şefkatli kollarda uyuyamazlar. Hani bi laf vardır "Rahat batar"
Kalp imanının kaçıncı şartı ayırdı bizi.. Ben 5 vakit 'Sen' kılarken.. Sen bu aşk'a abdestsizmi başladın sevgili?!

Dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil, beni terkettiğin gecedir. Beni üzdüğün, yorduğun, yıprattığın gecedir.
‎''Sen'' dedi ''intihar'' gibisin. Hem cesaret edilemeyen, hem de herkes tarafından en az bir kez düşünülen. İşte öyle güzelsin...
Tesadüf bu ya. Aylardan Aralık günlerden Salı.. Ve sen giriyorsun salı'na salı'na bütün Aralık’lardan yüreğime...
Aramızdaki yaş farkını sorun etme. Sevgi de bunun önemi yok; insan ile tanrı arasındaki yaş farkını düşünsene..

Geri