Yüreğimde yalnızca yalnızlığa hüküm sürmüş zamanlar

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü

Aynen öyle , efendim zamanında herkezin başına geldiği gibi bizimde başımıza geldi ,
Artık kulak arkamda bile bu hususta küpe takıldı yaşanmışlıklar..
Bidahamı Allahım yaşatmasın öyle bir duyguyu düşmanıma dahi..

Okuyup beğenerek secmene vesile olan düşüncelerine sağlık @Sonya eksik olma.. :cici:

Amin aminn allah şaşırmışları uzak tutsun bizden :))

[YOUTUBE]RHrE4ukfN78[/YOUTUBE]

Bir şair Peygamber Efendimiz'i (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) anlatan bir şiir yazmış ve çok güzel olunca, Peygamberimizi anlatan bir şiir yazdığı için değil şiirin içinde Peygamber Efendimiz olduğu için bu şiirin güzelleştiğini, söylemiş. Yani O (S.A.S), içindeyse her şey güzel. Bu müzik de "Ey Sevgili" şiirine götürüyor bizleri, o yüzden güzel olduğu, o yüzden gözlerimizi yaşarttığını hissediyorum. Allahım Tüm Müslümanları Efendimiz'in (S.A.S) şefaatien nail eylesin inş. amin..

542279_206116369511698_1042730406_n.jpg

Hz.Mevlana derki :
Güvendiğiniz dağlara karlar yağdığında en güzel çare, dağ ile karı başbaşa bırakmaktır.
Gün gelip karlar eridiğinde; dağ yolunuzu gözleyince en güzel cevap, başka bir dağdan selam yollamaktır..

996927_510560975696259_2101259405_n.jpg

iyi ki geçiyorsun zaman, ya acinin en derinime isledigi anda donsaydin ?

Rûmî .

1173799_155239351337308_1514727405_n.jpg

Hayattaki en güzel şey;
Tüm kusurlarınızı bilmesine rağmen sizin hala muhteşem olduğunuzu düşünen birisinin olmasıdır.

Ernest Hemingway

"Çaresizlik Allah'tan gelen en güzel işarettir; Dua'nın vaktinin geldiğini gösterir."
[Hz. Mevlâna]

Hz. Mevlanaya; Neden hep yak takımı ve kötü insanlarla berabersin, neden onları kendine mürid olarak kabul ediyorsun, diyenlere verdiği cevap şudur; İyilerle herkes iyi olur maarifet kötülerle iyi olabilmek !

Hani derler yaa "ÖZÜN" neyse "SÖZÜN"de olsun diye..."
BEN" de diyorum ki;"ÖZÜ" olmayanın söyleyecek "SÖZÜ"de olmaz

Giremediğin gönül senin değildir, gönül yalnız gönül vermekle alınır, gönül istiyorsan, önce gönlünü vereceksin..

Mecnun değilim dost; lakin çağırırsan çöllere gelirim.
Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim.
Kapıyı çaldığında "kim o?"dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim.
Sen gel de yeter ki, yola yük olmam, yol olur gelirim...

Hz. Mevlana

Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede..

Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış...

Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta..
Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?..
“Hüzün olgunlaştırır” ...
“Kaybetmek sabrı öğretir”..

Geri