Yurdumuzun kıyıları doldu taştı (!)

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Yer: Florya kıyısı ve Suriyeliler...

Türk Polisi ve Askeri bu vatan için şehit olurken , suriye'nin vatanlarını terk edip gelip Türkiye'de tatil yapıyor !

Bu görüntülerden rahatsızlık duymayanların kanı bozuktur açık ve net !
Değil bunlara vatandaşlık verilmesi tez vakitte postalanması gerekir topraklarına.

İnsanın gördükçe canı sıkılıyor.

Turk askeri sehit olurken ya da havaalaninda o kadar kisi oldukten sonra, Turk insani da tatillere gitmedi mi/gitmiyor mu?

Suriyelilerin orada bulunmasindan rahatsizlik duyma konusunun nedeni tam olarak nedir ben anlamis degilim hala. Rusyalilar ulkemize gelmis olsa, boyle tepki verecek miydik? Vatandaslik mevzusunu tartismanin adabi bu olmamali. Bunu daha insani bir sekilde tartisabilme kapasitemiz olmali.

Insanlar, ailesini korumak icin baska ulkelere siginiyor. Simdiye kadar hic savas gormemis kisilerin, baskalarini yargilamasi ne kadar da kolay!

Burada bir duralım...
Türkiyede savaş varsa, herkes şuan savaşıyor mu, yoksa savaşması gerekenlermi savaşıyor... Mesela Shinigami eline dilah alıp pkk avına çıksa orduya yada silahlı birimlere sadece ayak bağı olur, yada Türk kardeşim neden elimşzde silah yok savaşmayıp tatil yapıyoruz. Yiyip içip geziyoruz...

Bakınız arkadaşlar her şeyin bir adabı vardır... Hiçbiri oynaya oynaya buraya gelmedi... Vatanlarından, mallarından mülklerinden edildiler... Evlerinde patron, öğretmen, avukat savcıyken burada amele oldular... Onlara hakaret etmekten, ötekileştirmektense onkara sahip çıkmak bize yakışanıdır... Vatandaşlık verilir yada verilmez...

Ne çabuk unuttunuz aranıza Lozanda sömürgeciler tarafından sınırların çizildiğini, ve kovduğunuz defolsun dediklerinizin Dedeleri çanakkalede sizinle omuz omuza çarpıştılar... Dedeleri şuan üzerinde rahatça yaşadığımız bu topraklar için şehit olmuşların torunlarına yapmadığımız kalmadı...

Arkadaşlar insaf edelim...
Onkar geldi kşralar Adanada 3000 iken 10.000 e fırladı ( yıllık)
Heryerde kaxınkarı kızları satılığa çıkarıkdı...
Çocukları dilendiriliyor...
Gençleri yevmiye 100 tl ise 40 tl ye çalıştırılıyor... Ve hala şikayet ediyoruz... Adamları sömürüyoruz ama hala şikayetçiyşz...

Ahıska türklerini bilirmisiniz...?? Onlar şuan suriyelilerin konumunda hafi onlarada terkedin deyin bulunduğunuz yeri... Bizim Mültecilerimiz peki, almanya amerika vs vs heryerde değilmiyiz...

Arkadaşlar kimsenin vata ını terkettiği yok... Aslanlar gibi savaşıyorlar, hemde tüm dünya başlarına çuvallamışken, şamda, hamaxa, humusta, Bayır bucakta her yerde onurlarıyla savaşıyorlar... Ve korkmadan kimseye güvenmeden, kimseye kuyruk bağı olmadan...

Çocuk ve yaşlılarını, kadınlarını diper ülkelere yollarkende onlara bakabilecek yanında çalışacak insanlarda yolluyorlar, ayrıca yıkılan yok edilen bir ülkede yarın öğretmen, doktor hakim vs vs her kurum kuruluşta hizmet edecek insanlar yetiştirmek zorundalar, onların bir kısmı şuan türkiyede okumakta... Ve yarın suriye yeniden ayağa kalktığında bu iyiliğinizi asla unutmayacak bir nesil orada yönetimde olacak... Sizden insanlığı emeği doğruluğu dürüstlüğü öğrenen bir nesil...

Düşene birde bizmi vuralım...

Neden savaşmıyorlar öylemi ; Kaç defa fosfor bombası yada misket bombasına karşı keleş ile savaştınız... Ateş düştüğü yeri yakarmış Türk kardeş...

Çok hassasız değil mi... Harput yetimhanesinde daha geçen yıllarda 2013 te tecavüz ve taciz vakıaları yaşandı değil mi... Neden asmadınız peki üstad o şerefsizleri... Ülkemizdeki şeref yoksunlarına göz yumuyoruz...

Elazığ yazıkonakta Pkk nin dağ kadrolarıyla irtibatlı bir çok aile mevcut, onlar a neden müsammaha ile yaklaşıyoruz üstad...

Üstad Tunceliler sokağı Pkk yuvası, hap eroyin uyuşturucu, kadın ticareti vs vs sinin her türlü pisliğin merkezi bunlara neden ses çıkarmıyoruz üstad... Gençlerimizi kirletiyorlar... Yetimhaneden kaç kız kaçtı yada kaçırıldı bir git sor üstad... Gerçi gizliyorlar ya... Hepsi daha 16 yaşlarında o otellerde para için peşkeş.çekilmedi mi... Beritan oteli bilirsin... Yada ekinci bunlar orada parayla pazarlanmadı mı... Bu daha milyonda biri üstad...

Üstad onlar kara kaşımıza kara gözümüze hasret değil... Lanet olası tüm şerefsizler ülkelerine üşüşmüş, onları evlerinden, işkerinden yurtlarından etmiş... Kadınlarına çocukarına tecavüz etmiş, çoğunu katletmiş, kirletmiş, onlar bu zulümden kaçmış bize sığınmış bizde birtekmede biz vuralım diyoruz değil mi...

Üstadlar etmeyşn eylemeyin... Zalimin yanında değil karşısında durun... Atalatırızı ne çabuk unuttunuz... Geleneğinizi göreneğinizi ne çabuk ulusçuluğunuza kurban verdiniz...

Suriyenin nonoşları demişsin...
Ozaman eline silah alıp Pkk ile savaşmayan herkes şuan Türkiye nonoşu mu? Onların kanı üzerinden saltanat mı kuruyoruz. Onlar bizi korurken biz keyf çatıyoruz yalansa yalan deyin arkadaşlar...

Suriyeli plaja gidemez mi... Elin almanı ingilizi rusu plajda sevişmeyi geçtim, sex yapıyor durup izliyorsunuz ( Kaş kalkan plajları) ama elin garibi serinlemek için plaja gittiğinde kıyamet koparıyırsunuz...

Etmeyin eylemeyin gençler...
Zalimlerin yanında değil karşısında durun...
Mazluma zulmeden değil, onun yanında duran olun...
Emşn olun Sizden çok hepsi buradan gştmek evine yurduna dönmek istiyordur... Kimse aşağılandığı bir yerde kalmak istemez....

Nerden biliyorsun bunları hikaye anlatma diyenlere derim ki hem sınırın diğer tarafında bulundum bu süreçte, hemde burada onlarala İhh üzerinden sürekli temas halindeyim... Hepinizden iyi tanıyorum...

Etmeyin eylemeyin kardeşlerim, yazıktır...
İnsanlığımızı ulusçuluğumuza kurban etmeyelim...

Bilgi - İnanç - Eylem

Ben uzun yazmayı sevmiyorum. Kısaca olay hakkındaki kendi görüşümü
İfade edeyim. Açıkçası,
Türkler olarak eskiden hoşgörülü idik, şimdi ise nefret dolu. . Farklı kültürlere olan hoşgörümüzü yitirdik. Ne üzücü. .
Oysa bizim geçmişimizde her zaman kendine sığınanları sahiplenme vardır. Gerek dinimiz gerek kültürümüz gerek de medeniyetimizin gereği budur. İnsanları asla seçemedikleri ve konuştuğu dili belirlemek dışında başka bir işe yaramayan ırklara göre bakmayı doğru bulmuyorum.

Yardımseverlik güzeldir. Fotoğrağraftan kimsenin Suriyeli olup olmadığı anlaşılmıyor. Ne alaka ki? Bana saçma geldi :) ;) Her şeye koyduğumuz hipoteği şimdi bir de sahillere de mi koyacağız. . Ne üzücü. .

Bu arada homjenleşen her toplum, bunu bir hedef olarak belirleyen her millet modernleşmek şöyle dursun geriler.
Kültürün esası farklılıklardır. Aynılıklar değil.

Yanlış anlaşılmalar için not: Görüşümde herhangi birini eleştirmedim. Kendi fikrimi yazdım. Görüşlerimi sürekli alıntılamazsanız sevinirim. Kimseye de kimsenin fikrini samimiyetini sorgulamak düşmez. O yüzden yazdığım her görüşü sorgulamazsanız sevinirim :) Benim sizinle bir alakam yok. Her yazılanı üstüne alınmak mantıksız olur. . Ben zaten herkesle muhatap olmam. O tarz biri değilim. ;) . Yine de yanlış anlaşılma olmasın diye mesajımda küçük bir düzeltme yaptım, iyi niyetimden dolayı, ama güzel değil bu davranışlar. Uzatmaya gerek yok, problemde yok zaten ortada. Neyse, iyi günler dilerim nokta.

Ben vaaz eder gibi uzun uzun hikayemeler yazmayı pek sevmem görüş olarak, düşüncelerimi net ifade ederim. Yapanlarda samimi gelmez. Açıkçası,
Türkler olarak eskiden hoşgörülü idik, şimdi ise nefret dolu. . Farklı kültürlere olan hoşgörümüzü yitirdik. Ne üzücü. .
Oysa bizim geçmişimizde her zaman kendine sığınanları sahiplenme vardır. Gerek dinimiz gerek kültürümüz gerek de medeniyetimizin gereği budur. İnsanları asla seçemedikleri ve konuştuğu dili belirlemek dışında başka bir işe yaramayan ırklara göre bakmayı doğru bulmuyorum.

Yardımseverlik güzeldir. Fotoğrağraftan kimsenin Suriyeli olup olmadığı anlaşılmıyor. Ne alaka ki? Bana saçma geldi :) ;) Her şeye koyduğumuz hipoteği şimdi bir de sahillere de mi koyacağız. . Ne üzücü. .

Bu arada homjenleşen her toplum, bunu bir hedef olarak belirleyen her millet modernleşmek şöyle dursun geriler.
Kültürün esası farklılıklardır. Aynılıklar değil.
Samimiyetimi sorgulamak size mi kaldı...
İfade şeklimde beni bağlar sizi değil, kendinizi ifade edin geçin...

Bilgi - İnanç - Eylem

Turk askeri sehit olurken ya da havaalaninda o kadar kisi oldukten sonra, Turk insani da tatillere gitmedi mi/gitmiyor mu?

Suriyelilerin orada bulunmasindan rahatsizlik duyma konusunun nedeni tam olarak nedir ben anlamis degilim hala. Rusyalilar ulkemize gelmis olsa, boyle tepki verecek miydik? Vatandaslik mevzusunu tartismanin adabi bu olmamali. Bunu daha insani bir sekilde tartisabilme kapasitemiz olmali.

Insanlar, ailesini korumak icin baska ulkelere siginiyor. Simdiye kadar hic savas gormemis kisilerin, baskalarini yargilamasi ne kadar da kolay!

opesim geldi :dyg:

Ortadoğu coğrafyası halkları olan
Türk Arap Kürt Müslüman ve
Kardeştir.
Araya fesat sokan İngiliz ve Batı
Kalleştir.

Kendimi hic kani bozuk gibi hissetmiyorum misafirperverligimden heralde bu sekilde dusunenler gidip vijdanini sorgulasin babasindan tokat yese evi terkedecek bireyler kafasiina varil bombalari yagan insanlari halini anlamasini beklemek enterasan olur zaten

Kendilerini birinci sınıf vatandaş olarak
sanan Caddebostan plajının halka açılması
sonucunda bir densizin o meşhur
sözü geldi aklıma.

"Halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor"

Özal zamanında da peşmergeleri almıştı pkk lı oldular bakalım bunlar ne olacak Skk mi olurlar ne olacak görecez.

sınırdan geçiş kolay diye savaş olmayan bölgelerden bile türkiyeye geliorlarmış yurtdışına gitmek için...

dönerci kedi

Ülkesini terk edecek kadar hain. Elin ülkesinde 170bin bebek doğuracak kadar hayvan. Başı eğik gezmek yerine, babasının tarlasında gangster misali gezecek kadar huzur bozan şerefsiz bi yaratık sürüsünden ne vatana ne millete hayır gelmez.

İnsan bi üzgün olur, başı eğik olur işte o zaman baş tacı olursunuz. Sahillerde balıklarda sizin olur kimsede laf etmez/ettirmezler. Ama bunlar 3-5 kişi toplanıp ona buna omuz atarak, milettin karısını kızını taciz ederek, işini gücünü çalarak misafirperverlik bekliyor.

yav ruslar en azından yetiştikleri kültürün de etkisiyle bir kaç çıkıntı olayın dışında etliye sütlüye karışmadan tatil yapıp gidiyolar, çoğu da güneyde kalıcı olarak ikamet ediyor kimsenin bi sorunu yok.

benim yaşadığım şehire maşallah son 2-3 yılda iyi arap yerleşti. neyin ne olduğunu az çok görüyoruz. lütfen bu edep ahlak görgü namus bilmeyen çöl maymunlarıyla rusları karıştırmayın. genellemeleri sevmem ama maalesef türkiyeye gönderilenler arasında defosuz olanı yok gibi ya da bana denk gelmedi bilmiyorum.

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi, mülteci sorunu gibi meseleler eleştirilebilir, sorgulanabilir. Siyasetten anlayanlar kesinlikle değerlendirme yapmalı. Lakin bu o insanlara hakaret etme hakkı vermez sizlere... Bu insanlara dilenci diye hitap etmek, örflerini adetlerini aşağılamak, onlara köpek gibi doğuruyorlar diye benzetme yapmak, onları ülkelerinden kaçtıkları için aşağılamak ; insanlık ayıbıdır, ahlaksızlıktır, bencilliktir, empati yoksunluğudur.
Sivil halkın son teknolojiyle devam eden bir savaşın neresinde var olmasını dilersiniz? Etkisinden bihaber olduğumuz fosfor bombalarını atan uçaklara taş mı atsınlar, ne yapsınlar da ülkelerinde kalsınlar? Silahlananlar savaşın içinde zaten, esir kamplarında kalanlar yardım gelmezse açlıktan ölüyor, köyleri basılıyor... Soykırımdan kaçıyorlarsa sığınabilecekleri bir ülkeleri yoksa bunun suçlusu kim?
Toprağını terk edenlere sarf ettiğimiz enerjiyi, onları bu hale getirenlere harcasak keşke biraz. Keşke gerçekten insan hayatına değer versek ırkına dinine bakmadan. Keşke öfkemizde bu denli boğulmasak. Keşke memleket, vatan sevgisinin sadece bize özgü olmadığını bilsek.

Nufus sayımımı yaptınız. 91 de bu ülkeye gelenlerin Pkk ye kayıtlarını mı tuttunuz. Kaçını tanıyorsunuz? Siz Pkk yi bile anlamamışsınız ki... Kurucu kadrolarını nereden bileceksiniz ki yada o kadrolarda savaşanları... Suçlamak ötekileştirmek kolay olan...

Bilgi - İnanç - Eylem

bunlardan bize fayda gelmediği gibi insanlarımızı rahatsız ediyorlar.

konyada olay çıkarmışlar köpeği tekmeliyorlarmış , ne bileyim hırsızlık taciz. en doğrusu geri göndermek.

bunlardan bize fayda gelmediği gibi insanlarımızı rahatsız ediyorlar.

konyada olay çıkarmışlar köpeği tekmeliyorlarmış , ne bileyim hırsızlık taciz. en doğrusu geri göndermek.
Adanaya buyur gelin bizim halkınızdan daha kaliteli olan, mahçup mahzun olan yüzlercesüni.göstereyim... Hergün kendine kapı açan bu millete dua edenleri buyrun gelin göstereyim...
Bizde kişiliksiz karektersi olanlar yokmu üstad...

Eleştirelim eleştirin ama eleştirininde bir dozu olur... Hakaret etmek eleştiri.değil acizliktir... ( Genldi.sizin için değil)

Bilgi - İnanç - Eylem

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi, mülteci sorunu gibi meseleler eleştirilebilir, sorgulanabilir. Siyasetten anlayanlar kesinlikle değerlendirme yapmalı. Lakin bu o insanlara hakaret etme hakkı vermez sizlere... Bu insanlara dilenci diye hitap etmek, örflerini adetlerini aşağılamak, onlara köpek gibi doğuruyorlar diye benzetme yapmak, onları ülkelerinden kaçtıkları için aşağılamak ; insanlık ayıbıdır, ahlaksızlıktır, bencilliktir, empati yoksunluğudur.
Sivil halkın son teknolojiyle devam eden bir savaşın neresinde var olmasını dilersiniz? Etkisinden bihaber olduğumuz fosfor bombalarını atan uçaklara taş mı atsınlar, ne yapsınlar da ülkelerinde kalsınlar? Silahlananlar savaşın içinde zaten, esir kamplarında kalanlar yardım gelmezse açlıktan ölüyor, köyleri basılıyor... Soykırımdan kaçıyorlarsa sığınabilecekleri bir ülkeleri yoksa bunun suçlusu kim?
Toprağını terk edenlere sarf ettiğimiz enerjiyi, onları bu hale getirenlere harcasak keşke biraz. Keşke gerçekten insan hayatına değer versek ırkına dinine bakmadan. Keşke öfkemizde bu denli boğulmasak. Keşke memleket, vatan sevgisinin sadece bize özgü olmadığını bilsek.

Nufus sayımımı yaptınız. 91 de bu ülkeye gelenlerin Pkk ye kayıtlarını mı tuttunuz. Kaçını tanıyorsunuz? Siz Pkk yi bile anlamamışsınız ki... Kurucu kadrolarını nereden bileceksiniz ki yada o kadrolarda savaşanları... Suçlamak ötekileştirmek kolay olan...

Bilgi - İnanç - Eylem

Benim Atalarım karadan gemi yürütenlerdi ...
Koca itilaf devletine tek başına silahsız ,mühimatsız kafa tutup oraya gömenlerdi ...

O yüzden bırakın bu fosforlu uçakla gelenlere taş mı atsınlar mantığını :)

Çöllerde çapulculuk yaparak hayatını idame ettiren Araplar'la Dünya'ya kafa tutan cenk eden Türk'leri aynı kefeye koyma .

Biz , imkansızlıklar içerisinde çok savaş almışız , çok devlet yıkmışız...
Bu yüzden gurur duyuyorum kendi ırkımla . Yarın bizim de başımıza gelirse ben de seve seve kalıp savaşırım çünkü böyle gördüm Atalarımdan...

Ya onlar ? Adamlar cenk etmek nedir bilmezler. Barboros Hayrettin Paşa nın dediği gibi bunlar kılıç bile tutmayı bilmezler. Tarihleri boyunca hep ihanet ettiler hep kaçtılar. Gurur duyulacak bir tarihleri yok bilakis eleştirilip alay edilecek durumdalar..

Mazlum olursun sahip çıkılır. Ki çıkıldı da...

Ülkemiz de 4 milyondan fazla Suriyeli var. Her gün terminallerde garlarda havaalanlarında bombalar patlıyor , siz hala acıtasyon yapıyorsunuz.:)

O kadar zengin Arap ülkeleri dururken Türkiye de ne işleri var ? Bir tek biz mi Müslümanız anasını satayım ! Diğer din kardeşleri niye sahip çıkmıyor bunlara ?

Sudi Arabistan , Birleşik Emirlikler dururken bize ne halt düşüyor da sahip çıkıyoruz niye ?
Daha düne kadar 30 tane Uygur Türkü nü saatlerce havaalanında bekleten almayan Akp niye bu kadar peşinde bu işin sorgulanması gerekiyor.

ozel mesaj atarsan silinen mesajini bilgi veririz.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim Atalarım karadan gemi yürütenlerdi ...
Koca itilaf devletine tek başına silahsız ,mühimatsız kafa tutup oraya gömenlerdi ...

O yüzden bırakın bu fosforlu uçakla gelenlere taş mı atsınlar mantığını :)

Çöllerde çapulculuk yaparak hayatını idame ettiren Araplar'la Dünya'ya kafa tutan cenk eden Türk'leri aynı kefeye koyma .

Biz , imkansızlıklar içerisinde çok savaş almışız , çok devlet yıkmışız...
Bu yüzden gurur duyuyorum kendi ırkımla . Yarın bizim de başımıza gelirse ben de seve seve kalıp savaşırım çünkü böyle gördüm Atalarımdan...

Ya onlar ? Adamlar cenk etmek nedir bilmezler. Barboros Hayrettin Paşa nın dediği gibi bunlar kılıç bile tutmayı bilmezler. Tarihleri boyunca hep ihanet ettiler hep kaçtılar. Gurur duyulacak bir tarihleri yok bilakis eleştirilip alay edilecek durumdalar..

Mazlum olursun sahip çıkılır. Ki çıkıldı da...

Ülkemiz de 4 milyondan fazla Suriyeli var. Her gün terminallerde garlarda havaalanlarında bombalar patlıyor , siz hala acıtasyon yapıyorsunuz.:)

O kadar zengin Arap ülkeleri dururken Türkiye de ne işleri var ? Bir tek biz mi Müslümanız anasını satayım ! Diğer din kardeşleri niye sahip çıkmıyor bunlara ?

Sudi Arabistan , Birleşik Emirlikler dururken bize ne halt düşüyor da sahip çıkıyoruz niye ?
Daha düne kadar 30 tane Uygur Türkü nü saatlerce havaalanında bekleten almayan Akp niye bu kadar peşinde bu işin sorgulanması gerekiyor.
Türk o insanlıklarını yitirenlerden bahsediyorsun. Şu dediğin durumlarda o insanlıklarını kaybedenlerden ne farkımız kalır açık ve net!!! Acitasyon mu? Hakikat nezaman acitasyon oldu... Kimsenin acitasyon yaptığı yok gerçekleri hakaret etmeden birbirimizi anlayabileceğimiz yalın bir dille konuşuyoruz üstad...

Karadan gemiler yürüten senin ırkın değildi... Osmanlıydı... Bir çok ırktan oluşan ırkçılık yapmayan içerisinde Suriyelininde, medinelininde, Şamlınında, ürdünlününde olduğu bir devletti... Ümmetçi bir toplumdu...

Kendine müslüman diyorsun. Müslüman yanında ek kabul eymez... Müslüman türk müslüman kürt müslüman şu müslüman bu olmaz. Tarihi olmayan diye nitelendirdiklerine Müslümanım dediğin Muhammedi, Adaletiyle övündüğünüz Ömeri, yiğitliğiyle kitaplar yazdığınız Aliyi içlerinde barındırmışlardır. Peygamberinde araptı senin... Onada Necis pis de istersen...

Tek başına değil Ümmetle beraber kafa tuttular kusura bakma... Her bölge kendini sömürenlerle uğraşıyordu zaten. Sadece Anadolu değil tüm ortadoğu işgal altındaydı... Hint alt kıtasından gelen yardımları ne çabuk unuttunuz... İş bankası hangi paranın eseri... Utanmasak tarih bizimle başlar diyeceğiz...

İyi ben Türk değilim Zazayım şimdi no eolacak bu ülkede benim yaşam hakkım yokmu Türk. Söylediklerinden ben bunu anlıyorum. Sen ırkınla ben ırkınla övüneyim, her ırk ozaman kendine devlet hakkı görsün... Ozaman senin değine göre Pkk meşrulaşmış oluyır...

Bilgi - İnanç - Eylem

Geri