Yunuslar ve Gemiler

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaptanlar gemileri hareket halindeyken bir yunus gördüklerinde yavaşlarlar. Çünkü yaygın inanışa göre çok duygusal olan bir yunus gemiyle girdiği yarışı kaybederse intihar edebilir.

228142_181806658538140_180827411969398_483342_4520055_s.jpg

Anammm daha neler öğrenicez kim bilir :) Yunuslarda en az ben kadar duygusaLmış ;p

Emeğine Sağlık Taraftarım :)

Hiç bu sebeple yol kesen kaptan görmedim, hiç gemi ile yarışa giren yunus da görmedim.

Sabahın ilk ışıklarıyla adalar vapuruna binerseniz şehit hatları vapur kaptanlarının yunus balıklarıyla yarışına tanıklıl edersiniz. Bizim kaptanlar yunus gördükçe gaza basıyor.

Ufak bir alıntı bırakayım konuya
Yunuslar, teknelerle yarışmaz. Teknelerin hareketi sırasında oluşan birçok unsur yunusları teknelerle yarışıyormuş gibi harekete zorlar. Bunların başında teknenin gürültüsü gelir. İkincisi ise teknenin gürültüsünden dolayı tekneden kaçan balıkların, tekneyle aynı yönde kaçıyor olmasıdır. Yunuslar, bu balıkları kolaylıkla avlarlar. Bu yüzden, tekneyle aynı yönde, sürekli ve yüksek hızla hareket ederler. Bunu, zavallı insan türü kendileri için eğlence olarak görür, sanki yunuslar onları selamlıyormuş gibi algılar. Esasında en ufak bir alakası dahi yoktur. Dolayısıyla teknelerle yaptıkları "yarışı" kaybetmeleri, yunuslara herhangi bir duygusal çöküntü yaşatamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri