Yunanlilar

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Sicak ulkenin sicak insanlari. Kac kez Yunanistana gittiysem hep sicak karsilandik. Sarhos bir adam sirf bizi benzilige goturmek icin arabamiza atlayip 25 km goturdu bizi. Sonra nasil dondu bilmiyorum :D Turklerden tek farki dinlerimizin ayri olusu, onun disinda bizlere cok benziyorlar.

yunanlilar cok fena bir sekilde orgutlenebiliyorlar. mesala bir grev olsun ulkenin tum toplumu katiliyor ve destek veriyor. belediye otobuslerinden taksicilere simitcilerden esnafına kadar.. onlarin onurlu ve mucadeleli yapıları umut veriyor insanlığa.. yıllarca ırkcı tavırlarla beslediğimiz yunan düşmanlığını bırakalımda onların mucadelesini ve yaşam standartlarını gorelim.

Yunan denilince, birde direk eski Romalilar aklima geliyor. Direk tarih geliyor aklima iste. Ve Pontus rumlari da unutmadik, ayni kultur bugunlerde hala devam ediyor.

Genel olarak bende benzetiyorum onlari bize (gorunus-kultur). Birde Cleopatra geliyor aklima, kendisi de Yunan asilli idi.

evet sıcak kanlılar ama kendi aralarında :D

yunanlılar da amma sıcak kanlıymış yav diyorsanız, etrafınıza tekrar iyice bi bakın yanlışlıkla başka ülkeye gitmiş olabilirsiniz..

heleki türk iseniz orada, kutuplara mı geldim yahu diyebilirsiniz...

dipnot; yunanlılar bize benziyorlar sözleri bayatladı artık,
iki köklü medeniyet, iki çok ama çok farklı kültürden bahsediyoruz.. aradaki önyargıları kıralım buzları eritelim derken biraz gerçekçide olalım yani.. :)

Geri