Yumuşatıcıyı çamaşır dışında kullanabileceğiniz 6 püf noktası

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Yumuşatıcıyı çamaşır dışında birçok soruna çözüm olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece tek malzemeyle günlük hayatta karşılaştığınız ve zorlandığınız sorunları çözebilirsiniz. İşte yumuşatıcıyı çamaşır dışında kullanabileceğiniz 6 püf noktası...

1
5e577dcf5542840f8c84243b

Yanmış bir tavayı temizlemek, yeni bir halının sert liflerini daha yumuşak hale getirmek gibi sorunlara çare bulan yumuşatıcıyı çamaşır dışında kullanabileceğiniz 6 püf noktasını paylaştık.
2
Yanmış tavalardaki yiyecekleri kolay çıkartır

Yanmış tavalardaki yiyecekleri kolay çıkartır
Özellikle yanmış tavaları kimyasal maddeler kullanmadan temizlemek neredeyse imkansızdır. Bunun için yumuşatıcı en büyük çözüm olabilir. Tavayı ılık suda çözülmüş bir kaşık yumuşatıcı ile ıslatın ve bir gece boyunca bekletin.

3
Ahşap mobilyaları temizleyebilirsiniz

Ahşap mobilyaları temizleyebilirsiniz
Sert kimyasallar mobilyalarınıza zarar verebilir. Bunun yerine yumuşatıcı kullanmanız öneriliyor. Ayrıca bu yöntem sayesinde odanız mükemmel kokacaktır.

4
Çıkartmaları kolayca çıkarabilirsiniz

Çıkartmaları kolayca çıkarabilirsiniz
Cama yapışan inatçı çıkartmaları yumuşatıcı ile çıkarabilirsiniz. 50/50 oranında su ve yumuşatıcı karışımı hazırlayarak eski çıkartmalardan kolayca kurtulabilirsiniz.

5
Banyodaki su lekelerini temizleyebilirsiniz

Banyodaki su lekelerini temizleyebilirsiniz
Banyoyu temizledikten sonra kalan inatçı su lekelerini temizlemek oldukça zordur. Bunun için yumuşatıcı kullanmanız yeterli olacaktır. Yarım su bardağı ılık suya yarım su bardağı yumuşatıcı ekleyin ve yüzeylere püskürtün. Bir süngerle temizleyin ve kurumasını bekleyin.

6
Oda spreyi yerine yumuşatıcı kullanabilirsiniz

Oda spreyi yerine yumuşatıcı kullanabilirsiniz
Oda spreylerine çok fazla para harcamak yerine yumuşatıcı kullanarak kendi oda spreyinizi yapabilirsiniz. Bir sprey şişesine su ile karıştırılmış bir miktar yumuşatıcı ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Bu karışımı perdelerinize, çarşaflarınıza veya mobilyalarınıza sıkarak daha taze kokmasını sağlayabilirsiniz.

7
Halıların daha yumuşak olmasını sağlar

Halıların daha yumuşak olmasını sağlar
Halıdaki elyafları daha rahat bir hale getirmek için yumuşatıcı kullanmak harika bir fikirdir. Bunun için sıcak su ve yumuşatıcıyı karıştırın, halının üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekletin ve buharlı halı temizleyici kullanarak yıkayın.

Alinti

Ben balık yaptıktan sonra bir taşım suyla karıştırıp ocakta kaynatıyorum balığın kokusunu alıyor

Guzel fikirmis denerim bende

Mutfaktaki o ağır kokuyu alıyor Sanem. Bütün odalarda gezdire de bilirsin tütsü gibi oluyor : )

Butun odalari gezdirecek kadar yapamam usenirim ya o ne oyle :)

Ya kaynattıktan sonra dolaştır odaları bir şey olmaz : ) Benim kulplu bir kabım var bu tür şeyleri yapmak için cezvenin en büyüğünü kullanıyorum. Mutfakta kokuyu alınca antreye ve salonda götürüp evi havalandırıyorum. Balık kokusu sıfır kalıyor

Ya kaynattıktan sonra dolaştır odaları bir şey olmaz : ) Benim kulplu bir kabım var bu tür şeyleri yapmak için cezvenin en büyüğünü kullanıyorum. Mutfakta kokuyu alınca antreye ve salonda götürüp evi havalandırıyorum. Balık kokusu sıfır kalıyor

Su baligida hic sevmiyorum ne yemesini nede pisirdikten sonra cikan kokusunu ama denicem bakalim. Aslinda ben cafede calisiyorum butun gun aspirator acik olsa bile pisirilen seylerin kokusu gitmiyor cafede de denemeyi dusunuyorum bakalim :)

@yoSun sirkeninde cok keskin kokusu var ben bazen cafede daha hijyenik olsun diye masalari siliyorum cafeye giren sirke kokuyor diye sikayet ediyorlar canim

@yoSun sirkeninde cok keskin kokusu var ben bazen cafede daha hijyenik olsun diye masalari siliyorum cafeye giren sirke kokuyor diye sikayet ediyorlar canim
2 3 dk havalandirman lazım canım sirke kokusu olsun şifa en azından yumuşatıcı zararlı bisey

Geri