Yumurtaya "Son tüketim” yerine “Tavsiye edilen” tarih geliyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği, "gıda güvenliğini sağlamak, tüketiciyi yanıltmamak ve haksız rekabeti önlemek" amacıyla güncelleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan değişiklik taslağı, Avrupa Birliği’nin ilgili düzenlemesine uygun olarak, A sınıfı yumurtaların tüketiciye ulaştırılma süresinin yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak

Nasıl bir fark var yine bir tarih veriliyor işte tavsiye daha mi korumalı olacak tüketici için

Nasıl bir fark var yine bir tarih veriliyor işte tavsiye daha mi korumalı olacak tüketici için
Tavuğun yumurtlama süresinden itibaren 28 gün içinde tüketilmesi gerektiği için ona göre tavsiye tarihi yazacaklar. Önceki tarihlendirmede ise süre daha uzun tutuluyor, yumurtlama tarihi dikkate alınmadan paketlendikten sonra tarih veriliyormuş.

Saklama koşullarının da önemi var.

Tavuğun yumurtlama süresinden itibaren 28 gün içinde tüketilmesi gerektiği için ona göre tavsiye tarihi yazacaklar. Önceki tarihlendirmede ise süre daha uzun tutuluyor, yumurtlama tarihi dikkate alınmadan paketlendikten sonra tarih veriliyormuş.
Bu zamana kadar bizi riske attilar yani desene

Bu zamana kadar bizi riske attilar yani desene
A sınıfı yumurtalar için geçerli ancak markette uygun koşullarda saklanıyorsa yine tüketim süresi uzayabilir. Burada amaç yumurtlama süresinden sonra tüketiciye ulaştırma süresinin uzatılmaması anladığım kadarıyla ancak dediğim gibi güvenilir marka ve yerlerde sorun olmayacaktır.

Üstünde tavuk boku görmediğim yumurtayı almıyorum hiç dikkat etmiyorum stt ye

uygun koşullarda saklanan birçok gıdada tett/skt tarihinin hiçbir önemi yok.

Geri