Yumurtalı Kahve Olmaz Demeyin Oluyor

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İçecek ve Kokteyller
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1603627859119.png
Malzemeler

◦ 2 yemek kaşığı filtre kahve tozu
◦ 2 adet yumurta sarısı
◦ 2 tatlı kaşığı bal veya toz şeker
◦ 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya tozu
◦ 4 çay kaşığı şekerli yoğunlaştırılmış süt
◦ 100 ml kaynar su
◦ Vietnam kahve filtresi ekipmanı

Yumurtalı Kahve Tarifi Yapılışı

• İlk önce iki bardak kadar suyu kettle yardımıyla kaynatıyoruz.
• Vietnam kahve filtreleme ekipmanına kahve tozunu ekliyoruz ve ekipmana ait parçayla üzerini sıkıca kapatıyoruz.
• Bir kase içine, hazırladığımız kaynar suyun bir miktarını döküyoruz ve tam ortasına bardağı koyuyoruz. (sıcak su içinde tutmamızın sebebi, filtrelenen kahvenin sıcaklığının korunmasıdır.)
• Ardından filtre kahve ekipmanını bu bardak üzerine yerleştiriyoruz.
• Yerleştirdikten sonra üzerine 100 ml kadar kaynar suyu yavaş yavaş döküp, kahvenin alttaki bardağa filtrelenmesini sağlıyoruz.
Kahvemiz filtrelenirken biz de bu arada kremamsı yumurtasını hazırlayalım.

Bunun için;
• Çırpıcı kabına 2 adet yumurtanın sarısı, bal veya toz şeker, vanilya ekstresi ve yoğunlaştırılmış sütü(kondanse süt) ekleyin.
• Bir mikser yardımıyla yaklaşık 5 dk boyunca kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
• Uygun kıvama gelen köpüksü yumurta karışımını bir kenara alın.

Şimdi kahvemizi hazırlamaya geçelim...
• Daha önce demlenmeye bıraktığımız kahvemizi servis yapacağımız bardağa alalım.
• Bardakta bulunan kahve üzerine, hazırlanan yumurta karışımını yavaşça dökelim.
• Döktükten sonra bir kaşık yardımıyla köpükle kahveyi hafif karıştırıyoruz.

Evet Vietnam Usulü Yumurtalı Kahvemiz hazır...
alıntı​

Kahvesever olarak asla ama asla bunu kabul edemem klara kahveleri bunu reddeder @Noah koş kahve katliamı yapılmış.

umarım yeni akım bu deildir kızlar umarım i hope i hope
hope never dies

Kahveli tatlı gibi bir şey oluyo bu yalnız

Yumurtalı çay olmaz.

Dimi ama icat yapma olayını keşke başka şeylerde deneseler şu ingiliz bilim adamları ;&

Ben kahveyi sütlü bile içemiyorum sade olacak şekersiz : )

Forumda birine söylemiştim de sana da söyleyeyim bu Yalı kahvesi var Klara Bilkent Real’in ordaki Emirgan’dan alıyorum onu bi denesene. Bayılacaksın..!

Ben kahveyi sütlü bile içemiyorum sade olacak şekersiz : )

Forumda birine söylemiştim de sana da söyleyeyim bu Yalı kahvesi var Klara Bilkent Real’in ordaki Emirgan’dan alıyorum onu bi denesene. Bayılacaksın..!

Hiç denemedim aklımda bulunsun o halde farklı kahve lezzetlerine açığım ;&

Bu kahve ancak Vietnam'da içilir çünkü onların özel kahvesi ile işin ustasının yapması gerekiyormuş.

Çok zahmetli türk kahvesinin yanında haşlanmış yumurta yesek olamaz mı xd

Allah kahretsin ya daha az önce kahvenin girdiği herşey güzelleşiyor yazmıştım. Midem kalktı. Yumurta şu dünyadaki en iğrenç ve tiksinc yiyecektir bana göre

Geri