Yumurta kaç günde bozulur?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Yumurta, dolapta ve düzgün bir şekilde muhafaza edilebilirse uzun süre dayanır ve bozulmadan durur. Yumurtanın tazeliğini koruması için buzdolabında saklayın. Yumurtanın tazeliğini anlamak için, 2 çorba kaşığı tuzu 500 ml suda eritip yumurtaları bu suya atın. Yumurta batarsa tazedir.
Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek şekilde saklanmalidir.
Kabuklu yumurta :
Depolama sıcaklığı = -2/0
Yaklaşık depolama süresi = 5-6 ay
En yüksek donma sıcaklığı =-2/2
Donmus Yumurta :
Depolama sicakligi : <-18
Yaklaşık depolama süresi : 1 yıldan fazla
En yüksek donma sicakligi :
Yumurta sarısı
Depolama sıcaklığı : 2/4
Yaklaşık depolama süresi : 6-12 ay
En yüksek donma sıcaklığı :

Lethe 1 hafta önce dolaba yumurta koymuştum bozulmuş mudur ? Atayım mı?

Taze yumurta suya atıldığı zaman dibe çöker. Bayatladıkça ortaya doğru yükselir. Çok bayat yumurta suyun yüzeyinde kalır. (Suya tuz atmanıza gerek yoktur.)
Taze yumurtanın kabuğu pütürlüdür. Kendine has, mat bir görünüşü vardır.

Yumurta en iyi buzdolabında veya soğuk odada 3-5º C arasında 2 hafta özelliğini değiştirmeden saklanabilir.
Saklanan yerin nem derecesi %99.6’nın altına düşerse yumurtada su kaybı artar. Bu da yumurtanın çabuk bayatlamasına neden olur.

Ticarette 6 ay ve daha uzun süre saklanacak yumurta -1, +1ºC arasında %80-85 nem oranında soğuk hava depolarında saklanır.

Yumurtanın tazeliğini ve görüntüsünü korumak için serin, rutubetsiz, karanlık bir yerde, sivri tarafı alta gelecek şekilde veya özel ambalajında (viyol) bekletilmelidir.

Benim canım kıymetli garantiye aldım attım :P

Yumurta satın alırken tazeliğini anlamak oldukça güç olduğundan saklama şartlarına dikkat edilmelidir. Uygun saklama sıcaklığı olan 5 ile 12 derece arasında muhafaza edilmediği takdirde kolayca bozulabileceği unutulmamalıdır. Ev şartlarında yumurta buzdolabında, orijinal karton kutusu içerisinde ve doğal koruyucu tabakasını kaybetmemesi için yıkanmadan saklanmalıdır. Çiğ yumurtanın sindirimi güç, zararlı mikroorganizma bulaştırma riski daha yüksektir

Pişmemiş yumurta kalır ya uzun süre birşey olmaz gibi :p

Oggy gibi sürekli sucuklu yumurta yeseler yumurtayı bozmazlar dolapta beklete beklete :p

Geri