Yüksek Noktalar: Rize..

Konu sahibi son olarak 311 gün önce görüldü
Rize’nin en güzel yaylalarından Pokut’u izlemek için en mükemmel nokta Sal Yaylası. Her iki yayla da Kaçkar silsilesinin içlerine doğru uzanan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin popüler yürüyüş rotaları arasında yer alıyor.

aa-4.jpg

Erzurum-Rize il sınırının geçtiği bir mevkide yer alan Yedigöller, bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından da oldukça hassas bir bölge.

aa-3.jpg

Rize’de pek çok aile arıcılıkla uğraşıyor; kimi kendi ihtiyacını karşılamak için bu işi yapıyor, kimi de ticaret için.

aa-1.jpg

Rize’nin İkizdere ilçesindeki Demirkapı (Homeze) Yaylası, bulutların üzerinde olma hissini yaşayabileceğiniz noktalardan.

aa-7.jpg

Fırtına Deresi’nin üzerine kurulu Çinçiva (Şenyuva) Köprüsü, eskiden Hemşin köylerini birbirine bağlayan bir geçiş noktasıydı. Bugün daha çok anı fotoğrafı çektirilen mekânlardan.

aa-2.jpg

Yukarı Kavron Yaylası, Kaçkar Zirvesi’ne kuzeyden yaklaşmak isteyen ekiplerin göreceği son yayla. Pansiyonları ve sezon boyunca çalışan yayla minibüsleriyle aynı zamanda kalabalık bir yerleşim merkezi.

aa-6.jpg

Klasik rotadan çıkışı bile hava koşulları sebebiyle ciddi bir tırmanışa dönüşebilecek Kaçkar Zirvesi (3 bin 937 metre) şanslı gözler için muhteşem bir Karadeniz panoraması sunar.

aa-5.jpg

Zil Kale, Doğu Karadeniz’in klasik tur güzergâhlarının en önemli ziyaret noktalarından biri.

aa-11.jpg

Anzer Yaylası, her yıl çok az miktarda elde edilebilen ve şifalı olduğu söylenen Anzer balının yurdu.

aa-10.jpg

İkizdere ilçe sınırları içinde kalan Meşeköy’e bağlı Petran Yaylası, yüksek rotaların güzel manzara noktalarından sadece biri.

aa-9.jpg

Atlas Kartografya Servisi

aa-8.jpg

. kaynak .
zVq3X6.png

Yaylasına cikmadan
Hamsi köyüne gitmeden
Çay toplamadan
Findukkk bahçesi gezmeden
Sümelaya çıkıp Uzungöl den geçmeden
Karadenizi Karis karış gezmeden bu dünyadan göçmek istemiyorum.

Rize'ye gideceğimmmmmmm ya çok sitiyorum şu arılar hariç tüm karelerini dolaşmak istiyorum :tatlı:

Geri