Yüksek Lisans

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
BP47UJtCEAEAbmq.jpg

Hay Allah. Aklınca espri yapıyor. .

Yapmayı isterdim calismasaydim

önlisans kpss ye çalışırken yanlışlıkla mezun olup lisans olunca önlisans kpssye giremediydim memur olamadım bilionuz mu

Tezsizini bitirdikten sonra, hadi tezlisine de başlayayım dedim. Ales, Not ortalaması, bilim sınavı derken kazandım da.

SONUÇ: Tez hala bitmedi, canım bitirmek istemiyor çünkü.

Hevesi, isteği, sabrı, cesareti, zamanı ve öğrenme tutkusu olmayan insanın başlamaması gereken programdır.
Bende sabır yok misal. Kafa bi milyon canlarım.

İyi bir üniversitede yapmadığın sürecek pek de gerekli olduğunu düşünmüyorum..Tezsiz yapıyorum askerlik için

Öğretim görevlisi vs olabilmek adına yapılıyor son zamanlarda. Sunum, jüri, tez baya zor. Alanı sevmiyorsanız bulaşmayın.

Bitirdiğimi uzun zamandır söylemediğimi fark ettim. Tekrar hatırlatmak iyidir.
Bana ne kattı derseniz.. İşte aile arasında hava atıyorum o kadar.

Alanım dışında yapmak isteyip de başlayamadığım bir seviye. Çok iyi ALES puanları yapmıştım :(

Sahsi kanaatim meslek koluna gore onemi artar / azalir. Hangi Universitede okunduguda secilen is koluna gore onem arzediyor.

Ozel bir Universite’de İngiliz dili edebiyati mezunu ABD’de iyi bir okulda MBA ile cok iyi is olanaklari buldu.

Koc’u dereceyle bitirene 2009’da Akbank’da asgari ucret teklif etmislerdi :) ( Herif geldi PACE’de master yapti o ayri)

Velhasil oncelikle iyi bir üniversite daha sonra iyi bolum, ve en onemlisi kariyeri iyi planlama. 3 sene gec yerles ama okudugun okul mezun oldugunda seni bir yerlere getirebilsin.

Özellikle uzaktan devam edebilmek için öğrenme aşkıyla yanıp tutuşuyor olma gerekliliğini taşıyan akademik eğitim parçası.

Bir de doktoranın bir önceki adımı sanılıyor. Bu yanılgıya bir değinmek isterim. Değil arkadaşlar. Lisansı bitirdikten sonra da doktoraya başlayabilirsiniz teorik olarak. Pratikte ülkemizde birçok okul, alanla ilgili bir yüksek lisans programını bitirmiş olmanızı şart koşuyor.

Türkiye de yapmayın. Yemiyor. Dayiniz varsa üni bile okumayin. Dayiniz yoksa gerekirse kredi çekin Avrupa ya da Amerika'da yapin

Tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılır. Bedelli askerliğin bir düzene binmesinden sonra tezsiz yüksek lisansa ilgi düşmüştür.
Tezli yüksek lisansa girmek için üniversitelerin şartlarına uyuyor olmak yetmiyor bazen.
Bir ara çok hevesliydim, çok iyi ALES puanı da yapmıştım ama olmadı. Fazla da zorlamadım şansımı, alanım dışında istiyordum çünkü.

Acikcasi akademiyi istemiyorsaniz, hic bir gerekliliginin olmadigi bir egitim tarzi. Isi iste ogreniyorsunuz cunku. Hele de dandik universitelerde yaparak hayatinizin en guzel yillarini curutmeyin.

Yuksek lisans ve doktora, cok iyi universitelerde yapilmasi gereken seyler. Mumkunse yurt disinda yapip, oradaki arastirmayi da ogrenmeli, networking’inizi gelistirmelisiniz.

Dipnot: Ayrica tezsiz yuksek lisans mi olur ya? Dalga gecer gibi .p

@Shinigami bizde akademi yerlerde biraz. Fotokopicilerden tezlerin yazıldığı veya kopyala-yapıştırlar ile tezlerin harmanlandığı bir düzen var. Akademik kadro liyakatten düşünce bu sonuç doğdu.
Tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim gibi bir şey. Biraz külfetli. Üniversitelerin gelir kapısı gibiydi bir süre önce. Yüksek lisans ile askerliği üç yıl erteleme durumun oluyor. Birini bitirmeden ikincisine başlayınca 3+3+3+3... diye gidecek bir düzen (:
MEB şu an yüksek lisansı özendirmek istiyor, teşvik etmek istiyor. Azıcık gelir farkı da oluşturuyor.

5D23F3F2-4FB6-4B5C-8818-B4CFB4B6D57F.jpeg
Bu şekilde belirli kişiler için çıkartılan ilanların olduğu üniversite veya bölümler aile çiftliği olmaya hizmet eder sadece.
Akademik kariyer ve çalışma için güdülenmeye bu ilanlardan büyük engel var mı?

Bitirdiğimi söylemiş miydim? Söylemediysem tekrar söyleyeyim.

Geri