Yücel Bilik Kimdir?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sporcular
yucel-biik.jpg

Yücel Bilik, Başarılı Türk Jokeyidir. Ünlü jokey Sivaslıdır. 1984 Sivas doğumlu jokey 29 yaşındadır. Aralık 2012 de dünya evine girerek bekarlığa veda etmiştir. 2013 Yılındaki geleneksel Gazi Koşusu yarışını Divine Heart isimli atıyla kazanmıştır.8 yaşındayken ailemle İstanbul’a taşındık. Orta öğrenimimi burada tamamladım.

Yücel Bilik bir röportajında kendisini şu şekilde tanıtmaktadır; Rahmetli babam Necati Bilik tam 30 yıllık seyisti. Doğal olarak çocukluğum atlarla iç içe geçti. Okul tatillerinde sürekli babamın yanında oluyordum ve atlara olan tutkum her geçen gün artıyordu. Bu durumu fark eden babam ve annem seni jokey yapalım deyince o günkü sevincimi size anlatmam mümkün değil. 1999 yılında apranti okuluna kayıt oldum ve 2001 yılında okulumu başarıyla bitirdim. Mezun olduktan sonra at sahibi Fethi Atan ekürisinde apranti olarak at çalıştırmaya başladım. CIRRESCENT isimli safkanla İstanbul’da at binmeye başladım. Sahalarımızın değerli antrenörlerinden Enver Mutlu’nun antrene ettiği BIÇKIDERELİ isimli safkanla İzmir’de birincilikle tanıştım ve o günü asla unutamıyorum. Değerli hocam Enver Mutlu ile sevincimi paylaştım ve daha sonra azimli çalışmalarımla başarılarım art arta gelmeye başladı. 2005 yılında Gazi Koşusu günü apranti olarak İstiklal Savaşı Koşusu’nu kazandım. 2006 yılında askerliğimi Tunceli’de tamamladıktan sonra tekrar sahalara döndüm.

Geri